Η «ακτινογραφία» της ΑΕΚ

Η «ακτινογραφία» της ΑΕΚ

Δημήτρης Ρούσσος
Η «ακτινογραφία» της ΑΕΚ

bet365

Η ΑΕΚ κατάφερε να μη… χάσει ένα «δικό» της ματς, ισοφαρίζοντας στο 90’ την Αούστρια Βιέννης και φτάνοντας στους 4 βαθμούς στον όμιλο.

Παρότι προηγήθηκε και έχασε ένα… κάρο ευκαιρίες, η Ένωση κατάφερε τελικά να μη φύγει με σκυμμένο το κεφάλι από το ΟΑΚΑ, ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο φινάλε με τον Λιβάια.

Ο Κροάτης ήταν ο πολυτιμότερος του αγώνα για την ομάδα του Χιμένεθ, που είδε τους παίκτες του να παίρνουν πολύ καλό βαθμό επιθετικά, αλλά να κάνουν σημαντικά λάθη στην άμυνα, που λίγο έλειψε να της κοστίσουν ακριβά.

Ανέστης: Στο 17’ απέδειξε πως είναι σε πλήρη ετοιμότητα, όταν έβγαλε σχεδόν εξ επαφής το πλασέ του Μονσάιν και αποσόβησε το γκολ. Δεν φέρει ευθύνη στο 1-1, ενώ είχε άλλη μια καλή απόκρουση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους στο σουτ του Παπατζούρι. Θετικός ο Έλληνας κίπερ.

Γκάλο: Ανέβηκε από την πλευρά του στο πρώτο ημίχρονο, κρατώντας παράλληλα τη θέση του, αν και από την πλευρά του ξεκινάει η πρώτη καλή φάση της Αούστρια στο 17’. Καλός σε γενικές γραμμές, δίχως να προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο, ιδίως επιθετικά.

Βράνιες: Το κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ βρέθηκε τελείως εκτεθειμένο σε δυο περιπτώσεις στο α’ μέρος (17’ πλασέ Μονσάιντ, 43’ γκολ) και στη δεύτερη φάση ειδικά φέρει πλήρως ευθύνη, αφού χάνει τον σκόρερ τον Μονσάιν. Δεν ήταν καλός ο Βόσνιος.

Τσόσιτς: Δεν πρόλαβε να παίξει για πολλή ώρα, αφού αντικαταστάθηκε από τον Τζανετόπουλο λόγω τραυματισμού. Στο διάστημα πάντως που βρέθηκε στο γήπεδο απείλησε με κεφαλιά στο 19’, αλλά παράλληλα δεν ανταποκρίθηκε σωστά στην πρώτη καλή ευκαιρία της Αούστρια στο 17’. Μέτρια παρουσία στο μικρό διάστημα που αγωνίστηκε.

Μπακάκης: Ενώ πήγαινε καλά στον αγώνα, παίζοντας αριστερό μπακ με ανάποδο πόδι, στη φάση του γκολ χάνει τελείως τον παίκτη του και δίνει δικαίωμα στους Αυστριακούς να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ, όπως και έγινε. Θα μπορούσε να πάει πιο γρήγορα στον Τατζούρι στο 1-2. Μέτριο ματς με σημαντικά λάθη από τον Έλληνα μπακ.

Γιόχανσον: Ξεκίνησε καλά, αλλά ήδη πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου έχει χάσει αρκετές μάχες στο κέντρο. Ο Σουηδός ανέβηκε στο δεύτερο και πήρε «κεφάλι» στο κέντρο, όντας συνολικά θετικός για την ομάδα του.

Αϊντάρεβιτς: Ανασταλτικά ήταν σταθερός στο πρώτο ημίχρονο, δίνοντας πολλές μονομαχίες και κρατώντας τη θέση του, ενώ επιθετικά δεν πρόσφερε κάτι. Υστέρησε μάλλον στη φάση του 1-2, ακολουθώντας τη φάση, ενώ βγήκε από το ματς νωρίς (53'), όταν έπρεπε να επιτεθεί η ΑΕΚ με περισσότερους παίκτες. Μέτριος σε γενικές γραμμές.

Λιβάια: MVP για την ΑΕΚ δίχως αμφιβολία. Απειλητικός στην επίθεση στο πρώτο μέρος, με το γκολ στο 1-1 να επιστεγάζει την κλάση και την προσφορά του και το 2-2 να επιβεβαιώνει την πολύ καλή του παρουσία στο παιχνίδι. Χάνει μυθική ευκαιρία στο 67’, αστοχεί αδικαιολόγητα στο τετ α τετ. Πολύ καλός συνολικά, σκόραρε δις και ήταν ο «άνθρωπος του αγώνα» για την ΑΕΚ, γενικά ήταν ο πιο απειλητικός παίκτης της Ένωσης.

Χριστοδουλόπουλος: Είχε διάθεση, αλλά δεν του έβγαιναν οι φάσεις και προσπαθούσε, δίχως να καταφέρνει να είναι ουσιαστικός στο α’ μέρος, όπου δεν φάνηκε ιδιαίτερα, ενώ και στο δεύτερο κινήθηκε σε ρηχά «νερά». Στο β' προσπάθησε εξίσου δυναμικά, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει όσα έπρεπε την κρίσιμη στιγμή. Μέτριο παιχνίδι από τον Έλληνα διεθνή.

Μάνταλος: Από τη δική του εξαιρετική κάθετη πάσα στον Αραούχο ξεκινάει η φάση του γκολ, ενώ γενικά δημιουργικά ήταν ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης της ΑΕΚ. Ξεκινώντας από αριστερά και συγκλίνοντας συχνά έκανε σουτ και πρόσφερε στο παιχνίδι του «δικέφαλου» πέρναγε από τα πόδια του. Μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο 54’, ο αρχηγός της Ένωσης «έπεφτε» όσο πέρναγε η ώρα, αλλά στο τέλος«έφτιαξε» τη φάση για τον Αραούχο κι αυτός για τον Λιβάια και τη «χρυσή» ισοφάριση. Εξαιρετικό παιχνίδι, αποτελώντας σημείο αναφοράς στην επίθεση των «κιτρινόμαυρων».

Αραούχο: Έτρεξε πολύ μπροστά, πίεσε και κατάφερνε να βρίσκεται σε καλές θέσεις για να απειλήσει, ωστόσο στο πρώτο ημίχρονο δεν έβαλε ιδιαίτερα «δύσκολα» στην άμυνα των Αυστριακών. Καλύτερος στο β’, χάνει τεράστια ευκαιρία στο 72’, όπου θα μπορούσε να είναι πιο ομαδικός. Όταν το... έκανε, έδωσε την ασίστ την κατάλληλη στιγμή στον Λιβάια για να «λυτρώσει» την ομάδα του. Πολύ καλός και ο Αργεντινός φορ.

Οι αλλαγές:

Τζανετόπουλος (23’): Μπήκε νωρίς στη θέση του Τσόσιτς και άρχισε να απειλείται η ΑΕΚ. Απουσίαζε από την άμυνα στο 1-1, ενώ στο 1-2 αργεί να κινηθεί προς τον Τατζούρι. Κακό ματς για τον αμυντικό των «κιτρινόμαυρων», ενδεικτικό το ότι αντικαταστάθηκε στο 81’ από τον Μπακασέτα.

Γαλανόπουλος (53’): Μπήκε για να ενισχύσει τη δημιουργία της ΑΕΚ και έκανε τη διαφορά σε αυτό το κομμάτι, αφού έκτοτε οι γηπεδούχοι έφτιαχναν τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη. Βγάζει φοβερή κάθετη στον Αραούχο στο 63’ και συνολικά έδωσε πνοή, με πολύ τρέξιμο και ενέργεια.

Μπακασέτας (81’): Μπήκε όταν έπρεπε η ΑΕΚ να τα παίξει «όλα για όλα». Δεν πρόλαβε να κάνει αισθητή την παρουσία του.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα