Λόγια που έμειναν... λόγια

Λόγια που έμειναν... λόγια

 Λόγια που έμειναν... λόγια

Το Gazzetta.gr κάνει ένα flash back στις δηλώσεις-δεσμεύσεις του Γιάννη Αλαφούζου που έμειναν στα... λόγια και ουδέποτε έγιναν πράξη.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Η στάση του Γιάννη Αλαφούζου το τελευταίο διάστημα έχει «διαγράψει» τα θετικά χαρακτηριστικά της θητείας του στον Παναθηναϊκό, τα οποία επισκιάστηκαν από τα... αρνητικά. Ένα από αυτά είναι το πόσο ανακόλουθος αποδείχθηκε σε κάποιους τομείς, οι οποίοι έμμεσα ή άμεσα, έχουν να κάνουν με το οικονομικό κομμάτι της διαχείρισης του συλλόγου και αποτελούν την μεγάλη... πληγή για την αλλαγή σελίδας.

Μπορεί στο τέλος αυτός να ήταν ο μόνος που τραβούσε... κουπί, βάζοντας συνολικά 42 εκατομμύρια, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, όμως στον διαγραφόμενο επίλογο του, το ισοζύγιο βγαίνει αρνητικό.

Για αυτό και το Gazzetta.gr γύρισε το χρόνο πίσω και βρήκε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές δηλώσεις του, οι οποίο αν και εμπεριείχαν δεσμεύσεις, ουδέποτε υλοποιήθηκαν...

Ξεχρέωμα...
Τον Οκτώβριο του 2014, μιλώντας για το πότε θα είναι σε θέση να πει οτι ο Παναθηναϊκός έχει σβήσει όλες τις... οφειλές των προηγούμενων ετών, είπε: «Χωρίς το Τσάμπιονς Λιγκ, θα έχουμε ξεχρεώσει τελείως σε τρία χρόνια. Η τελευταία “βαριά” χρονιά είναι η φετινή. Θα επενδύσουμε περισσότερο, με την ίδια κεντρική ιδέα. Θα στηριχτούμε στα δικά μας παιδιά, φέρνοντας 2-3 ποιοτικούς ξένους»

Τρία χρόνια μετά, τα χρέη του Παναθηναϊκού όχι απλά δεν έχουν μειωθεί, αλλά έχουν αυξηθεί χάρη στις λανθασμένες επιλογές που έγιναν στο ρόστερ του συλλόγου.

Ένα χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2015, ο χρονικός ορίζοντας παραμένει ο ίδιος, όπως και το αποτέλεσμα. «Σε μία διετία από σήμερα το χρέος θα έχει εκμηδενιστεί», είχε πει χαρακτηριστικά, όμως το αποτέλεσμα δεν τον δικαιώνει.

Δεν φεύγω, αλλά... αποχωρώ
Τον Απρίλιο που μας πέρασε και ενώ οι... ψίθυροι περί αποχώρησής του άρχισαν να γίνονται πιο έντονοι, αντιπροσωπεία τον οργανωμένων τον επισκέπτεται στα επίσημα της Λεωφόρου για να ενημερωθεί για προθέσεις του. Εκεί ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, τους τονίζει πως «δεν αποχωρώ, θα συνεχίσω να είμαι κοντά στην ομάδα».

Το ίδιο ουσιαστικά επεσήμανε και σε εκείνη την παρέμβασή του στην Nova μετά το τελευταίο ματς των play off στην Τούμπα: «Δεν θα εγκαταλείψω τον Παναθηναϊκό, αλλά θέλω να πάρω μια θέση πιο πίσω και να ασχοληθώ με την διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα φροντίσω ώστε να επιβιώσουμε οικονομικά», τόνισε μεταξύ άλλων.

Το αποτέλεσμα, το είδαμε... Και με την... βούλα από την Πέμπτη το βράδυ, ο Γιάννης Αλαφούζος είναι «φευγάτος» από τον Παναθηναϊκό, αφήνοντας την ομάδα να ζει με την αβεβαιότητα για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Μπεργκ και ο Ζέκα
Σε εκείνη μάλιστα την συνέντευξή του, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού είχε αναλύσει την φιλοσοφία που θα είχε η ομάδα της επόμενης σεζόν, η οποία θα στηριζόταν σε δύο ποδοσφαιριστές.

«Μόνο αν μπορέσουμε να βγάλουμε παιδιά δικά μας ενισχυμένα από τον Μπεργκ, τον Ζέκα και απ' όλους τους σημαντικούς παίκτες που έχουμε, θα μπορέσουμε να πάμε μπροστά», είχε πει. Ο Μπεργκ κυνήγησε το... παραπάνω βήμα στην καριέρα του στην Αλ Αϊν και ο Ζέκα πουλήθηκε στην Κοπεγχάγη.

Το μπάτζετ και το ρόστερ
Τον Απρίλιο του 2014 στο πλαίσιο της παρουσίασης των έργων ανάπλασης στην Λεωφόρο, είχε ρωτηθεί για το μπάτζετ και το πλάνο της χρονιάς που θα ακολουθούσε, απαντώντας: «Θα ακολουθήσουμε το πλάνο μας. Αυτό δεν αλλάζει. Πολλοί από τους ξένους που έρχονται, το κίνητρό τους είναι περιορισμένο. Δεν είμαστε ούτε το καλύτερο ούτε το πιο πλούσιο πρωτάθλημα και έρχονται συνήθως για να κλείσουν την καριέρα τους. Αν πάμε για ακριβούς παίκτες, θα χάσουμε. Η γραμμή δεν αλλάζει και οι μεταγραφές θα είναι περιορισμένες, πολύ λιγότερες από πέρυσι».

Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2015, τα όσα είπε σχετικά με τις μεταγραφές ξένων που έρχονται για τελευταία... ένσημα πήγαν περίπατο με την απόκτηση του Μάικλ Εσιέν, ενώ το περσινό καλοκαίρι η ικανοποίηση κάθε μεταγραφικής απαίτησης του Αντρέα Στραματσόνι επιδείνωσε ακόμη περισσότερο την οικονομική κατάσταση του συλλόγου.
 

Best of internet