Ούτε για φτύσιμο…

Ούτε για φτύσιμο…

Ούτε για φτύσιμο…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει όσα είδε και έζησε στη Λάρισα, σε έναν αγώνα όπου ο ΠΑΟΚ έχασε και άλλους εκτός έδρας βαθμούς, μια και απ’ ότι φάνηκε δεν προετοιμάστηκε σωστά για να αντιμετωπίσει τις ειδικές συνθήκες του.

Μοναδική προσφορά-έκπληξη σε περιμένει, ποντάροντας στο Χέρτα – Μπάγερν Μ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Τζάμπα χάθηκε ο χρόνος να γραφθεί το περασμένο κείμενο… Το διάβασα εγώ, το διάβασε κόσμος και κοσμάκης αλλά και τι έγινε; Εκεί που έπρεπε να διαβαστεί και να εμπεδωθεί, έγινε… μία τρύπα στο νερό! Αυτοί στον ΠΑΟΚ νόμιζαν ότι θα πάνε και παίξουν φιλικό με τον Αγροτικό Αστέρα… Απαράδεκτη προετοιμασία για αγώνα ειδικών συνθηκών, από όλους στον ΠΑΟΚ. Όλους όμως, έστω και αν δεν είναι η ώρα να μπούμε σε πολλές λεπτομέρειες για το πώς χάθηκε… αυτό ειδικά το ματς.


Έγραφα λοιπόν προχθές ότι… «Το αυριανό παιχνίδι στη Λάρισα είναι δύσκολο και πολύ ιδιαίτερο. Αν κανείς μέσα στον ΠΑΟΚ επαναπαυτεί στη βαθμολογία, στη διαφορά ποιότητας, στο περσινό παιχνίδι και στα προβλήματα της ΑΕΛ, τότε… τζάμπα ταξίδεψε στη Θεσσαλία.
Αν στον ΠΑΟΚ θεωρήσουν ότι σε αυτό ειδικά το παιχνίδι η ποιότητά τους και μόνο αυτή, θα τους δώσει το τρίποντο, τότε… κοιμούνται όρθιοι και πληρώνουν ξενοδοχείο».

Κρίμα για τον ΠΑΟΚ που όλα αυτά τα αρνητικά σενάρια επιβεβαιώθηκαν στο ακέραιο.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε σε ένα γήπεδο χωράφι, να παίξει κόντρα σε μία ομάδα της οποίας οι παίκτες είναι τόσο μπερδεμένοι από όσα έχουν πάθει στο ξεκίνημα και πραγματικά δυσκολεύονται να αλλάξουν τρίτη συνεχόμενη πάσα. (Αν μου βρείτε επίθεση της ΑΕΛ με τρεις ή παραπάνω πάσες που να κατέληξε σε επικίνδυνη κατάσταση ή τελική προσπάθεια, πείτε μου σε ποιο λεπτό. Η στατιστική κατέγραψε το απίστευτο -19- στις εύστοχες μεγάλες πάσες των γηπεδούχων!! Ο ΠΑΟΚ στο περασμένο ματς είχε 100!).

Οι γηπεδούχοι επιστράτευσαν αναγκαστικά μεγάλο πάθος και τσαμπουκά, ο οποίος σε συνδυασμό με τον «χλοοτάπητα» των έξι διαφορετικών χρωμάτων, πίστεψαν –και πράγματι έτσι έγινε- ότι θα τους βοηθήσει να ανταπεξέλθουν απέναντι στον ΠΑΟΚ. Έπεφταν στην μπάλα με όποιο τρόπο μπορούσαν και τους επέτρεπε ο Ηπειρώτης διαιτητής και αφού εύκολα κράτησαν το ματς στο 0-1, έψαχναν μία στραβοκλωτσιά μπας και…

Απέναντι σε αυτή την ομάδα, ο ΠΑΟΚ έπαιξε σαν… ΠΑΟΚ δέκα λεπτά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου! Ήταν ένα διάστημα με ορμή, αποφασιστικότητα και καλούτσικες συνεργασίες. Τότε ο Μάτος (ο μόνος που διασώθηκε μαζί με Βαρέλα και Τσίμιροτ) έκανε με τρομερό τελείωμα και το 0-1.

Κατά τα άλλα είδαμε μία ομάδα βεντετών, να μην μπορεί να κάνει κοντρόλ στο χωράφι, να μην κυκλοφορεί καθόλου γρήγορα την μπάλα, να χάνει με «φλώρικο» τρόπο όλες –σχεδόν- τις μονομαχίες και παίκτες τρομαγμένους από τα τάκλιν των αντιπάλων να κάνουν δύο βήματα πίσω μην τυχόν και γρατζουνιστούν… Στην επανάληψη η φοβική και ανέτοιμη ομάδα, απλά άλλαζε τη μπάλα με το ζόρι, για να περάσει η ώρα. Αυτή την εμφάνιση, αυτή την εικόνα, αυτόν τον ΠΑΟΚ, δεν ήταν ούτε για να τον φτύσεις!

Και στο 90΄ (εκεί περίπου που άλλοι παίρνουν πέναλτι εκτός περιοχής και άλλοι πέναλτι με τη μπάλα στο στήθος) εκεί που ο ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη είχε το δοκάρι του Μακ, σε αυτό το ΙΔΙΟ σημείο, ο παίκτης της ΑΕΛ βάζει ένα γκολ το οποίο αν το επιχειρούσε ο κορυφαίος Ρομάριο, θα πάθαινε διάστρεμμα τρίτου βαθμού! Το πώς το ένα πόδι βρίσκει το άλλο και η μπάλα αντί να πάει προς… τα Τρίκαλα, μπαίνει γκολ, είναι μία ακόμη ποδοσφαιρική τιμωρία που πρέπει να υποστεί ο ΠΑΟΚ, για ότι έκανε φέτος το καλοκαίρι…

Ο Λουτσέσκου ΔΕΝ προετοίμασε σωστά τον ΠΑΟΚ γι’ αυτόν τον αγώνα των ειδικών συνθηκών, ίσως και να μην έκανε τις καλύτερες επιλογές, οι αλλαγές δεν του βγήκαν, αν και κανονικά έπρεπε να βγάλει πάνω από έξι παίκτες λόγω ημέρας και νοοτροπίας, αλλά παρά το ότι σε αυτό το ματς ο ΠΑΟΚ έπεσε στο επίπεδο της ΑΕΛ ποιοτικά, δεν άξιζε να χάσει δύο βαθμούς. Τους έχασε γιατί δεν ανταπεξήλθε στις συνθήκες και γιατί οι αντίπαλοι με μία είσοδο στην περιοχή του, είδαν τον παίκτη τους να… στέλνει τη μπάλα στο Θεό και αυτός να τη βάζει μέσα…

* Στο τέλος –όπως πάντα- έχουμε και τον διαιτητή. Από την Ήπειρο ο συγκεκριμένος! Το όνομά του Κατσικογιάννης. Έπαιξε την πρώτη αγωνιστική τον αγώνα Λαμία-Ολυμπιακός…

Και ο διαιτητής αυτός έπαιξε τον ΠΑΟΚ σα να είναι ο Ποσειδώνας Μηχανιώνας και την ΑΕΛ σαν τη Γιουνάιτεντ επί Φέργκιουσον! Γιατί έγινε αυτό; Μεγάλη κουβέντα… (Φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο στο πέναλτι υπέρ του Μάτος, στο ανύπαρκτο οφσάιντ του Πέλκα, στην αγκωνιά στον Τσίμιροτ, αλλά σε όλη τη προστατευτική διαιτησία για την ΑΕΛ, που επειδή δεν μπορούσε να παίξει ποδόσφαιρο, το πήγε στα δυνατά μαρκαρίσματα που είχαν ως αποτέλεσμα… ο ΠΑΟΚ να πάρει ΚΑΙ κόκκινη, αλλά ΚΑΙ περισσότερες κίτρινες! Όλα αυτά ο ΠΑΟΚ που μερικοί στημένοι, ακόμη ισχυρίζονται ότι είναι ο νέος χαλίφης.

* Ξεκίνησε από χθες στις 22:30, ο Πανθεσσαλονίκειος διαγωνισμός "μπινελικίου"κατά του Λουτσέσκου! Όποιος λαϊκίσει περισσότερο κατά του "αχώνευτου" και "τελειωμένου" εξ’ αρχής -στη συνείδηση του κόσμου- Ρουμάνου, κερδίζει… ένα πρωτάθλημα. Εύκολο και βολικό το θύμα για ότι έγινε στη Λάρισα… Έτσι δεν είναι; (Και εγώ μαζί, θα αρχίσω από αύριο…).

* Η πιο μεγάλη κίνηση του Κούγια, που είμαι σίγουρος ότι στο δεύτερο γύρο θα πάει χωρίς κανένα πρόβλημα στη σουίτα του Σαββίδη για να δει το ματς (αν νωρίτερα δεν έχει αναλάβει άλλη ομάδα) δεν ήταν αυτή του φτυσίματος… Η μεγάλη κίνηση του ανδρός, είναι αυτό το αρσενικό… πισωγύρισμα, αυτό το στρίψιμο του ώμου προς άλλη πλευρά, αυτή η γκριμάτσα άμυνας και φόβου που έκανε, όταν σε δεύτερο χρόνο, είδε τον Ελ Καντουρί να έρχεται κατά πάνω του μετά το φτύσιμο… Αντρίκεια πράγματα που σίγουρα ικανοποίησαν τους Πειραιώτες φίλους και συνεργάτες του, αυτά που ίσως του δώσουν ένα μικρό ακόμη περιθώριο διοίκησης στη Λάρισα που ικανοποιήθηκε από τη «μαγκιά» αυτή, μια και παραδοσιακά υπάρχει αυτό το μένος κατά του ΠΑΟΚ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.