Μοναδική και σπάνια, ΑΕΚάρα στα Βαλκάνια!

Μοναδική και σπάνια, ΑΕΚάρα στα Βαλκάνια!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Μοναδική και σπάνια, ΑΕΚάρα στα Βαλκάνια!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τη μεγάλη νίκη της Ένωσης στην Κροατία, εστιάζει σε πρόσωπα, υστερόγραφα και στο γεγονός ότι από Σεπτέμβρη έχουμε... Φλεβάρη.

Μοναδική προσφορά-έκπληξη σε περιμένει, ποντάροντας στο Αννόβερο – Αμβούργο *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Συγκλονιστικό το come back της ΑΕΚ στην Ευρώπη και σε φάση ομίλων του Europa League. Με ένα διπλό με απόλυτα πειστική εμφάνιση και μικρότερο σκορ απ' όσο θα έπρεπε να είχε στην πτήση της επιστροφής της. Μια νίκη όμως όπως τόσες και τόσες άλλες που έχει κάνει στην υπέρλαμπρη ιστορία της η Ένωση (και) στην Ευρώπη. Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι σε επίπεδο παρουσίας και διακρίσεων συνιστά μετά τον Παναθηναϊκό την πιο επιτυχημένη ομάδα της χώρας.

Νίκη λοιπόν με το... καλημέρα της επιστροφής των "κιτρινόμαυρων" στην Ευρώπη. Πρεμιέρα με την Ριέκα και το έργο της ΑΕΚ αποδείχτηκε πιο εύκολο απ ότι περιμέναμε και όλοι εμείς! Προσωπικά δεν έβλεπα πως θα χάσει η Ένωση αλλά ότι θα κέρδιζε εύκολα και θα άξιζε να είχε βάλει δύο με τρία γκολ ακόμη, δεν το είδα δει σαν έργο!

Κι όμως η ΑΕΚ το πέτυχε... Επέστρεψε σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης και ξεκίνησε με διπλό στην έδρα της ομάδας που όλα έδειχναν (και έτσι μοιάζει να είναι) ότι μαζί με εκείνη του Χιμένεθ, θα διεκδικήσει μέχρι τέλους το εισιτήριο της πρόκρισης, αν έχουμε ως δεδομένο ότι η Μίλαν θα εξασφαλίσει την πρωτιά...

Μοναδική και σπάνια λοιπόν (όπως σωστά είπε ένας καλός φίλος και Ενωσίτης) ΑΕΚάρα (και) στα Βαλκάνια και δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος τίτλος εμπνευσμένος από το τραγούδι του Δημήτρη Μητροπάνου. Διότι μοναδική ήταν από πάντα, όπως και σπάνια η ΑΕΚ, κάτι που επιβεβαιώνεται πλέον παντοιοτρόπως με όλους μας γύρω από τον υπέροχο "κιτρινόμαυρο" πλανήτη να το γιορτάζουν διότι η ΑΕΚ ζει ξανά την κανονικότητα, το αυτονόητο.

Αυτή είναι η κανονικότητα από πάντα του συλλόγου. Να ηγείται της βαθμολογίας στον εγχώριο θεσμό, κοινώς να διεκδικεί τον τίτλο και ταυτόχρονα να παίζει και να κερδίζει στην Ευρώπη...

Κοινώς να πρωταγωνιστεί. Κι αυτό τούτη την περίοδο το πετυχαίνει γιατί δομήθηκε σωστά όλο το καλοκαίρι με αποτέλεσμα οι νέοι να μπορούν εύκολα να μπουν στο κλίμα της ομάδας και να γίνουν μέλος της οικογένειας σε χρόνο ρεκόρ. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο Ισπανός στον πάγκο. Ο κόουτς Χιμένεθ ντε ο οποίος έκανε ρεσιτάλ διαχείρισης του αγώνα και στο διάβασμα του αντιπάλου.

Τακτικά πήρε άριστα ο Σεβιγιάνος τεχνικός της ΑΕΚ. Διάβασε τον αντίπαλο, του έδωσε χώρο και τον εγκλώβισε στην ανικανότητά του να αναπτυχθεί επιθετικά και να δημιουργήσει. Η ΑΕΚ δεν ήταν απλά διαβασμένη σ αυτό το ματς, ήταν δεδομένη νικήτρια και χωρίς πολλοί να το καταλάβουν...

Η ομάδα και ο Χιμένεθ είχαν τη τύχη να επιβεβαιωθούν απόλυτα σε όσα είχαν τσεκάρει και σχεδιάσει μαζί όλοι στην ομάδα. Για το πώς θα έμπαινε στο δεύτερο... Κι όμως είχαμε και είδαμε μια ΑΕΚ η οποία ήταν σα να μην πέρασε μια μέρα σε επίπεδο εμπειρίας και παρουσίας από την ημέρα που έδωσε το τελευταίο της παιχνίδι με την Στουρμ.

Και τώρα για την ΑΕΚ που πρωταγωνιστεί όπως αναμέναμε να κάνει έως σήμερα έχει πλέον ένα μεγάλο κέρδος. Από Σεπτέμβριο θα έχουμε... Φεβρουάριο και θα ψάχνουμε τον επόμενο αντίπαλο της ΑΕΚ στην Ευρώπη παρακολουθώντας τα παιχνίδια της με δεδομένο πάντα ότι θα χει εξασφαλίσει την πρόκριση στους 32 της διοργάνωσης.

Η νίκη στην Ριέκα απέναντι στην τοπική ομάδα σε συνδυασμό με τον διασυρμό της Αούστρια από την Μίλαν (κέρδισε 5-1 στην Βιέννη) δίνει τη δυνατότητα να μπουν οι βάσεις για πρόκριση της ΑΕΚ και να κλειδώσουν μάλιστα αυτές στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ με αντίπαλο την αυστριακή ομάδα. Διότι προφανώς Μίλαν και ΑΕΚ θα έχουν κερδίσει από 6 βαθμούς και θα βρίσκονται κοντά στην πρόκριση με τα δύο μεταξύ τους ματς να επιτρέπουν στην Ένωση να "θυμηθεί" πόσο τεράστιος σύλλογος είναι και να το εμπεδώσουν και οι νεότεροι.

Υγ: Τώρα όμως, από σήμερα, το μυαλό πρέπει να υπάρχει μόνο στο ματς της ΑΕΚ με αντίπαλο την πολύ καλή Λαμία. Δύσκολο να αλλάξει η σούπερ κατάσταση σε ψυχολογικό επίπεδο και από Ευρώπη και αποθέωση, να επιστρέφεις στην Σούπερ Λίγκα.

Υγ2: Λιβάια ένας συγκλονιστικός ποδοσφαιριστής. Δεν πέφτει όσο ξύλο και να παίζει ο αντίπαλος, δεν0 χάνει την μπάλα, δεν ρισκάρει και κάνει... πάρτι σε κάθε ματς την αντίπαλη άμυνα. Μπορεί να μην είναι γκολτζης - φορ, αλλά κύριοι είναι παικταράς με όλη τη σημασία της λέξης...

Υγ3: Παναγιά μου κάτι στόπερ. Αν Βράνιες (πολύ καλός) και Τσόσιτς (ο κορυφαίος της άμυνας και μετά ο Κροάτης φορ) συνεχίζουν με αυτόν τον ρυθμό δεν βλέπω πως πλην στατικής φάσης θα δεχθεί ξανά γκολ η ΑΕΚ.

Υγ4: Δεν πιστεύω να έχει στεναχωρηθεί κανείς για την ΑΕΚ που δεν έδινε βαθμούς. Χάρη στην Ένωση η Ελλάδα έμεινε μόνη στην 12η θέση της βαθμολογίας... Έτσι για να μη στεναχωριέται κανείς μωρέ και γκρινιάζει.

Υγ5: Για να επανέλθω λίγο στα πρόσωπα να θυμίσω ότι εξαιρετικοί ήταν και οι Μπακάκης και Λάζαρος. Η ΑΕΚ με πέντε έως έξι Έλληνες στην 11αδα. Ο Ανέστης και πάλι εκεί όταν τον χρειάστηκε η ομάδα και ειδικά στο 3' όπου λέει απίθανο όχι στον Έμπερ.

Υγ6: Τα καλά μαντάτα που σηματοδοτούν και την απογείωση της ομάδας συνεχίζονται. Τις επόμενες μέρες, ίσως και ώρες ο Χρήστος Καρβουνίδης και οι συνεργάτες του επιστρέφουν στην οικογένεια της Ένωσης. Αυτό το deal που γίνεται εννοείται και ελέω Λυμπερόπουλο. Η ομάδα θα πάρει 20% πάνω της και αυτό είναι απαραίτητο σε επίπεδο αποκατάστασης ειδικά με τόσα ματς που θα χει φέτος αλλά και όχι μόνο...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...