ΑΕΚ - Ολυμπιακός 3-2 (vid)

Παναγιώτης Παλλαντζάς
ΑΕΚ - Ολυμπιακός 3-2 (vid)

bet365

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 0-2, όμως ο Λάζαρος (πέτυχε το γκολ της χρονιάς) και ο Λιβάια πήραν την ΑΕΚ... από το χέρι και την οδήγησαν στην ανατροπή-έπος με 3-2! Ο Μάνταλος το γκολ της νίκης, κόκκινες για Τσόσιτς και Ένγκελς.

Ηταν το ντέρμπι, στο οποίο η ΑΕΚ ήθελε να κάνει... δήλωση για τις προθέσεις της φέτος και ο Ολυμπιακός ήθελε να αποδείξει ότι δεν είναι τόσο ευάλωτος όσο παρουσιαζόταν το τελευταίο διάστημα. Τελικά, το ντέρμπι ήταν μια... ντερμπάρα, που τα είχε όλα! Πολύ καλό ρυθμό, ωραίες φάσεις, χαμένες ευκαιρίες, 0-2 από τον Ολυμπιακό και... 3-2 από την ΑΕΚ! Ο τρομερός Χριστοδουλόπουλος κράτησε όρθια την Ενωση και ο Μάνταλος γονάτισε τους Ερυθρόλευκους στο 90', διατηρώντας την Ενωση στην κορυφή και αφήνοντας τους Πειραιώτες στο -5! Ενδιάμεσα πάντως, έτσι, για να θυμόμαστε ότι δεν μπορούν να είναι όλα τέλεια στη Super League, είχαμε και διακοπή λόγω ρίψης δακρυγόνων από την αστυνομία...

Για αδρεναλίνη χωρίς όρια, παίξε νόμιμα live στοίχημα. (21+)!

Το ξεκίνημα του ντέρμπι ήταν όπως το φανταζόταν κάθε οπαδός της ΑΕΚ. Με την Ενωση, δηλαδή, να μπαίνει στο γήπεδο με στόχο να κάνει σαφές από νωρίς ότι θέλει μόνο τη νίκη. Το έκανε, αλλά δεν κατάφερε να το... φωνάξει κιόλας, αφού οι ευκαιρίες χάθηκαν από τους Αραούχο (στα 45 δευτερόλεπτα) και Χριστοδουλόπουλο. Την ίδια ώρα, τα συνεχόμενα λάθη του Καπίνο με τα πόδια, αφού πετούσε την μπάλα άουτ, περιγράφουν την... θολούρα που υπήρχε στην πλευρά του Ολυμπιακού. Σύντομα, όμως, θα αποδεικνυόταν ότι τέτοια επικρατούσε και στην άμυνα των Κιτρινόμαυρων.

Στη φάση του 13', με την τεράστια ευκαιρία του Καρσελά, αυτό δεν στοίχισε αλλά στο 22'... ναι. Το πλάγιο του Οφόε εξελίχθηκε σε ασίστ για τον Μάριν, ο οποίος με υπέροχο τρόπο κρέμασε τον Ανέστη για το 0-1, αλλάζοντας τα πάντα! Η επιθετική ΑΕΚ τα έχασε, ο παθητικός Ολυμπιακός πήρε τα πάνω του και στο 28' ο Μανόλο Χιμένεθ αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη αλλαγή (έξω ο τραυματίας Σιμόες, μέσα ο Γαλανόπουλος). Τα λάθη, πλέον, γίνονταν συνεχώς από την πλευρά της Ενωσης και στο 32' ο Καρσελά είχε μεγάλη φάση για το 0-2, το οποίο θα σκότωνε ψυχολογικά τους γηπεδούχους, αλλά ο Ανέστης απέκρουσε.

Οι Πειραιώτες είχαν πια τον έλεγχο του παιχνιδιού αφού λειτουργούσαν πολύ καλύτερα στο κέντρο, εκεί όπου η ΑΕΚ ήταν ανύπαρκτη, με το πρώτο 45λεπτο να ολοκληρώνεται χωρίς κάποια άλλη μεγάλη φάση. Μόνο λάθη από την πλευρά των Κιτρινόμαυρων, για τους οποίους υστερούσε πολύ και ο Γκάλο από την δεξιά πλευρά αλλά και ο Κλωναρίδης από αριστερά, με τον Αραούχο να έχει χαθεί ανάμεσα σε 2-3 αντιπάλους συνεχώς.

Αν το πρώτο ημίχρονο έκλεισε άσχημα για την ΑΕΚ, το δεύτερο άρχισε τραγικά. Και τέλεια, παράλληλα, για τον Ολυμπιακό! Το πλασέ του Οφόε στην πρώτη επίθεση έφερε το 0-2 για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πάγωσαν τους παίκτες του Χιμένεθ και τον κόσμο στις εξέδρες! Η Ενωση έψαξε την αντίδραση αλλά ο Καπίνο είπε "όχι" στον Μπακάκη και στο 59' ο Αραούχο δεν έκανε γκολ, από κοντά, το τέλειο γύρισμα του Λιβάια.

Αυτές οι φάσεις θα έπρεπε να υπενθυμίσουν στους Πειραιώτες -για τους οποίους φλέρταρε με δεύτερη κίτρινη ο Ρομαό στο 60' για φάουλ στον Μάνταλο- ότι το ματς είχε ζωή ακόμη αλλά μάλλον δεν το πίστεψαν. Κι αφού δεν το πίστεψαν, ένιωσαν ξανά πίεση από το 64', όταν ο Καπίνο δεν αντέδρασε όπως έπρεπε στο σουτ του Χριστοδουλόπουλου εντός περιοχής, για να γίνει το 1-2. Ο Μπέσνικ Χάσνι αντέδρασε με την είσοδο του Σεμπά αντί του Μαρίν, το ΟΑΚΑ ζεστάθηκε ξανά αλλά κάπου εκεί θυμηθήκαμε όλοι ότι παραμένουμε... Ελλάδα.

Τα δακρυγόνα που έριξε η αστυνομία για όσα γίνονταν έξω από το πέταλο των οργανωμένων προκάλεσε την διακοπή του ματς για κάποια λεπτά, για να ξαναρχίσει με την δεύτερη αλλαγή του Ολυμπιακού: Εξω ο Ρομαό, ο οποίος ήταν επίφοβος για δεύτερη κίτρινη, μέσα ο Ζντιέλαρ. Η ΑΕΚ πίεσε αμέσως για την ισοφάριση αλλά ο Αραούχο τελείωσε άσχημα και την φάση του 73ου λεπτού (κεφαλιά αυτή τη φορά), για να έρθει η λύση από τον Χριστοδουλόπουλο.

Η εκτέλεση φάουλ στο 80' θύμισε... Ζουνίνιο Περναμπουκάνο (ναι, δεν είναι υπερβολή), το 2-2 ήταν γεγονός και η Ενωση μπήκε στο τελευταίο 10λεπτο με φόρα και τρελή ψυχολογία για την ολική ανατροπή! Και τα κατάφερε στο 90', όταν ο Λιβάια γύρισε από δεξιά και ο Μάνταλος μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα προκαλώντας παραλήρημα στο ΟΑΚΑ! Και μέσα σε αυτό το παραλήρημα, το ντέρμπι ολοκληρώθηκε με κόκκινες κάρτες στους Ενγκελς και Τσόσιτς. Είπαμε, ντέρμπι...

Man of the match: Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος! Σε όλη τη διάρκεια του ματς ήταν αυτός που έπειθε περισσότερο από την πλευρά της ΑΕΚ και τελικά το γύρισε μόνος του με τα δύο γκολ που έβαλε. Και το δεύτερο ήταν πραγματική γκολάρα!

Αδύναμος κρίκος: Ο Αραούχο... Είχε τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει αλλά τις έχασε όλες. Αυτά είναι τα ματς στα οποία πρέπει να κάνει την διαφορά ο Αργεντίνος και αυτή τη φορά δεν την έκανε.

Στο ύψος του: Ο Οφόε έβαλε ένα γκολ για τον Ολυμπιακό, είχε φτιάξει και το πρώτο με... εκτέλεση πλάγιου άουτ και γενικά όταν έπαιρνε την μπάλα κοντά στην περιοχή της ΑΕΚ δημιουργούσε καλές προϋποθέσεις για τους συμπαίκτες του. Τα ίδια, με την διαφορά ότι δεν σκόραρε, ισχύουν για τον Λιβάια, ο οποίος πήρε πρωτοβουλίες, έφτιαχνε φάσεις για τους συμπαίκτες του και τελικά ήταν αυτός που έδωσε έτοιμο το 3-2 στον Μάνταλο!

Η γκάφα: Η ΑΕΚ δέχθηκε γκολ από εκτέλεση πλάγιου άουτ. Δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός...

Το στραγάλι: Στο 60' ο Ρομαό έκανε φάουλ που θα μπορούσε να τον στείλει στα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Αυτή, ουσιαστικά, είναι η μόνη φάση για την οποία ελέγχεται ο Σιδηρόπουλος, ο οποίος γενικά διατήρησε πολύ ωραία τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Το ταμείο του Gazzetta: Το ταμείο είναι πιο γεμάτο από ποτέ για την ΑΕΚ, η οποία δεν νίκησε απλά. Νίκησε με τέτοιο τρόπο που της δίνει τρομερή αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια και αφαιρεί αρκετή τέτοια από τον Ολυμπιακό. Σε αντίθεση με ό,τι θα συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, οι Κιτρινόμαυροι έδειξαν τρελό χαρακτήρα και γύρισαν ένα χαμένο ντέρμπι, αφήνοντας από την 5η αγωνιστική στο -5 τον πρωταθλητή. Αν το καλοκαίρι το έλεγαν αυτό στον Χιμένεθ, θα υπέγραφε και με τα δύο χέρια!

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Σιμόες (28' Γαλανόπουλος), Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (94' Αϊντάρεβιτς), Μάνταλος, Κλωναρίδης (46' Λιβάια), Αραούχο.

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ομάρ, Ενγκελς, Ρομαό (71' Ζντιέλαρ), Ταχτσίδης, Ζιλέ, Οφόε, Μάριν (66' Σεμπά), Καρσελά (82' Πάρντο), Εμενίκε.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα