Γιουβέντους - Ολυμπιακός 2-0

Γιώργος Ντυμένος
Γιουβέντους - Ολυμπιακός 2-0

bet365

Ο ανανεωμένος Ολυμπιακός του Τάκη Λεμονή παρουσιάστηκε διαβασμένος κι ανταγωνιστικός στο Τορίνο! Έβγαλε φάσεις, κοίταξε στα μάτια τη Γιουβέντους, αλλά η κλάση του Ιγκουαίν που πέρασε ως αλλαγή (γκολ κι έφτιαξε το δεύτερο) διαμόρφωσε το 2-0, αφήνοντας μόνο τις θετικές εντυπώσεις στους πρωταθλητές!
Σε μία ήττα δεν μπορείς να αναζητάς θετικά στοιχεία. Ή τουλάχιστον να στέκεσαι σε αυτά. Ο Ολυμπιακός όμως στο Τορίνο εκτός από την ουσία (θετικό αποτέλεσμα), καλούνταν να ξαναβρεί την χαμένη του αγωνιστική ταυτότητα. Το πρώτο δεν ήρθε, καθώς η Γιουβέντους κέρδισε με 2-0 και άφησε τους «ερυθρόλευκους« ουραγούς στον όμιλο.
Ομως η αποψινή ομάδα έχει κάθε δικαίωμα να ισχυριστεί πως είναι σε θέση να βρει εκ νέου «σφυγμό». Για περίπου 70 λεπτά ήταν καλή και έπεσε όρθια απέναντι σε έναν ποιοτικότερο και ανώτερο αντίπαλο. Ετσι, έστω και σε επίπεδο εντυπώσεων, έχει κάτι να κρατήσει κάτι από την βραδιά της Ιταλίας.
Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με αρκετά νέα πρόσωπα και η πρώτη ενδεκάδα του Τάκη Λεμονή μετά την επιστροφή του στην ομάδα, είχε εκπλήξεις. Καταρχήν σε διάταξη, καθώς είχε σχηματισμό 4-1-4-1. Ο Προτό ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Φιγκέιρας, Ενγκελς, Νικολάου, Κούτρης στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, οι Ζντιέλαρ στο «6», οι Οφόε, Ρομαό μπροστά του, ο Πάρντο στο δεξί «φτερό», ο Σεμπά στο αριστερό και ο Εμενίκε στη κορυφή της επίθεσης.
Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός έκανε... σαφές τον προσανατολισμό που θα είχε στο ματς. Πίσω από την μπάλα, «σφιχτός», κοντά τις γραμμές και πρόθεση να «χτυπήσει» στην κόντρα. Μέχρι το 35' το πλάνο όχι μόνο είχε δουλέψει άψογα, αλλά αν μία ομάδα είχε φτάσει πιο κοντά στο γκολ, αυτοί ήταν οι φιλοξενούμενοι. Οι Πάρντο (7'), Φιγκέιρας (33') είχαν δύο καλά σουτ, ενώ η μεγάλη ευκαιρία ήταν εκείνη του Σεμπά στο 14', όταν μετά από μεταβίβαση του Οφόε «άδειασε» έναν αντίπαλο, αλλά το «τελείωμά» του ήταν κακό.
Από εκείνο το σημείο και μετά οι «μπιανκονέρι» άρχισαν να μετατρέπουν σε φάσεις την εδαφική τους υπεροχή. Κυρίως όταν σήκωναν τη μπάλα, με γεμίσματα ή στημένα. Ωστόσο... έπεσαν πάνω στον Προτό. Ο κίπερ του Ολυμπιακού αντέδρασε σωστά στις απόπειρες των Μάντζουκιτς (34', 40'), Στουράρο (34'), Ντιμπαλά (45'), ενώ τόσο εκείνος όσο και οι Πειραιώτες στάθηκαν τυχεροί στη φάση του 45', όταν ο Ενγκελς έστειλε τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας τους. Ενδιάμεσα οι πρωταθλητές Ελλάδος προσπάθησαν εκ νέου να βγουν στην αντεπίθεση, με τους Εμενίκε (36'), Πάρντο (40') δημιούργησαν προϋποθέσεις, αλλά δεν είχαν αποτέλεσμα.
Η ανάπαυλα βρήκε την «Μεγάλη Κυρία» να έχει κατοχή μπάλας στα επίπεδα του 70%, να μετρά 10 τελικές έναντι 4 του Ολυμπιακού, όμως πλην του τελευταίου 10λεπτου (35'-45') το ματς έδειχνε... κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των «ερυθρολεύκων».
