ΑΕΛ - Ατρόμητος 0-0 (vid)

Γιώργος Ντυμένος
ΑΕΛ - Ατρόμητος 0-0 (vid)

bet365

H κεφαλιά του Ρισβάνη πέρασε την γραμμή, ο Μάνταλος και ο βοηθός Πάτρας δεν το είδαν και έτσι ο Ατρόμητος για 4ο σερί ματς έμεινε στην ισοπαλία, 0-0 με την ΑΕΛ. Με 10 οι Θεσσαλοί από το 73' λόγω τραυματισμού του Γκόλια κι αφού είχαν «κλείσει» οι αλλαγές.
«Εθισμένος» στις ισοπαλίες δείχνει πλέον ο Ατρόμητος, που έμεινε στο 0-0 με την Λάρισα και συνέχισε το σχετικό του σερί. Σε ένα ματς όμως που δικαιούνταν κάτι παραπάνω (έβγαλε φάσεις, αδικήθηκε από την διαιτησία), αλλά και εκείνος «ξύπνησε» αργά. Απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν απειλούσε και έπαιζε με παίκτες λιγότερους, μόλις στο 88' άλλαξε ουσιαστικά διάταξη και αγωνίστηκε με δύο φορ και 4-4-2.
Η ΑΕΛ ξεκίνησε με 4-2-3-1. Ο Μπόζοβιτς ήταν κάτω από τα γκολπόστ, ο Ρέντζας στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Γουάλας στο αριστερό, οι Φάρκας, Γκόλιας στα στόπερ, Φατιόν και Λαγός στο «6-8» και οι Ντέλετιτς, Μπάμπιτς. Λεοζόνιο πίσω από τον προωθημένο Ναζλίδη
Ανάλογο σχηματισμό είναι και ο Ατρόμητος. Ο Γιαννιώτη ήταν στο τέρμα, οι Χατζηισαϊας, Ρισβάνης στα στόπερ, ο Κιβρακίδης δεξί μπακ, ο Γιαννούλης αριστερό, ο Μάντσον κλασικός «κόφτης», ο Μπουσούλατζιτς στο «8», ο Ούμπιδες στο «10», οι Ουαρντά, Μανούσος στα άκρα και ο Ντιγκινί στη κορυφή της επίθεσης.
Ετσι ξεκίνησε η αναμέτρηση, που είχε την παράμετρο ότι ο αγωνιστικός χώρος του AEL Fc Arena δεν βρίσκεται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Οι «βυσσινί» μπήκαν λίγο καλύτερα, αλλά αναπτύσσονταν ανορθόδοξα. Ο Μπάμπιτς στο ντεμπούτο του είχε μεν διάθεση αλλά φαίνονταν πως δεν γνωρίζει τι και πώς και απέμενε ο Λεοζίνιο να προσπαθεί. Την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να επιτεθούν κυρίως από τα αριστερά με τον Ουάρντα, όμως μετά από ορισμένες εσωτερικές αλλαγές που έκαναν (Ντιγκινί στα άκρα, ο Αιγύπτιος δεξιά) και «μπλόκαραν» και εκείνοι. Παρόλα αυτά όμως απώλεσαν τη μεγάλη φάση του πρώτου μισού με τους Ντιγκινί, Κιβρακίδη στις καθυστερήσεις του.
Το δεύτερο μισό κύλησε σε ανάλογο τέμπο και μέχρι το 75' οι δύο ομάδες μετρούσαν από μία τελική (Κριζμάν 46', Ουάρντα 65'). Περίπου εκεί οι δύο προπονητές θέλησαν να αλλάξουν τα πλάνα τους, προχώρησαν σε «μαζεμένες» αλλαγές, αλλά τα σχέδια των γηπεδούχων πήγαν... περίπατο. Αρχικά τραυματίστηκε ο Γκόλιας και πήγε στον πάγκο, ενώ είχαν κάνει και τις τρεις αλλαγές τους και αμέσως μετά κάτι παρόμοιο συνέβη και με τον Λαγό, ο οποίος συνέχισε απλά να υπάρχει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ετσι για περίπου 15 λεπτά οι «βυσσινί» ήταν με παίκτη λιγότερο και στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ουσιαστικά με 9.
Πλέον ο Ατρόμητος «κυριαρχούσε», σκόραρε με τον Ρισβάνη που κακώς δεν μέτρησε το γκολ του, ενώ απώλεσε ακόμη 2 με 3 καλές ευκαιρίες. Αλλά το 0-0 δεν άλλαξε.
MVP: Ο Μπόζοβιτς. Ο πορτιέρο της ΑΕΛ πιστώνεται την απόκρουση στη φάση του 45'+1'με αντίπαλο τον Ντιγκινί, ενώ στο δεύτερο μισό είπε «όχι» σε ακόμη 3 περιπτώσεις (συνολικά είχε 6 αποκρούσεις και 1 επέμβαση). Χωρίς αυτόν στο γήπεδο θα... μιλάγαμε για άλλο ματς.
Στο ύψος του: Ο Ρισβάνης. Οχι μόνο επειδή ήταν αμυντικά καλός (οι όποιες φάσεις της ΑΕΛ δεν έγιναν με εκείνον απέναντι), αλλά στο 85' σκόραρε και κακώς ακυρώθηκε το γκολ του. Με 0 λάθη σε 90 λεπτά, ήταν σήμερα εκ των κορυφαίων.
Αδύναμος κρίκος: Ο Μπάμπιτς. Ο Σέρβος έκανε το ντεμπούτο του με την «βυσσινί» φανέλα και ήταν αρνητικός. Αγωνίστηκε κυρίως στο αριστερό άκρο της επίθεσης και η άμυνα του Ατρόμητου δεν τον «αισθάνθηκε».
Η γκάφα: Η όλη επιθετική λειτουργία της ΑΕΛ. Η μόνη της τελική μέσα από την αντίπαλη περιοχή ήταν εκείνη του Κρίζμαν στο 46' που προήλθε από λάθος του Χατζηισαΐα και οι άλλες 4 που έβγαλε στο ματς, αφορούσαν μακρινά σουτ (ο Γιαννιώτης αντέδρασε σωστά όποτε χρειάστηκε).
Το στραγάλι: Ο ρέφερι Μάνταλος και οι βοηθοί του είχαν 3 «δύσκολες» φάσεις. Μόνο στη μία αποφάσισαν σωστά, όταν «κιτρινίστηκε» ο Μπουσούλατζιτς που προσπάθησε να «εκβιάσει» το πέναλτι. Στο 85' ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ του Ρισβάνη, ενώ στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να καταλογιστεί πέναλτι υπέρ του Ατρόμητου σε ανατροπή του στόπερ τους. Ετσι οι φιλοξενούμενοι έχουν κάθε λόγο και δίκιο να διαμαρτύρονται.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Ατρόμητος έχει δικαιολογημένα παράπονα από την διαιτησία και έβγαλε πιο «κλασικές» ευκαιρίες για να σκοράρει. Ετσι το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί άδικο για εκείνον. Ομως «πλήρωσε» και το ότι... άργησε να πιέσει, αφού οι γηπεδούχοι ήταν λιγότεροι για περίπου 15 λεπτά και εκείνος μόλις στο 88' έπαιξε... φουλ επίθεση.
ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Γουάλας, Φάρκας, Γκόλιας, Ρέντζας, Φατιόν, Λαγός, Μπάμπιτς (46' Κρίζμαν), Λεοζίνιο (73' Ναβάρο), Ντέλετιτς, Ναζλίδης (73' Περόνε).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Μάντσον (88' Βασιλείου), Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Κιβρακίδης, Ούμπιδες, Ουάρντα, Μπουσούλατζιτς (75' Βασιλακάκης), Γιαννούλης, Ντιγκινί, Μανούσος (75' Νταουντά).
ΕΔΩ ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα