Λαμία - ΑΕΚ 0-1

Gazzetta team
Λαμία - ΑΕΚ 0-1

bet365

Η ΑΕΚ των 17 τελικών, έχανε τα άχαστα κόντρα στη Λαμία, αλλά τελικά το γκολ-πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου της έδωσε τη νίκη (1-0), με τον Βάτσιο όμως λανθασμένα να δείχνει τη βούλα σε μαρκάρισμα που έγινε εκτός περιοχής!

Η ισοπαλία του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης και το γεγονός ότι την επόμενη εβδομάδα οι Ερυθρόλευκοι θα είναι στο ΟΑΚΑ, έδωσε ακόμη μεγαλύτερη σημασία στο ματς με την Λαμία, για την ΑΕΚ. Οι Κιτρινόμαυροι ήθελαν όσο τίποτα άλλο να πάνε στο +2 από τους Πειραιώτες πριν το μεταξύ τους ντέρμπι και το κατάφεραν με το πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου στο 81', έπειτα από λάθος του διαιτητή Βάτσιο. Είχαν προηγηθεί, πάντως, τα... λάθη των παικτών του Μανόλο Χιμένεθ, οι οποίοι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Λάθος και η μη αποβολή σε δύο μάλιστα περιπτώσεις του Πίτι για μαρκαρίσματα από πίσω σε Μάνταλο και Αραούχο.

Γρήγορο Στοίχημα σε Κορυφαίες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Εχοντας την υποστήριξη του κόσμου της, η ΑΕΚ αναμενόταν να μπει δυνατά στο ματς, έχοντας και τέλεια ψυχολογία μετά τη νίκη στη Ριέκα. Η Λαμία, όμως, αποδείχθηκε δύσκολο εμπόδιο. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ ήταν καλά παραταγμένη και αμυνόταν σωστά, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπει στους Κιτρινόμαυρους να βρουν χώρους για να γίνουν απειλητικοί. Αντιθέτως, η καλύτερη φάση του πρώτου μέρους, προς το τέλος του οποίου τραυματίστηκε ο Λόπες για την Ενωση, ήταν για την Λαμία και ήταν διπλή, στο 32', με τους Βασιλαντωνόπουλο και Μπλάζιτς να μην βρίσκουν στόχο. Ετσι, το πρώτο 45λεπτο, το οποίο δεν είχε και τον καλύτερο ρυθμό, βγήκε χωρίς γκολ.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Γκάλο μπήκε αντί του Λόπες και πήγε δεξιά, με τον Μπακάκη να μετατοπίζεται αριστερά, για μια ΑΕΚ που μπήκε πιο δυνατά και πήρε διαδοχικά κόρνερ. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν είχαν σε καλή μέρα παίκτες που θα μπορούσαν να δώσουν την λύση με μια ατομική προσπάθεια, με συνέπεια το 0-0 να παραμένει. Την ίδια ώρα, η Λαμία θα μπορούσε να μείνει με 10 παίκτες αλλά ο διαιτητής δεν έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Πίτι στο 58' για φάουλ από πίσω στον Αραούχο, με τις δυσκολίες να παραμένουν για την ΑΕΚ. Μέχρι που ο Μανόλο Χιμένεθ αποφάσισε να βγάλει τον Κλωναρίδη και να βάλει τον Λιβάια. Η Ενωση άρχισε να ανεβάζει στροφές και να πιέζει αρκετά την Λαμία, η οποία χρειάστηκε να πει δύο φορές «ευχαριστώ» στον Παπαδόπουλο, στο 72' και στο 76', για τις αποκρούσεις τους στις κοντινές προσπάθειες των Μάνταλου (κεφαλιά) και Αϊντάρεβιτς (σουτ) αντίστοιχα.

Το ματς γινόταν στο μισό γήπεδο, με την ΑΕΚ να πλησιάζει ξανά στο γκολ με την μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Αϊντάρεβιτς στο 79' με κεφαλιά μετά την σέντρα του Γκάλο, για να έρθει η φάση του επόμενου λεπτού: Ο Ακόστα ανέτρεψε τον Λιβάια οριακά εκτός περιοχής αλλά ο διαιτητής το είδε για εντός και πήγε στο πέναλτι, από όπου ο Χριστοδουλόπουλος έκανε το 0-1 και έστειλε την Ενωση στην κορυφή με +2.

Man of the match: Ο Λιβάια. Η είσοδος του Κροάτη αντί του αρνητικού Κλωναρίδη βοήθησε στο να βελτιωθεί αισθητά η ΑΕΚ μπροστά και να κάνει ευκαιρές ενώ ο Λιβάια ήταν αυτός που πήρε και το πέναλτι που έδωσε τη νίκη.

Αδύναμος κρίκος: Αϊντάρεβιτς και Κλωναρίδης ήταν οι χειρότεροι της ΑΕΚ. Ο πρώτος δεν βοηθούσε ιδιαίτερα στο παιχνίδι της ομάδας και έχασε και δύο πολύ καλές ευκαιρίες, ο δεύτερος έκανε συνεχώς λάθη μέχρι να αντικατασταθεί.

Στο ύψος του: Μπορεί να μπει ο Χριστοδουλόπουλος επειδή έβαλε ξανά γκολ νίκης αλλά θα ήταν άδικο να μην γίνει αναφορά στον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο, ο οποίος απέκρουε κάθε προσπάθεια των παικτών της ΑΕΚ. Οπως θα ήταν άδικο να μην αναφέρουμε ότι ο Ανέστης σε ακόμη ένα ματς προκαλούσε ασφάλεια στους συμπαίκτες του.

Η γκάφα: Οι χαμένες ευκαιρίες της ΑΕΚ. Αυτή τη φορά δεν στοίχισαν, κάποια άλλη φορά, όμως, θα στοιχίσουν.

Το στραγάλι: Ο διαιτητής Βάτσιος δεν απέφυγε τα λάθη αλλά τουλάχιστον ήταν εις βάρος και των δύο πλευρών. Θα μπορούσε σε δύο περιπτώσεις να αφήσει με 10 παίκτες την Λαμία αλλά χαρίστηκε στον Πίτι, για να έρθει και η φάση του 80' με το πέναλτι που δόθηκερ στην ΑΕΚ.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ ήθελε τη νίκη για να πατήσει κορυφή και την πήρε. Πρέπει να κατάλαβε, όμως, ότι οι αγώνες έπειτα από ευρωπαϊκά ματς μόνο εύκολοι δεν θα είναι. Οπως και να έχει, οι Κιτρινόμαυροι φεύγουν από το Περιστέρι με το τρίποντο και -αφού θα τα ξαναπούν την Τετάρτη με την Λαμία για το κύπελλο- περιμένουν τον Ολυμπιακό. Οσο για την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, επιβεβαίωσε σε ακόμη ένα ματς σε αυτό το ξεκίνημα του πρωταθλήματος ότι μπορεί τελικά να σταθεί αρκετά καλά και να πετύχει τον στόχο της παραμονής, διαψεύδοντας τις καλοκαιρινές προβλέψεις.

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουκόλης (91' Αναστασόπουλος), Ασίγκμπα, Ομο, Μπλάζιτς, Πίτι, Ριβέρα, Βασιλαντωνόπουλος (87' Τσούκαλος), Κόστα.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπες (46' Γκάλο), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας (72' Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος, Κλωναρίδης (64' Λιβάια), Αραούχο.

Δείτε εδώ βίντεο και στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα