Σεπτέμβριος για… μισό-μηδέν

Σεπτέμβριος για… μισό-μηδέν

Σεπτέμβριος για… μισό-μηδέν

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου αναλύει τη σημασία των αποτελεσμάτων του ΠΑΟΚ αυτή την κακή περίοδο, στην οποία ούτε ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει παρά τα όσα γίνονται.
Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός, ο Δικέφαλος προβλημάτισε με τη γνωστή δυσλειτουργία του στην επίθεση. Ουσιαστικά ΜΟΝΟ μετά το 60΄ και μέχρι το γκολ στο 75΄ ο ΠΑΟΚ έβγαλε ενέργεια, πίεσε, είχε την εικόνα της ομάδας που ΚΑΙ θέλει ΚΑΙ μπορεί να δημιουργήσει φάσεις για να βάλει γκολ. Ένα καλό τέταρτο και μία μόνο τελική προσπάθεια του Πρίγιοβιτς έφθανε ώστε ο ΠΑΟΚ να κερδίσει με… μισό-μηδέν.
Δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ που έκανε πολλά λάθη το καλοκαίρι και τώρα προσπαθεί να τα διορθώσει, δεν φαίνεται ότι αυτή την εποχή μπορεί να κερδίσει με διαφορετικό τρόπο. Στη Ριζούπολη η μπάλα επέλεξε να πάει… δοκάρι και έξω και το ματς έμεινε στο 0-0, σήμερα ήρθε το τρίποντο με το μισό-μηδέν.
Χθες και σήμερα ο Λουτσέσκου έδωσε πολλές εξηγήσεις για ότι συμβαίνει και για την εικόνα της ομάδας του ζήτησε ένα μήνα περίπου ώστε να την αλλάξει. Έχει δίκιο σε πολλά, αλλά που να το βρει; Αν ο ΠΑΟΚ δεν κερδίσει αυτά τα 4-5 ματς που έχει σε αυτόν τον δύσκολο μήνα, όπου προσπαθεί να αλλάξει τη λειτουργία και τη νοοτροπία της ομάδας του, τότε η πίεση θα κυριεύσει τους πάντες. Και αναρωτιόμαστε αν αυτή η ομάδα (μέσα και λίγο έξω) έχει πολλούς που μπορεί να αντέξουν.
Ο ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό ήταν κακός στο πρώτο ημίχρονο. Δεν βγήκε συνδυασμός και φάση ούτε από τύχη, ενώ στην κόντρα εκτιμώ ότι ο Παναιτωλικός έχασε ευκαιρίες να βγάλει φάσεις. Δεν τις έκοψε ο ΠΑΟΚ.
Στην επανάληψη η νοοτροπία νικητή που έχει ο Μάτος, η καλή απόδοση του Τσίμιροτ, η επιθετικότητα του Πέλκα και η αύρα του Βιεϊρίνια (ακόμη δεν το πιστεύω ότι τον αναφέρω ή ότι περιγράφω και παίζει για τον ΠΑΟΚ) έδωσαν αυτό το καλό τέταρτο και έφεραν τη νίκη.
Και όμως… Μετά το 1-0, η πίεση τους «έπνιξε». Δεν δέχθηκαν φάση οι παίκτες του Λουτσέσκου, αλλά έβγαλαν τεράστιο άγχος να διαχειριστούν το παιχνίδι. Αυτή είναι η κατάσταση όμως…
Και παρά τα χάλια που σε πολλές στιγμές έχει ο ΠΑΟΚ, αν η μπάλα στο σουτ του Μακ ή του Μπίσεσβαρ στη Ριζούπολη πήγαινε μέσα αντί για δοκάρι και έξω, όλα θα ήταν ακόμη καλύτερα. (Στη Ριζούπολη όπου ο ΠΑΟΚ είχε πιο πολλές μεγάλες φάσεις απ’ ότι σήμερα).
Έτσι είναι όμως αυτή την περίοδο! Βλέπουμε τι γίνεται και στον Ολυμπιακό. Ο Κουτσιαύτης προσπαθεί για 50-50 σε όλο το ματς, δεν «σπρώχνει» με τα μικρά μονόπατα λάθη υπέρ του Ολυμπιακού και ο Αστέρας πάει για τη νίκη. Όλα αυτά παρά την επιμονή του γνωστού Μπαλτά να παίζει άμυνα για τους ερυθρόλευκους και να κόβει χωρίς λόγο αντίπαλες επιθέσεις… τετ-α-τετ. Με το 50-50 το ματς είναι 0-1! Και στο τέλος ο διαιτητής κάνει το έγκλημα και δίνει πέναλτι-πόντο στον Ολυμπιακό, κάτι που δεν δικαιολογείται. Το ξαναγράψαμε: Οι πιέσεις και οι απειλές όχι γιατί αδικείται ο Ολυμπιακός, αλλά γιατί δεν ευνοείται… θα επηρεάσουν κάποιους οι οποίοι φυσικά θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες των λαθών τους.
* Ο ΠΑΟΚ κέρδισε στο ποδόσφαιρο, έκανε σπουδαία εμφάνιση στο μπάσκετ μέσα στη Γερμανία και κέρδισε την Μπάμπεργκ, είχε καλές πρώτες εμφανίσεις στο βόλεϊ όπου γίνονται όργια για να περάσουν οι εφτά κοινοτικοί επειδή έτσι το σχεδίασε ο Ολυμπιακός, αλλά αυτό το διήμερο στιγματίστηκε και από μία τεράστια αποτυχία για την οικογένεια του Δικεφάλου. Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο ΠΑΟΚ υπέστη πολλαπλή ήττα. Όλος ο ΠΑΟΚ και όχι μόνο ένα-δύο κομμάτια του. «Έφαγε» πολλά γκολ, μέσα στην πόλη του, από ανθρώπους που τον μισούν, χωρίς καν να απαντήσει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.