Ιντερ - Τζένοα 1-0

Gazzetta team
Ιντερ - Τζένοα 1-0

bet365

Η Ιντερ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από την Τζένοα, όμως με γκολ του Ντ' Αμπρόζιο στο 88' πήρε σημαντική νίκη (1-0) και έμεινε στο -2 από την κορυφή. Ανετα την Βερόνα η Λάτσιο (0-3).

Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, όμως δίνουν μία εικόνα. Για 8η φορά φέτος [από τα 12 γκολ τους] οι Nerazzurri σκόραραν μετά το 75' και επέστρεψαν στις νίκες μετά την ισοπαλία με την Μπολόνια. Η Ιντερ επανέφερε τη διαφορά από τις Γιουβέντους και Νάπολι στους δύο βαθμούς και πήγε στο +4 από την Μίλαν αφήνοντας την Τζένοα χωρίς νίκη στη φετινή Serie A.

Στο πρώτο λεπτό είχε την πρώτη φάση η Ιντερ με το βολέ του Πέρισιτς ψηλά, όμως στη συνέχεια δεν μπόρεσε να δημιουργήσει προβλήματα στους Rossoblu, με αποτέλεσμα να απειλήσει ξανά στο 29' με το σουτ του Κροάτη, το οποίο μπλόκαρε ο Περίν. Οσες φάσεις δεν έγιναν στα πρώτα 40 λεπτά, έγιναν στα τελευταία πέντε του πρώτου μέρους. Σε εκείνο το σημείο η κεφαλιά του 16χρονου φορ της Τζένοα, Πελέγκρι, πέρασε έξω και στο 43' τη σουτάρα του Τααράμπ εκτός περιοχής έβγαλε ο Χαντάνοβιτς. Η Ιντερ έφτασε πιο κοντά στο γκολ στο 45' όταν το αριστερό του Μπρόζοβιτς από το όριο της περιοχής πήγε στο δοκάρι του Περίν.

Η επανάληψη ξεκίνησε με ευκαιρία για την Τζένοα με το σουτ του Λασάλτ μόλις έξω (47') και ο Σπαλέτι έβγαλε στο 60' τον Καντρέβα για να βάλει τον Εντερ. Η Ιντερ δεν έφτανε εύκολα στο τελευταίο τρίτο των Γενοβέζων, όμως ήταν εντελώς χωρίς ιδέες. Το δυνατό σουτ του Μπρόζοβιτς έβγαλε ο Περίν και ο Ικάρντι σούταρε έξω (69), ξανά ο Μπρόζοβιτς με πλασέ στην κίνηση μετά τη σέντρα του Πέρισιτς έστειλε την μπάλα στον Περίν (70') και το σουτ του Εντερ έβγαλε ο Ιταλός keeper των φιλοξενούμενων (73').

Στο 78' η Τζένοα λίγο έλειψε να πλησιάσει στο πρώτο διπλό από το 1994 όμως ο Χαντάνοβιτς σταμάτησε το σουτ του Ομεόνγκα μέσα από την περιοχή κρατώντας την Ιντερ στη διεκδίκηση της νίκης. Αυτή ήρθε στο 88' ύστερα από κεφαλιά του Ντ' Αμπρόζιο από κόρνερ για να γραφτεί έτσι το τελικό 1-0. Οι Rossoblu τελείωσαν το ματς με 9 παίκτες εξαιτίας των αποβολών των Ομεόνγκα (90') και Τααράμπ (93').

Ιντερ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Χαντάνοβιτς, Ντ' Αμπρόζιο, Σκρίνιαρ, Μιράντα, Νταλμπέρ, Βεσίνο, Μπόρχα Βαλέρο (72' Καραμό), Καντρέβα (60' Εντερ), Μπρόζοβιτς (81' Ζοάο Μάριο), Πέρισιτς, Ικάρντι.

Τζένοα (Ιβάν Γιούριτς): Περίν, Πιράσκι, Ροσετίνο, Ζουκάνοβιτς, Ρόζι, Βελόζο (79' Ριγκόνι), Ομεόνγκα, Λασάλτ (53' Μιλιόρε), Κόφι, Τααράμπ, Πελέγκρι (74' Πάντεφ).

Εύκολα η Λάτσιο
Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Λάτσιο στη Βερόνα κι ας παρατάχθηκε με πολύ σημαντικές απουσίες στην άμυνα. Οι λατσιάλι είχε και πάλι τον Ιμόμπιλε σε μεγάλη μέρα και έφτασαν πολύ εύκολα στη νίκη με 3-0. Το ματς είχε τελειώσει από το πρώτο μέρος, όταν οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή και έφτασαν στο 0-1 με πέναλτι του Ιμόμπιλε στο 24’. Ο φορμαρισμένος Ιταλός επιθετικός έκανε με ωραία προσπάθεια και το 0-2 στο 40’, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν ούτε να κρατήσουν μπάλα ούτε να απειλήσουν. Η εικόνα δεν άλλαξε στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τον Μάρουσιτς να κάνει το 0-3 στο 60’ ύστερα από ασίστ του Ιμόμπιλε και τους παίκτες του Ιντσάγκι να κατεβάζουν ταχύτητα, αλλά τη Βερόνα να απογοητεύει για ακόμη μία φορά και να μην μπορεί να φτάσει στο γκολ της τιμής.

«Ιπτάμενη» Κιέβο
Η Κιέβο έφτασε στη δεύτερή της νίκη στη σεζόν και πρώτη μετά την πρεμιέρα, καθώς επιβλήθηκε με 2-0 της Κάλιαρι στη Σαρδηνία. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ και το 0-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο. Με το ξεκίνημα της επανάληψης ήρθε το γκολ για τους φιλοξενούμενους, όταν στο 53΄ο Ινγκλέζε έκανε το 0-1 με κεφαλιά. Ο Σορεντίνο κράτησε το προβάδισμα στα επόμενα λεπτό, με τους νησιώτες να ασκούν πίεση και ουσιαστικά τα πάντα τελείωσαν στο 83΄, όταν η Κάλιαρι έμεινε με 10 παίκτες (δεύτερη κίτρινη στον Πιζακάνε), πριν ο Στεπίνσκι κάνει το τελικό 0-2 στο 3’ των καθυστερήσεων.

Πρώτη νίκη για Κροτόνε
Την πρώτη της νίκη στη φετινή Serie A Πήρε η Κροτόνε, η οποία επιβλήθηκε της νεοφώτιστης, Μπενεβέντο, με 2-0 βάζοντας στο σακούλι της τρεις βαθμούς που μέχρι στιγμής μπορούν να δώσουν μόνο ελπίδα καταδικάζοντας έναν άμεσο αντίπαλο. Οι Pitagorici προηγήθηκε στο 43' με τον Ρονάλντο Μαντραγκόρα και καθάρισαν τη σημαντική νίκη στο 58' με τον Μάρκους Ρόντεν για το τελικό 2-0.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα