Κέρκυρα - Ξάνθη 0-2 (vid)

Νίκος Μαρούδας
Κέρκυρα - Ξάνθη 0-2 (vid)

bet365

Η Ξάνθη πέρασε νικήτρια από την Κέρκυρα (0-2 με Μεχία και Σιλά) και με την 2η φετινή της νίκη (κι αυτή μακριά από τα Πηγάδια)... πάτησε στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας!

Η Ξάνθη πέρασε από την Κέρκυρα με 0-2 πανηγυρίζοντας την δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα. «Χρυσές» οι αλλαγές του Ράσταβατς, με τους Ρότσε και Σιλά να μπαίνουν στο δεύτερο μέρος και να κρίνουν την αναμέτρηση.

Οι Ξανθιώτες, δείχνουν ένα διαφορετικό πρόσωπο εκτός έδρας, μιας και αυτή η νίκη ήταν και πάλι μακριά από τα Πηγάδια. Δύο νίκες στο πρωτάθλημα και οι δύο διπλά! Η πρώτη θυμίζουμε ήταν στα Περιβόλια...

Δυνατό ξεκίνημα

Το παιχνίδι άρχισε με τις δύο ομάδες να έχουν από μία καλή στιγμή. Αρχικά η Κέρκυρα με τον Παμλίδη να πλασάρει και τον Ζίβκοβιτς να σώζει και στη συνέχεια ο Μεχία είδε τον Γιαννακόπουλο να διώχνει εντυπωσιακά το σουτ σου κόρνερ.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Σβάρνας σκόραρε, αλλά ο επόπτης σήκωσε το σημαιάκι του δείχνοντας πως είναι από θέση οφσάιντ. Από το ριπλέι φαίνεται να έχει δίκιο. Το ίδιο έγινε λίγο αργότερα και για την Κέρκυρα. Ο Γκομές σκόραρε, με τον επόπτη να σηκώνει και πάλι σωστά το σημαιάκι του καταλογίζοντας το οφσάιντ.

Το ημίχρονο έκλεισε με την Κέρκυρα να απειλεί στο 45' με ένα μακρινό σουτ του Αρτυματά να φεύγει λίγο έξω και το 0-0 να μένει.

Καλύτερη η Κέρκυρα, την ουσία η Ξάνθη

Οι «Φαίακες», μπήκαν σαφώς καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 49', ο Νούνες που είχε μπει στην θέση του τραυματία Επστάιν, είδε τον Ζίβκοβιτς να σώζει με δυσκολία το πλασέ του, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο κίπερ των φιλοξενούμενων έσωσε και την κεφαλιά του Τουράμ.

Όμως, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να βρουν τρόπο να σκοράρουν, με αποτέλεσμα η Ξάνθη να είναι πιο ουσιαστική. Στο 65' και στην πρώτη της ευκαιρία στην επανάληψη, σκόραρε. Ο Ρότσε που μόλις είχε μπει στο παιχνίδι, βρήκε τον Μεχία κι αυτός από κοντά έκανε το 0-1. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ανήκει στην Ξάνθη.

Ο Μπαλάφας, στο 72' άφησε με 10 την ομάδα του και το έργο των φιλοξενούμενων έγινε πιο εύκολο... Ωστόσο, ο Παμλίδης στο 77' έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 1-1, όταν με σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον καταπληκτικό Ζίβκοβιτς. Αφού δεν μπήκε ούτε αυτό για τους κυανέρυθρους, η Ξάνθη... τελείωσε το ματς!

Στο 85' ο Σιλά με πλασέ από το ημικύκλιο έστειλε την μπάλα με πολλά φάλτσα στα δίχτυα για το 0-2. Να σημειώσουμε, πως είχε μπει στο παιχνίδι μόλις πέντε λεπτά νωρίτερα... Κάπως έτσι, η Ξάνθη έφυγε με το διπλό από το νησί των Φαιάκων!

MAN OF THE MATCH: Μπορεί ο Μεχία, ο Ρότσε και ο Σιλά να έκριναν την αναμέτρηση, όμως αν δεν ήταν ο Ζίβκοβιτς να κρατήσει το μηδέν, η Ξάνθη μπορεί να μην είχε πάρει το διπλό. Ο γκολκίπερ της λοιπόν, κερδίζει με το... σπαθί του τον τίτλο αυτό.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Ρότσε. Μπήκε στο παιχνίδι και το άλλαξε ολοκληρωτικά. Έφτιαξε το πρώτο γκολ της ομάδας του και γενικά έδωσε μια φρεσκάδα...

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Τουράμ. Ο επιθετικός της Κέρκυρας δεν απείλησε σχεδόν ποτέ την αντίπαλη εστία. Για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν κακός. Δεδομένα αυτό πρέπει να αλλάξει ενόψει της δύσκολης συνέχειας...

Η ΓΚΑΦΑ: Την έκανε ο Μπαλάφας, που είδε την κόκκινη κάρτα κι άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες, όταν προσπαθούσε να ισοφαρίσει.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Η διαιτητική τριάδα τα πήγε καλά. Σωστές οι αποφάσεις στο πρώτο μέρος με τα δύο τέρματα (ένα για κάθε ομάδα) να ακυρώνονται, ενώ σωστή είναι και η δεύτερη κίτρινη στον Μπαλάφα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Η Ξάνθη είχε την ουσία και πήρε το ματς. Αυτό και τίποτα άλλο. Οι Ξανθιώτες με αυτή τη νίκη πέρασαν και τον Ολυμπιακό και είναι στο -1 από τον Λεβαδειακό που είναι στην πέμτπη θέση. Η Κέρκυρα από την άλλη και πάλι έδειξε πως έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα. Άφησε ακόμα τρεις σημαντικούς βαθμούς στην έδρα της και πλέον... τρέχει.

Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Γρομητσάρης, Σιόντης, Ντιόγκο, Μπαλάφας, Αρτυματάς (46΄Βενέτης), Γκόμες, Παμλίδης, Επστάιν (43' Νούνες), Τουράμ (70' Ντουαλά).

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Σβαρνάς, Λισγάρας, Κασάδο, Ντε Λούκας, Καμαρά, Μεχία, Μπρίτο (87' Κάστρο), Γέντρισεκ (63' Ρότσε), Κίκε (78' Σιλά).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα