Να 'χα χίλια μάτια

Θοδωρής Βασίλης
Να 'χα χίλια μάτια

bet365

Ο Θοδωρής Βασίλης γράφει για την καλύτερη φετινή εμφάνιση του Πανιωνίου η οποία χόρτασε τον κόσμο της ομάδας και βγάζει στη σέντρα τους λίγους γραφικούς που κριτικάρουν χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει λόγος.

Μοναδική προσφορά-έκπληξη σε περιμένει, ποντάροντας στο Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Είναι από εκείνα τα απογεύματα που δεν θες να τελειώσει ποτέ. Καλός καιρός για ποδοσφαιρικό ματς, ωραία ατμόσφαιρα στις εξέδρες και η ομάδα σου να κάνει το καλύτερο παιχνίδι της σεζόν με τον κόσμο να φεύγει χορτασμένος από την εμφάνιση του Πανιωνίου. Το ματς για τους «κυανέρυθρους» ήταν σημαντικό. Σημαντικό όχι γιατί διακυβευόταν η βαθμολογική θέση της ομάδας, αλλά γιατί η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που υπήρχε τις τελευταίες ημέρες γύρω από το club θα μπορούσε να τινάξει τα πάντα στον αέρα και να βάλει σε κίνδυνο την φετινή πορεία του Πανιωνίου.

Την τελευταία εβδομάδα υπήρχε μια άνευ λόγου κι αιτία γκρίνια προς τους ποδοσφαιριστές και τον Μιχάλη Γρηγορίου, μια γκρίνια που εντάθηκε μετά το ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα, μια γκρίνια που θα μπορούσε να επαναφέρει τον Πανιώνιο σε κλίμα εσωστρέφειας μετά από αρκετά χρόνια.

Οι Νεοσμυρνιώτες όμως χθες ήταν χάρμα ιδέσθαι. Με μια εμφάνιση βγαλμένη από τα καλύτερα όνειρα των φίλων τους ξέσπασαν στην ΑΕΛ με το 4-1 να είναι φτωχό για να περιγράψει την εμφάνιση του «Ιστορικού». Με την τετράδα Γεσίλ-Σπιριντόνοβιτς-Λάμπρου-Μασούντ να κάνει ότι θέλει ανά πάσα στιγμή σμπαράλιασε την άμυνα των «βυσσινί».

Δεν ήταν μόνο τα τέσσερα γκολ, αλλά κυρίως το γεγονός ότι η τετράδα αυτή βρισκόταν με κλειστά τα μάτια κρύβοντας σε ορισμένες περιπτώσεις την μπάλα (δείτε όλη την φάση με το ανάποδο ψαλίδι του Λάμπρου και το πως αναπτύχθηκε ο Πανιώνιος και θα καταλάβετε).

Ο Πανιώνιος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 21 τελικές από τις οποίες οι 11 ήταν εντός εστίας του Μπόζοβιτς δείχνοντας ότι χθες η ομάδα ήταν από άλλο πλανήτη. Σαββίδης και Κόρμπος έκαναν πάρτι στην μεσαία γραμμή, ενώ η άμυνα-η οποία χρειαζόταν μια τέτοια εμφάνιση για την αυτοπεποίθησή -εξουδετέρωσε τους ελάχιστους κινδύνους που δημιούργησε η ΑΕΛ.

Γενικότερα η εμφάνιση των παικτών του Μιχάλη Γρηγορίου ήταν τέτοια που θα την ζήλευαν σχεδόν όλοι, ακόμα και ομάδες με πολλαπλάσια μπάτζετ και έδειξε γιατί μπορεί να κοντράρει τους λεγόμενους μεγάλους, έχοντας ξεφύγει αρκετά από τις αντίστοιχες ομάδες που θα μπορούσ να υπό προϋποθέσεις να του βάλουν δύσκολα για την πρώτη πεντάδα. Οι «κυανέρυθροι» φιγουράρουν στην δεύτερη θέση αήττητοι (τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες) έχοντας την δεύτερη καλύτερη επίθεση και την τρίτη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα ικανοποιώντας ακόμα και τον πιο απαιτητικό οπαδό του που φαίνεται πως κακόμαθε και περιμένει στην γωνία στην πρώτη στραβή.

Και μπορεί να μην έγινε Μπαρτσελόνα-όπως δήλωσε ο Διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Νίκος Ζαμάνης-αλλά με τέτοιες εμφανίσεις όπως η χθεσινή μπορεί να συντρίβει και να προσφέρει θέαμα αντίστοιχο με αυτό της παρέας του Μέσι και του Σουάρες.

ΥΓ. Όπως κάθε προπονητής έτσι και ο Μιχάλης Γρηγορίου θα κριθεί και κρίνεται από την δουλειά του και την εικόνα που βγάζει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Η χθεσινή εμφάνιση ήταν έργο και του τεχνικού του Πανιωνίου. Και αυτό γιατί με την απόφασή του να αλλάξει πλευρές σε Λάμπρου και Σπιριντόνοβιτς έβαλε τις βάσεις ώστε η ομάδα να ανεβάσει στροφές και να κάνει πάρτι στις δύο πλευρές. Επίσης, η κουβέντα που είχε με τον Μασούντ μεσοβδόμαδα ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για να δούμε τον Ιρανό αρτίστα να κάνει χθες μαγικά στον αγωνιστικό χώρο.

ΥΓ2. Σρνταν Σπιριντόνοβιτς. Ο Αυστριακός άσος έκανε τρομερή εμφάνιση, έδειχνε ασταμάτητος από τα δεξιά προκαλώντας διαρκώς ρήγματα με τον Γουάλας ανήμπορο να τον σταματήσει. Για άλλη μια φορά φαίνεται πως ο Πανιώνιος βρήκε «λαβράκι».

ΥΓ3. Η διοίκηση Ζαμάνη είναι γαλουχημένη στις επιτυχίες από την ημέρα που ανέλαβε έχοντας καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα στην Ευρώπη κάνοντας παράλληλα και την εξυγίανση που τόσο πολύ χρειαζόταν αυτός ο χιλιοταλαιπωρημένος σύλλογος. Κάποια στιγμή θα κάνει και αυτή λάθη, όπως κάνουν όλοι και τα λάθη αυτά θα επισημανθούν. Άλλωστε λάθη δεν κάνουν μόνο αυτοί που δεν τολμάνε και το παίζουν εκ του ασφαλούς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει στο πρώτο, επαναλαμβάνω όχι κακό αποτέλεσμα, γιατί κακό αποτέλεσμα με την έννοια της απώλειας μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει, αλλά στην πρώτη εμφάνιση που δεν αρέσει σε ορισμένους, να υπάρξει αυτός ο μηδενισμός για παίκτες και προπονητή. Μιλάμε για τους ίδιους παίκτες που γνώρισαν τον θαυμασμό τα δύο τελευταία χρόνια από όλη την Ελλάδα. Καλό είναι να υπάρχει ένα μέτρο και μια λογική σε οποιαδήποτε κριτική. Ευτυχώς για τον Πανιώνιο είναι ελάχιστοι αυτοί.

ΥΓ4. Για λύπηση η χθεσινή ΑΕΛ. Πρώτη φορά βλέπω ομάδα να παρατάει τόσο εύκολα ένα παιχνίδι. Με τέτοιες εμφανίσεις θα πρέπει να ιδρώσει μέχρι το τέλος για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα