Βελτιώθηκε, νίκησε και έχει τεράστια περιθώρια!

Βελτιώθηκε, νίκησε και έχει τεράστια περιθώρια!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Βελτιώθηκε, νίκησε και έχει τεράστια περιθώρια!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την νίκη του Παναθηναϊκού επί του Απόλλωνα, τον Όσκαρ Χίλιεμαρκ, τα μηνύματα του Ουζουνίδη και αφιερώνει μερικά υστερόγραφα στις διοικητικές εξελίξεις.

Σούπερ Λιγκ, ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος, ώρα 19:30. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Για το «ναυάγιο» στις συζητήσεις Γιαννακόπουλου-Αλαφούζου και την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό που αυτή την στιγμή μοιάζει κατάμαυρη, τα είπαμε χθες το απόγευμα μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Απόλλωνα που πέρασε σε δεύτερη μοίρα, όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό. Πάμε σήμερα να πούμε δύο κουβέντες για το παιχνίδι.

Δεδομένο πρώτο: Το «τριφύλλι» σε αυτή την φάση που «χτίζει» ομάδα κατά την διάρκεια της χρονιάς, σε αυτή την φάση που ψάχνει χημεία, ομοιογένεια και συνοχή, το πιο σημαντικό είναι να παίρνει τα «τρίποντα», να βάζει τους βαθμούς στο σακούλι. Ειδικά μετά το τραγικό ξεκίνημα με τρεις γκέλες και το -2 από πέρυσι, η νίκη επί του Απόλλωνα ήταν μονόδρομος. Και ήρθε. Όχι τόσο δύσκολα όσο δείχνει το τελικό 1-0...

Δεδομένο δεύτερο: Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Ναι μεν δεν έπαιξε κανένα σπουδαίο ποδόσφαιρο, ναι μεν σκόραρε μόνο μία φορά και αυτή από στημένη μπάλα αλλά και φάσεις δημιούργησε και σοβαρός ήταν αμυντικά στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού και αν ήταν πιο συγκεντρωμένος στην τελική προσπάθεια θα είχε «καθαρίσει» από νωρίς.

Δεδομένο τρίτο: Όσκαρ Χίλιεμαρκ. Όταν ο Σουηδός πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες στην μεσαία γραμμή, όταν άρχισε να παίρνει μέτρα προς την αντίπαλη περιοχή και να απειλεί με πάσες και σουτ, το παιχνίδι του Παναθηναϊκού... γλύκανε. Από τα δικά του πόδια προέρχεται το εξαιρετικό κόρνερ για το κεφάλι του Άλτμαν στην φάση του γκολ. Όσο πιο γρήγορα προσαρμοστεί και «δέσει» με το υπόλοιπο σύνολο, τόσο το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό.

Δεδομένο τέταρτο: Ο Μαρίνος Ουζουνίδης φρόντισε να στείλει τα «μηνύματά» στον Αντρές Τσάβες και στον Λουσιάνο. Τόσο για τα μεταξύ τους «γαλλικά» στην Κέρκυρα και κάποια άλλα πειθαρχικά παραπτώματα(όπως το... δημόσιο θαλάσσιο σκι του Αργεντινού) όσο και για την εικόνα τους στις πρώτες εμφανίσεις τους με την φανέλα του «τριφυλλιού». Ο Έλληνας τεχνικός ποντάρει πάρα πολλά στους δύο Λατίνους και για αυτό θέλει να τους βάλει άμεσα στα δικά του «καλούπια». Και από την στιγμή που διοίκηση δεν υπάρχει, ο Μαρίνος πρέπει να κάνει και αυτή την δουλειά...

Δεδομένο πέμπτο: Αυτή η έκδοση του Παναθηναϊκού(αν δεν... διαλυθεί η ομάδα λόγω των οικονομικών προβλημάτων) έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και μόνο καλύτερη μπορεί να γίνει από παιχνίδι σε παιχνίδι. Θα επιστρέψει ο Μολέδο στην άμυνα, θα μπει και ο Βιγιαφάνιες, θα είναι όπως πρέπει ο Λουσιάνο με τον Τσάβες, θα προσαρμοστούν και όλοι οι υπόλοιποι νεοφερμένοι και το ποδόσφαιρο που θα παρουσιάσει ο Ουζουνίδης σύντομα, θα είναι καλύτερο και από εκείνο του περυσινού εξαμήνου...

Δεδομένο έκτο: Το ντεμπούτο του Σιλά. Στο εικοσάλεπτο που αγωνίστηκε «θωράκισε» την μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού. Θηριώδης, κατέγραψε ένα εντυπωσιακό τάκλιν και μια σπουδαία επέμβαση εντός περιοχής, απλός με την μπάλα στα πόδια. Το πρώτο δείγμα ήταν θετικό.

Ατομική αξιολόγηση: Βλαχοδήμος 7, Χουλτ 4, Γιόχανσον 5, Κολοβέτσιος 6, Κουτρουμπής 3(για την ανοησία με την αγκωνιά στον Κονέ), Χίλιεμαρκ 7, Κουρμπέλης 7, Μουνιέ 3, Λουντ 5, Άλτμαν 8, Μολίνς 4, Λουσιάνο 5, Τσάβες 4, Σιλά 6.

Υ.Γ1: Σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, όταν διακυβεύονται τόσα πολλά και σοβαρά, όπως είναι το αύριο του Παναθηναϊκού, όταν πέφτουν στο τραπέζι δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, όταν η ιστορική ευθύνη είναι τεράστια, ακόμη και μία απόσυρση ενδιαφέροντος και ένα διαφαινόμενο «ναυάγιο» δεν είναι ικανά να βάλουν οριστικό φινάλε στην ιστορία. Για αυτό ας κρατήσουμε ένα μικρό παράθυρο ανοιχτό για πράγματα που μπορεί να γίνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Η ελπίδα, εξάλλου, πεθαίνει πάντα τελευταία και η απόσταση δεν είναι τόσο μεγάλη. Επί της ουσίας το «αγκάθι» που έχει απομείνει είναι τα χρήματα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου...

Υ.Γ2: Όσο δεν μιλάει ο Αλαφούζος τόσο πιο ύποπτη γίνεται αυτή η σιωπή. Και όχι να βγει να μιλήσει για τον Σαββίδη, τον ΣΥΡΙΖΑ και τους... νέους του φίλους στον Πειραιά αλλά για τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ και τις επόμενες κινήσεις του.

Υ.Γ3: Μια απορία: Από την στιγμή που δεν θα έβαζε το χέρι στην τσέπη, από την στιγμή που οικονομικά δεν αντέχει και θέλει να φύγει, γιατί δεν βγήκε στο τέλος της περυσινής χρονιάς να το πει; Και γιατί από την στιγμή που γνώριζε πως δεν είχε την δυνατότητα να χρηματοδοτήσει τον Παναθηναϊκό με ορατό τον κίνδυνο του «κανονιού», δεν μείωσε το μπάτζετ, δεν έβαλε... φρένο στις μεταγραφές και δεν έφερε τα έξοδα στα μέτρα που μπορούσε να αντέξει η εταιρία;

Δύο απαντήσεις υπάρχουν. Είτε το έκανε επίτηδες για να «σκάσει» η ΠΑΕ στα χέρια του(σύντομα θα μάθουμε), είτε πήρε ακόμη ένα οικονομικό, ανόητο, αντιεπιχειρηματικό ρίσκο σε βάρος του Παναθηναϊκού, ποντάροντας σε πιθανή είσοδο στους ομίλους του Europa League.

Υ.Γ4: Δεν υπάρχουν μόνο χρέη και ανοίγματα σε μια εταιρία. Υπάρχουν και έσοδα. Για αυτό στις όποιες συζητήσεις γίνονται σχετικά με την ΠΑΕ καλό είναι να υπολογίζονται.

Υ.Γ5: Ο Ολυμπιακός ισοφαρίζει με πέναλτι «μαϊμού» στο 92', η ΑΕΚ νικά την Λαμία με «παπουτσέλειο» πέναλτι στο τέλος και ο Παναθηναϊκός παραμένει η μοναδική μεγάλη ομάδα με αντιμετώπιση... Ακράτητου. Ακόμη μια παράβαση εντός περιοχής δεν υποδείχθηκε υπέρ του «τριφυλλιού» στην ανατροπή του Λουσιάνο και η ζωή συνεχίζεται...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.