Το δεύτερο μισό ξεκίνησε σε ανάλογο τέμπο, οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 55' με τον Ντάγκλας Κόστα και αμέσως μετά ο Ολυμπιακός απώλεσε την καλύτερή του ευκαιρία. Η οποία μπορεί μεν να μην ήταν τελική, όμως στο 57' ο Οφόε θα μπορούσε να αλλάξει τη πορεία της αναμέτρησης. Τότε ο Σεμπά όχι μόνο έβγαλε με εξαιρετική κίνηση την μπάλα από τα καρέ της ομάδας, αλλά έστρωσε στον Πάρντο που έφυγε στην αντεπίθεση. Ο Κολομβιανός έφτασε μέχρι έξω από την εστία της Γιουβέντους, αλλά η μεταβίβασή του στον Οφόε που «έκοψε» στα καρέ του Μπουφόν, δεν ήταν καλή.
Περίπου σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Αλέγκρι έριξε στη «μάχη» τον Ιγκουαϊν, πέρασε τον Μάτζουκιτς αριστερά και οι γηπεδούχοι έδειξαν διατεθειμένοι να τα παίξουν, όλα για όλα. Τελικά στο 68' άνοιξαν το σκορ, έδιωξαν το άγχος και η αποστολή τους άρχισε να απλουστεύει. Ο Λεμονής με την είσοδο των Μπεν και Φορτούνη θέλησε να δώσει άλλη... διάσταση στο παιχνίδι του, αλλά το 2-0 από τον Μάντζουκιτς στο 80', ουσιαστικά «τελείωσε» το ματς. Τότε ο Ιγκουαϊν έβγαλε τον Ντιμπαλά απέναντι στον Προτό και πλάσαρε, ο Ενγκελες έκανε την προβολή και έδιωξε, αλλά ο Κροάτης που έρχονταν σαν «τρέιλερ», έστειλε τη μπάλα σε κενή εστία. Στα εναπομείναντα λεπτά είδαμε «πειράματα» (π.χ. τριάδα στην άμυνα από τους γηπεδούχους), αφού τα πάντα είχαν κριθεί.
MVP: Ο Ιγκουαϊν. Ο Αργεντινός πέρασε σαν αλλαγή στο 60', σημείωσε το πρώτο γκολ της Γιουβέντους και από τα πόδια του ξεκίνησε το δεύτερο. Ηταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής.
Στο ύψος του: Ο Μάντζουκιτς. Ο Κροάτης πήρε αρκετές κεφαλιές, απείλησε τον Ολυμπιακό και τελικά βρήκε ένα γκολ. Από τον Ολυμπιακό ο Οφόε βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων, όπως και ο Προτό.
Αδύναμος κρίκος: Ο Φιγκέιρας. Ο δεξιός μπακ του Ολυμπιακού είχε «προβλήματα» ακόμη και στα χρονικά διαστήματα όπου οι «ερυθρόλευκοι» πατούσαν πολύ καλά στο ματς.
Η γκάφα: Στη φάση του πρώτου γκολ ο Μάντζουκιτς «σπάει» τη μπάλα στον Αλεξ Σάντρο που «κόβει» στη περιοχή του Ολυμπιακού και ο Σεμπά δεν τον ακολουθεί. Υπάρχει ο παράγοντας κούραση, αλλά ο μπακ της Γιουβέντους έκανε... ανενόχλητος το overlap και έβγαλε την παράλληλη για τον Ιγκουαϊν.
Το «στραγάλι»: Ο Τομπίας Στίλερ «έπαιξε» λίγο έδρα, αλλά δεν «έχασε» κάποια μεγάλη φάση. Οι βοηθοί του είχαν σωστές υποδείξεις.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Για περισσότερη από μία ώρα παιχνιδιού ο Ολυμπιακός στέκονταν καλά στο Τορίνο, με μόνη εξαίρεση το δεκάλεπτο 35'-45'. Αλλά μετά το 1-0 έδειξε ανήμπορος να αντιδράσει. Οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν ουσιαστικά για το «μηδέν» και από την στιγμή που δεν το... κράτησαν, τότε ήρθε η ήττα.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Στουράρο (81' Μπεναντία), Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Αλεξ Σάντρο, Μπεντακούρ, Ματουιντί, Κουαδράδο (60' Ιγκουαϊν), Ντιμπάλα, Ντάγκλας Κόστα (84' Μπερναντέσκι), Μάντζουκιτς
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Φιγκέιρας, Νικολάου, Ενγκελς, Κούτρης, Ρομαό, Ζντιέλαρ (77' Φορτούνης), Πάρντο (71' Μπεν), Οτζίτζα, Σεμπά, Εμενίκε (88' Μάριν).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα