Aνεβασμένος και... μουτζωμένος!

Aνεβασμένος και... μουτζωμένος!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Aνεβασμένος και... μουτζωμένος!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΛ, τον κορυφαίο Τσάβες, την επιστροφή του Βιγιαφάνιες, τον Χίλιεμαρκ και τον σοκαριστικό τραυματισμό του Λουσιάνο.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας* στο Μόλντε – Λίλεστρομ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Αυτή την ομάδα εδώ και χρόνια είναι λες και την ακολουθεί μια τεράστια... μούτζα, μια ανεξήγητη κατάρα. Δεν εξηγείται αλλιώς. Ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Λάρισα ήταν κανονικός μετά από καιρό, έβγαλε στο χορτάρι ωραία πράγματα ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, βρήκε νωρίς το γκολ του Τσάβες, είδε τον Μολέδο να επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας, είδε τον Βιγιαφάνιες ξανά να «γλυκαίνει» το παιχνίδι του, έφτιαχνε συνέχεια φάσεις για το 2-0(μέχρι που το... κόλλησε ο τίμιος Μολίνς στο φινάλε), ήταν σοβαρός ανασταλτικά και ένα τέταρτο πριν το τέλος του ματς ήρθε η... κεραμίδα! Τα χαμόγελα «πάγωσαν», η αναμέτρηση πέρασε σε δεύτερη μοίρα...

Στην πιο γεμάτη του εμφάνιση με την φανέλα του «τριφυλλιού», στο ματς που... τάισε ξανά τον Αργεντινό συμπαίκτη του με ασίστ, στην φάση που «κερνάει» με εξαιρετική κάθετη έτοιμο γκολ στον Χατζηγιοβάνη, το γόνατό του «κόλλησε» στο χορτάρι και τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Ο Λουσιάνο συναντήθηκε με την ατυχία πάνω που άρχισε να παίρνει μπροστά, το γόνατό του έπαθε ζημιά και ο Παναθηναϊκός-όπως όλα δείχνουν- χάνει για αρκετά μεγάλο διάστημα έναν από τους πιο ποιοτικούς του ποδοσφαιριστές στην δημιουργία, χάνει την δυνατότητα να δημιουργήσει άμεσα ένα πολύ ωραίο δίδυμο στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου, ένα δίδυμο που όσο περισσότερο «ζούσε» μαζί μέσα στο γήπεδο, τόσο πιο παραγωγικό θα γινόταν. Δεν είναι τυχαίο πως και τα δύο γκολ του Τσάβες, έχουν έρθει από κάθετες πάσες του «Λούτσι». Να είναι δυνατός ο παικταράς, να δουλέψει σωστά το διάστημα που θα μείνει εκτός και να επιστρέψει έτοιμος για τα καλύτερα!

Από κει και πέρα, το «τριφύλλι» έβγαλε ξανά μέσα στον αγωνιστικό χώρο εικόνα ομάδας. Συνέχισε την ανοδική πορεία που ξεκίνησε στο 1-0 επί του Απόλλωνα πριν λίγες μέρες. Έχουμε πει από την πρώτη στιγμή πως όσο περνάει ο καιρός, ο Παναθηναϊκός θα γίνεται ολοένα και καλύτερος. Το έργο του Ουζουνίδη να «φτιάξει» ομάδα μέσα στην χρονιά, έχοντας να βάλει στην εξίσωση αρκετά νέα πρόσωπα την τελευταία στιγμή, μόνο εύκολο δεν ήταν, μόνο εύκολο δεν είναι. Αυτές οι δουλειές γίνονται στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Στις κανονικές ομάδες, όχι στον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου. Ο Μαρίνος, το παλεύει, όμως, και σιγά-σιγά η εικόνα των «πρασίνων» αρχίζει να γίνεται καλύτερη.

Εξαιρετικό παιχνίδι από το... αλάνι τον Τσάβες. Όσο εντυπωσιακό ήταν το «τελείωμα» στο 1-0 με το διαγώνιο αριστερό, άλλο τόσο εντυπωσιακός ήταν ο τρόπος που πρέσαρε τα στόπερ της ΑΕΛ και το πόσο εύκολα τους έπαιρνε την μπάλα, δημιουργώντας συνθήκες άμεσης επίθεσης κοντά στην αντίπαλη εστία. Ο «Comandante» ήταν... σεληνιασμένος, «έφτιαξε» τον κόσμο με το πάθος, την τρέλα και τον τρόπο που αγωνίστηκε, δείχνοντας ενθαρρυντικά σημάδια ενόψει της συνέχειας.

Ο Χίλιεμαρκ για δεύτερο σερί παιχνίδι δημιουργεί γκολ. Μετά το κόρνερ για το κεφάλι του Άλτμαν, η κάθετη στον Μολινς κατέληξε στο πλεκτό από το όμορφο πλασέ του συμπατριώτη του. Ο διεθνής άσος έχει μεγάλη ποιότητα με την μπάλα στα πόδια, έχει ξεκινήσει δυνατά και θα αποτελέσει βαρόμετρο για την μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού.

Επί... προσωπικού, συνεχίζοντας, σημαντικό το comeback του Βιγιαφάνιες. Ο «Βίγια» μετά από τέσσερις μήνες είναι και πάλι εδώ, θυμίζοντας πόσο μπορεί να «γλυκάνει» το παιχνίδι της ομάδας του, πόσο εύκολα έχει το απρόβλεπτο, όντας επίσης ακόμη ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να κρατήσει και να κουβαλήσει μπάλα στο επιθετικό τρίτο, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις και χώρους για τους συμπαίκτες του.

Όσον αφορά τον Σιλά; Ήρεμη δύναμη στην θέση 6. Ανασταλτικά καλός, έκοψε, κάλυψε, μοίρασε. Δεν θα πρέπει να περιμένουμε πολλά από εκείνον στην δημιουργία αλλά δεν μπορείς να έχεις μια ενδεκάδα με έντεκα «αρτίστες». Θες και «εργάτες». Τα βασικά με την μπάλα φαίνεται πως θα τα κάνει σωστά.

Αυτά για το αποψινό παιχνίδι που υπό άλλες συνθήκες θα έφερνε χαμόγελα. Πλέον, ο Παναθηναϊκός κοιτάζει μπροστά και πηγαίνει το Σάββατο στο Αγρίνιο για να δείξει πως η ανοδική του πορεία και οι νίκες του θα συνεχιστούν και μακριά από την Λεωφόρο, σε μια έδρα που παραδοσιακά τον δυσκολεύει, απέναντι σε μία από τις ελάχιστες επαρχιακές ομάδες που δεν αποτέλεσαν ποτέ κομμάτι του συστήματος...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.