ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 1-1 (vid)

Σταύρος Σουντουλίδης
ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 1-1 (vid)

bet365

Ο ΠΑΟΚ ως το 89' κρατούσε τη νίκη που τον έστελνε μόνο πρώτο. Όμως σε εκείνο το λεπτό και αφού... μια φάση πριν ο Κουλούρης είδε την κόκκινη, η ΑΕΛ ισοφάρισε σε 1-1 και πήρε την δική της ανάσα στην ουρά της βαθμολογίας! Παράπονα για Κατσικογιάννη από Δικέφαλο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΛΑΡΙΣΑ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε σ’ ένα ακόμη ματς, όμως επέλεξε να «παίξει με τη φωτιά» και στο τέλος… κάηκε! Το γκολ του Κρίζμαν στο 89ο λεπτό «σκότωσε» τα όνειρα του «Δικεφάλου» για το πρώτο εκτός έδρας τρίποντο.

Οι «ασπρόμαυροι» συνεχίζουν μακριά από την Τούμπα να μην κερδίζουν, μετρούν τρεις ισοπαλίες, με την σημερινή να είναι αυτή που τον πληγώνει περισσότερο καθώς ήρθε στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας, από μια ομάδα όπως η ΑΕΛ, που δεν τον απείλησε και ιδιαίτερα.

Ο «Δικέφαλος» έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Κατσικογιάννη και των βοηθών του. Κυρίως, για τη φάση του 68ου λεπτού όπου ζητούν πέναλτι πάνω στο Μάτος, για την φάση του 2΄ και την υπόδειξη οφσάιντ από τον βοηθό Ποντίκη, αλλά και για το βοηθό Δημητριάδη που υπέδειξε (μαζί με τον 4ο Μάνταλο) την απευθείας αποβολή του Κουλούρη.

ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΕ 4-2-3-1

Τόσο ο Ηλίας Φυντάνης, όσο και ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξαν τις ομάδες του με το ίδιο σχηματισμό στο γήπεδο. Ο υπηρεσιακός προπονητής της ΑΕΛ είδε στο 21ο λεπτό να χάνει τον έναν εκ των δύο κεντρικών αμυντικών του, τον Γιοβάνοβιτς, που τραυματίστηκε πατώντας άσχημα στο χορτάρι, ενώ ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ επέλεξε να ξεκινήσει το ματς με την ίδια ακριβώς ενδεκάδα, που είχε αρχίσει και τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο γήπεδο με εμφανή διάθεση να αποκτήσουν τον έλεγχο του αγώνα, την ίδια ώρα η ΑΕΛ περίμενε τον ΠΑΟΚ κάτω από την σέντρα και εμφανή στόχο να χτυπήσει στην κόντρα.

ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΟ ΣΚΟΡ (ΠΑΛΙ) ΜΕ ΜΑΤΟΣ

Η πρώτη καλή στιγμή για τον «Δικέφαλο» θα μπορούσε να έρθει αν ο β’ βοηθός Ποντίκης, δεν υποδείκνυε λανθασμένα σε θέση οφ σάιντ τον Πέλκα, ενώ στο 7’ το σουτ του Ελ Καντουρί δεν ανησύχησε και τόσο τον Μπόζοβιτς.

Επρεπε να φτάσουμε στο 39ο λεπτό για να φανεί ο ΠΑΟΚ και να απειλήσει εκ νέου την εστία της ΑΕΛ, όταν από την σέντρα του Λέοβατς, ο Βιεϊρίνια έπιασε την κεφαλιά λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Ένα λεπτό αργότερα (40’) το γυριστό σουτ του Πορτογάλου άσου του «Δικεφάλου» έφυγε άουτ.

Ηταν το καλό διάστημα των «ασπρόμαυρων» που έφερε και το γκολ από το Λέο Μάτος στο 44ο λεπτό. Ο Βιεϊρίνια είδε τον Μάτος να πατάει περιοχή, του έκανε την πάσα και ο Βραζιλιάνος με σουτ στην κίνηση άνοιξε το σκορ (0-1) για τον ΠΑΟΚ. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, ο Λέο Μάτος ήταν αυτός που πρώτος βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα των «βυσσινί»!

ΤΟΝ «ΣΚΟΤΩΣΕ» ΣΤΟ 89’

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το β’ μέρος χωρίς αλλαγές, με την ΑΕΛ να γίνεται για πρώτη φορά επικίνδυνη για την εστία του Ρέι στο 55ο λεπτό, όταν από το φάουλ του Αγκάνοβιτς, ο Λεοζίνιο πετάχτηκε στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά το πλασέ του έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Ο Λουτσέσκου αποφάσισε νωρίς νωρίς να παίξει με περισσότερο συμπαγές κέντρο, περνώντας τον Σάχοφ αντί του Πέλκα (63’) και να πάει ο Ελ Καντουρί στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Ο χρόνος περνούσε με την ΑΕΛ να προσπαθεί να φτάσει στην περιοχή του ΠΑΟΚ, χωρίς όμως να τα καταφέρνει, με τους φιλοξενούμενους να έχουν στο μυαλό τους περισσότερο το πως θα κρατήσουν το υπέρ τους σκορ και να φύγουν από τη Λάρισα με τους τρεις βαθμούς. Και το πλήρωσαν στο τέλος ακριβά!

Με το χρονόμετρο να δείχνει το 89ο λεπτό ο Κριζμάν «σκότωσε» το «Δικέφαλο» πιάνοντας στον ύπνο το κεντρικό δίδυμο των φιλοξενούμενων και με όμορφο πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από το Ρέι ισοφαρίζοντας σε 1-1.

MVP: Ο Λέο Μάτος, όπως και πέρσι έτσι και φέτος, βρήκε δίχτυα και ήταν αυτός που παραλίγο να χαρίσει το τρίποντο στον ΠΑΟΚ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Να, που με μια φάση ένας παίκτης, που σχεδόν δεν φάνηκε στο ματς, ο Κρίζμαν, μπόρεσε και χάρισε στην ΑΕΛ ένα πολύτιμο βαθμό στο φινάλε.

Η ΓΚΑΦΑ: Στο 43’ ο Σαμπράνο γύρισε την μπάλα στο Ρέι, ο Αργεντινός τερματοφύλακας γλίστρησε, απομάκρυνε πάνω στον Γκριζμάν, αλλά ο μέσος της ΑΕΛ καθυστέρησε χαρακτηριστικά να σουτάρει προς την κενή εστία.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Από το πρώτο λεπτό ο Κατσικογιάννης επέςτρεψε το σκληρό παιχνίδι και όταν είδε ότι πάει να το χάσει άρχισε να μοιράζει δεξιά και αριστέρα κίτρινες κάρτες. Στο 68ο λεπτό ό ΠΑΟΚ ζητάει πέναλτι για χτύπημα από πίσω στον Μάτος. Η απευθείας κόκκινη στον Κουλούρη ήρθε από υπόδειξη του βοηθού Δημητριάδη και του 4ου διαιτητή Μάνταλου.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τον παθητικό ρόλο που απέκτησε στο γήπεδο στο τελευταίο μισάωρο ενώ ήταν μπροστά στο σκορ. Εδωσε χώρο στην ΑΕΛ και μια φάση θα την έκαναν οι «βυσσινί». Οπερ και εγένετο στο 89’.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γιοβάνοβιτς (24’ Φάρκας), Γουάλας, Αγκάνοβιτς, Αντονί, Ντέλετιτς, Λεοζίνιο (76’ Περόνε), Κρίζμαν, Ναζλίδης (84’ Μασούρας).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Σαμπράνο, Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Μαουρίσιο, Βιεϊρίνια (85’ Μακ) , Ελ Καντουρί, Πέλκας (63’ Σάχοφ), Πρίγιοβιτς (71’ Κουλούρης)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα