«Σπίτι μου η Ντόρτμουντ» (pics)

«Σπίτι μου η Ντόρτμουντ» (pics)

Gazzetta team
«Σπίτι μου η Ντόρτμουντ» (pics)

bet365

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έδωσε μεγάλη συνέντευξη στο ελληνικό κλαμπ φίλων της Ντόρτμουντ, και αναφέρθηκε για το μέλλον του στην ομάδα, για τα συναισθήματα να είναι αρχηγός, ενώ έστειλε και το δικό του μήνυμα στους Έλληνες οπαδούς της Μπορούσια.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5%* στο Σάλκε – Μπάγερν Μονάχου. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Το 3ο τεύχος του «Hellenic Borussen», του επίσημου περιοδικού του Borussia Dortmund Hellenic Supporters Club, είναι γεγονός! Και μάλιστα συμπεριλαμβάνει μια πολύ μεγάλη έκπληξη. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος φωτογραφίζεται φορώντας τα... λάβαρα του ελληνικού κλαμπ φίλων της Μπορούσια και ξεδιπλώνει πολλά μυστικά για την παρουσία του στην Ντόρτμουντ σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσε στο κλαμπ και τον Γιώργο Βασιλείου.

Ο διεθνής Έλληνας κεντρικός αμυντικός μιλά μεταξύ άλλων για το μέλλον του στην ομάδα, το τι συμβολίζει το “25” στη φανέλα του, την ωραιότερη στιγμή της καριέρας του στην Μπορούσια, την πιο δυσάρεστη, τα συναισθήματά του για το περιβραχιόνιο του αρχηγού, τον Ουσμάν Ντεμπελέ και για το ποιος ειναι ο κολλητός του στην ομάδα. Έστειλε παράλληλα το δικό του ξεχωριστό μήνυμα στα μέλη του Borussia Dortmund Hellenic Supporters Club.

Μπαίνεις πλέον στην 5η σεζόν σου στην Borussia Dortmund. Νιώθεις ότι βρήκες το... λιμάνι σου, την ομάδα στην οποία θα μπορούσες να κλείσεις την καριέρα σου ή θα σκεφτόσουν και κάποια άλλη πρόκληση;
“Σίγουρα ένας ποδοσφαιριστής όταν βρίσκεται σε μια ομάδα, αγωνίζεται γι' αυτή, δίνει τα πάντα, το 100%. Στο μυαλό του όμως πάντα βρίσκεται το κάτι διαφορετικό. Εγώ στην ομάδα που βρίσκομαι αισθάνομαι πάρα πολύ καλά. Είναι η 5η χρονιά στην Μπορούσια. Είναι πολλά χρόνια. Αισθάνομαι σαν να βρίσκομαι στο σπίτι μου. Ο χρόνος θα δείξει αν θα κλείσω την καριέρα μου εκεί ή αν θα αλλάξω ομάδα ή αν θα γίνει κάτι άλλο. Στο ποδόσφαιρο γίνονται πάρα πολλά πράγματα από τη μία μέρα στην άλλη, το είδαμε πολύ έντονα και το καλοκαίρι που μας πέρασε με τις μεταγραφές. Για την ώρα βρίσκομαι στην Μπορούσια, έχω συμβόλαιο μέχρι το 2019 και ευελπιστώ να πάνε όλα καλά”.

Συμβολίζει για σένα κάτι ο αριθμός 25 που έχεις επιλέξει να φοράς στη φανέλα;
“Όχι δεν συμβολίζει κάτι. Το διάλεξα απλά γιατί ήθελα όλες οι φανέλες με τις οποίες αγωνίζομαι να μου αρέσει σαν νούμερο, σαν αριθμός. Είχα το 15, είχα και έχω το 19 στην Εθνική, έχω το 25 στη Μπορούσια. Είναι νούμερα τα οποία μου αρέσουν”.

Ποια στιγμή με τη φανέλα της BVB είναι αυτή που θα θυμάσαι για πολύ καιρό;
“Θα θυμάμαι για πολύ καιρό την κατάκτηση του Κυπέλλου, γιατί είναι ένα τρόπαιο το οποίο κέρδισα με την Μπορούσια. Βασικά είναι το πρώτο σημαντικό τρόπαιο μετά το Super Cup, τα οποία κέρδισε η ομάδα στην τελευταία πενταετία”.

Ποια θα ήθελες να διαγράψεις από την ''μνήμη'' σου;
“Αυτή που θα ήθελα να διαγράψω είναι αυτή που συνέβη πέρυσι τον Απρίλιο, με το βομβιστικό “χτύπημα” στο πούλμαν της ομάδας. Αυτό όμως δεν διαγράφεται. Είναι πολύ δύσκολο να το ξεχάσεις. Απλά ζεις μ' αυτό και προσπαθείς να το φέρεις μέσα στο μυαλό σου έτσι ώστε να μην φαίνεται τόσο τραγικό”.

Στην Μπορούσια με ποιον συμπαίκτη σου κάνεις περισσότερη παρέα;
“Παρέα πολύ κάνω με τον Ομπαμεγιάνγκ, γιατί μιλάμε μαζί και ιταλικά, ήρθαμε μαζί στην ομάδα και ταιριάζουν πιο πολύ οι χαρακτήρες μας. Γενικά με όλα τα παιδιά μιλάω πολύ, έχουμε πολύ καλές σχέσεις με όλα τα παιδιά. Επίσης κάνω παρέα με τον Μπαρτρά, τον Καγκάβα, αλλά βασικά με όλα τα παιδιά. Περισσότερο με τον Ομπαμεγιάνγκ, γιατί συχνάζουμε και στα ίδια μαγαζιά που τρώμε, αλλά και με τα υπόλοιπα παιδιά βρίσκομαι τουλάχιστον δύο φορές μέσα στην εβδομάδα”.

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στα μέλη του ελληνικού κλαμπ φίλων της Ντόρτμουντ;
“Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που υπάρχουν μέλη στην Ελλάδα και υπάρχει αυτό το κλαμπ, το οποίο δείχνει πόσο μεγάλος είναι αυτός ο σύλλογος. Θα ήθελα και εγώ προσωπικά να τους ευχαριστήσω γιατί στηρίζουν και μια προσπάθεια σε μια ομάδα στην οποία βρίσκομαι και εγώ, οπότε στηρίζουν και εμένα προσωπικά. Τους εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον”.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στο περιοδικό «Hellenic Borussen» που αποστέλλεται δωρεάν στα εγγεγραμένα μέλη του Borussia Dortmund Hellenic Supporters Club. Για να εγγραφεί κάποιος στο κλαμπ, ακολουθεί τη διαδικασία που προβλέπεται εδώ: το dortmund.gr/members.

Εκτός όμως από τη συνέντευξη του Σωκράτη, το περιοδικό έχει ποικίλα άλλα θέματα. Παρουσίαση των μεταγραφικών αποκτημάτων της Μπορούσια, δραστηριότητες του Fan Club, το πως μπορείτε να βρείτε εισιτήρια για ματς στο Βεστφάλενσταντιον μέσω του κλαμπ, συνέντευξη του επαγγελματία ποδοσφαιριστή και μέλους του κλαμπ, Στέλιου Μαραγκού, ιστορικά θέματα και άλλα πολλά!

Το Borussia Dortmund Hellenic Supporters Club αποτελεί το μοναδικό επίσημα αναγνωρισμένο κλαμπ φίλων της Ντόρτμουντ στην Ελλάδα. Ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, αριθμεί όμως μέλη σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Το κλαμπ διαγράφει πλέον τον 4ο χρόνο ζωής και αποτελεί τον πυρήνα συσπείρωσης των φίλων της Ντόρτμουντ στη χώρα μας, ανεξάρτητα από την οπαδική τους προτίμηση στην Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Borussia Dortmund Hellenic Supporters Club μπορεί να βρει κανείς στο www.facebook.com/bvb09hellas και στο site www.dortmund.gr είτε να επικοινωνήσει με το κλαμπ μέσω email στο [email protected]

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα