Κέρκυρα - Λεβαδειακός 1-1 (vid)

Νίκος Μαρούδας
Κέρκυρα - Λεβαδειακός 1-1 (vid)

bet365

Δύο γκολ. Δύο πέναλτι. Ένα χαμένο. Μια κόκκινη κάρτα! Μόνο νικητή δεν είχε το παιχνίδι στην Κέρκυρα, ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Λεβαδειακό με το 1-1 να σφραγίζει τις προσπάθειες όλων!

Ματσάρα στην Κέρκυρα, με τους Φαίακες και τον Λεβαδεικό να μένουν τελικά στο ισόπαλο 1-1. Δύο πέναλτι, φωνές για άλλα δύο, αποβολή και μια απόκρουση σε πέναλτι είχε το ματς!

Τι άλλο να ζητήσει κάποιος; Ο Λεβαδειακός, ευτύχησε να προηγηθεί στο 41' με τον Νιάσε, μετά από καραμπόλες, με την Κέρκυρα να φτάνει στην ισοφάριση με την επανέναρξη. Ο Επστάιν με πέναλτι έκανε το 1-1 στο 51'.

Ο Γερμανός από... ήρωας, έγινε μοιραίος καθώς στο 55', αστόχησε στο δεύτερο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του. Ο Λεβαδειακός, από το 53' έπαιζε με παίκτη λιγότερο καθώς στη φάση του δεύτερου πέναλτι ο Λεονάρντο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, οι Φαίακες κυριάρχησαν έχασαν την μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, αλλά τελικά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ανατροπή. Το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους, αφήνοντας την ομάδα της Λιβαδειάς ευχαριστημένη και τους Επτανήσιου να τα έχουν με την τύχη τους...

Έτσι έπαιξαν

Ο Αλέκος Βοσνιάδης, παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Γιαννακόπουλος ήταν στο τέρμα, ο Σπίνουλας στα δεξιά της άμυνας και ο Σοϊλέδης στα αριστερά. Ο Γρομητσάρης με τον Σιόντη στα στόπερ και μπροστά τους σε ρόλο αμυντικών χαφ οι Αρτυματάς, Μπαλάφας. Δεξί εξτρέμ ο Γκομές, αριστερό ο Επστάιν, στην κορυφή επέστρεψε ο Τουράμ, με τον Παμλίδη σε ελεύθερο ρόλο ελαφρώς πιο πίσω του.

Από την πλευρά του ο Ζοζέ Ανιγκό, κατέβασε τον Λεβαδειακό με 3-6-1. Στο τέρμα ήταν ο Επασί, τα τρία στόπερ οι Μεντί, Λεονάρντο και Φαβάρο. Δεξιά όλη την πλευρά την είχε ο Τσαμπούρης, αριστερά ο Ζαραδούκας. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Νιάσε Μητρόπουλος, με τους Γιουσούφ, Σίλβα να παίζουν λίγο πιο μπροστά τους και πίσω από τον Μπραντάο που ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Δυνατό ξεκίνημα εκατέρωθεν

Αν και οι περισσότεροι περίμεναν ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις, μιας και τα ονόματα των αντιπάλων δεν... φημίζονται για το επιθετικό ποδόσφαιρο, τελικά στην Κέρκυρα από το ξεκίνημα είχαμε αρκετές φάσεις. Η αρχή έγινε στο 2', με τον Μπραντάο να παίρνει ωραία κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα λίγο έξω. Η απάντηση ήρθε στο 4' με το σουτ του Γκομές να φεύγει άουτ.

Στο 6', ο Νιάσε με κεφαλιά έστειλε κι αυτός την μπάλα άουτ, ενώ στο 12' είχαμε την πρώτη μεγάλη στιγμή της Κέρκυρας. Ο Παμλίδης από κοντά πλάσαρε και είδε τον Νιάσε σχεδόν πάνω στη γραμμή να διώχνει. Τελευταία καλή φάση για την Κέρκυρα, στο 15' με τον Επστάιν να σουτάρει και τον Επασί να μπλοκάρει εύκολα.

«Φωνές» για πέναλτι και 0-1!

Στη συνέχεια είχαμε δύο φάσεις όπου ο διαιτητής της αναμέτρησης, Καραντώνης, δεν είδε πέναλτι. Ένα για κάθε ομάδα. Αρχικά στο 18' δεν έδειξε την άσπρη βούλα σε σπρώξιμο του Φαβάρο στον Γκομές, ενώ το ίδιο έκανε και στο κράτημα του Επστάιν στα πόδια του Σίλβα στο 30'.

Ο ρυθμός είχε πέσει ελαφρά και ο Λεβαδειακός κατάφερε να χτυπήσει εκεί που οι γηπεδούχοι έδειχναν πως έχουν πρόβλημα. Σε στημένη φάση. Εκτέλεση κόρνερ, ο Τουράμ δεν έδιωξε σωστά, η μπάλα μετά από καραμπόλες έφτασε στον Νιάσε, ο οποίος από κοντά πλάσαρε για το 0-1 στο 41'. Κάπως έτσι, οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ...

Έγινε του... πέναλτι!

Στην επανάληψη, η Κέρκυρα κυριάρχησε ολοκληρωτικά στην επανάληψη, φτάνοντας στο 51' στην ισοφάριση. Ο Μεντί έκανε χέρι, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Επστάιν από τα 11 βήματα ισοφάρισε.

Δύο λεπτά αργότερα, οι Φαίακες κέρδισαν νέο πέναλτι με τον Λεονάρντο αυτή τη φορά να κάνει χέρι και να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα. Την εκτέλεση ανέλαβε και πάλι ο Επστάιν, αλλά αυτή τη φορά είδε τον Επασί στο 55' να μπλοκάρει και να κρατάει το 1-1.

Κερκυραϊκή κυριαρχία, χωρίς αποτέλεσμα!

Από την αποβολή και μετά όλο το δεύτερο μέρος ανήκει στην Κέρκυρα. Οι Φαίακες, από το χαμένο πέναλτι του Επστάιν και έπειτα έχουν χάσει πέντε ευκαιρίες να φτάσουν στην ανατροπή. Αρχικά στο 58' η κεφαλιά του Γρομητσάρη έφυγε άουτ, στο 59' το σουτ του Παμλίδη το ίδιο, ενώ στο 62' αυτό του Επστάιν κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Από το κόρνερ αυτό, ήρθε και η τελευταία μεγάλη ευκαιρία της Κέρκυρας να κάνει το 2-1, με τον Τουράμ ολομόναχο από το ύψος του πέναλτι να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα άουτ! Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Λεβαδειακός κατάφερε να κλείσει καλά τους χώρους και με την είσοδο του Αντιλέχου... τελείωσε το ματς!

Η Κέρκυρα έπαιζε με βαθιές μπαλιές, χωρίς να καταφέρει κάτι. Το 1-1 λοιπόν έμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, με τον Αλέκο Βοσνιάδη και τους ποδοσφαιριστές του να τα έχουν δεδομένα με την τύχη τους, μιας και... πέταξαν δύο δικούς τους βαθμούς!

MVP: Ο Επστάιν, έχασε τον τίτλο αυτό μέσα από τα... χέρια του! Του τον πήρε ο Επασί, που έπιασε το πέναλτι και κράτησε τον Λεβαδειακό αήττητο στο πρωτάθλημα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μεντί και ο Λεονάρντο. Οι δύο ποδοσφαιριστές λίγο έλειψε να καταδικάσουν την ομάδα τους σε ήττα. Έκαναν τα δύο πέναλτι για την Κέρκυρα, με τον δεύτερο να αποβάλλεται κι όλας με απευθείας κόκκινη κάρτα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Πολύ καλό παιχνίδι από τον Επστάιν. Ήταν αυτός που τελικά έδωσε τον βαθμό στην Κέρκυρα, αλλά θα μπορούσε να της δώσει και τη νίκη. Ίσως σε αυτή την κατηγορία να μπαίνει και ο Παμλίδης. Ο Έλληνας επιθετικός, έδειξε πως με τον Τουράμ δίπλα του μπορεί να βοηθήσει πιο πολύ την Κέρκυρα από πίσω κι ως κρυφό φορ. Έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του στο νησί.

Η ΓΚΑΦΑ: Την έκανε ο Μεντί. Σε μια φάση που είναι μόνος του και έχει άνεση να απομακρύνει... κατάφερε να κάνει ένα χαζό πέναλτι και να δώσει την ευκαιρία στον Επστάιν να φτάσει στην ισοφάριση. Φυσικά το ίδιο χαζό ήταν και το χέρι και η αποβολή του Λεονάρντο, όμως δεν στοίχισε τελικά στην ομάδα του...

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής Καραντώνης είχε πολύ δουλεία... Αρχικά στο πρώτο μέρος έχει χάσει από ένα πέναλτι για κάθε ομάδα. Το πρώτο στο 18', δεν είδε το σπρώξιμο του Φαβάρο στον Γκομές, ενώ στο 30' δεν καταλόγισε ούτε το κράτημα του Επστάιν στον Σίλβα. Στην δεύτερη φάση έχει ευθύνη και ο πρώτος βοηθός Κολοσιώνης. Στην επανάληψη, έδειξε σωστά τα δύο πέναλτι υπέρ της Κέρκυρας, ωστόσο ίσως να μπορούσε να... βγάλει το δεύτερο του Λεονάρντο με κίτρινη κάρτα και όχι με απευθείας κόκκινη.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Παρέμεινε αήττητος ο Λεβαδειακός! Ουσιαστικά, αυτός είναι ο κερδισμένος από το παιχνίδι στο νησί. Πέντε παιχνίδια, τέσσερις ισοπαλίες και μία νίκη. Δεν το λες και άσχημα. Από την άλλη η Κέρκυρα, μπορεί να δείχνει ένα πολύ καλό πρόσωπο από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και μετά, ωστόσο άφησε δυο πολύ σημαντικούς βαθμούς στην έδρα της. Άξιζε τη νίκη, αλλά δεν την πήρε κι όταν αυτό γίνεται απέναντι σε μια ομάδα με τους ίδιους στόχους, ίσως να δημιουργηθεί πρόβλημα στη συνέχεια... Αήττητος παραμένει ο Βοσνιάδης, έχοντας δύο ισοπαλίες και μία νίκη στον πάγκο της ομάδας.

Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Γρομητσάρης, Αρτυματάς, Γκομές, Σοϊλέδης (31' Ντιόγκο), Σιόντης, Σπίνουλας (73' Ντουαλά), Τουράμ, Παμλίδης, Επστάιν (85' Κόντος), Μπαλάφας

Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Μεντί, Λεονάρντο, Φαβάρο, Ζαραδούκας, Νιάσε, Μητρόπουλος (90+2 Καλτσάς), Μπραντάο (69' Γιακουμάκης), Γιουσούφ, Σίλβα (63' Αντιλέχου)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα