Η Ριέκα άλλαξε και απειλεί...

Η Ριέκα άλλαξε και απειλεί...

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Η Ριέκα άλλαξε και απειλεί...

bet365

Η ΑΕΚ φιλοξενείται από την πρωταθλήτρια Κροατίας και ο Ιβάν Ζέζελι, διευθυντής της αθλητικής ιστοσελίδας «Sportarena» γράφει για τη μεταμόρφωση της Ριέκα σε σχέση με τα ματς κόντρα στον Ολυμπιακό.

«Ξανά στο δρόμο μας ελληνική ομάδα, αν και η Ριέκα δεν ήταν πολύ μακριά από τ' αστέρια. Ημουν απαισιόδοξος πριν τον αγώνα στον Πειραιά, είχα τονίσει πως οι πιθανότητες δεν ήταν πολλές για θετικό αποτέλεσμα. Η αποχώρηση - σοκ του Ριστόφσκι, η... σούπα του Κεκ στο τακτικό κομμάτι και οι αδυναμίες του Γκοργκόν στο δεύτερο ματς έφεραν τον αποκλεισμό. Η Ριέκα είναι πλέον ο μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας και η πίεση για θετικά αποτελέσματα είναι έντονη!

Ποιες είναι όμως οι διαφορές της Ριέκα που έπαιξε με τον Ολυμπιακό, με την πρωταθλήτρια Κροατίας που θα αντιμετωπίσει απόψε την ΑΕΚ;

Μεταγραφές: Η διοίκηση έπραξε σωστά και μετά το ολέθριο σφάλμα να πουλήσει τον Ριστόφσκι κατάφερε να κρατήσει τον βασικό κορμό. Η είσοδος στους ομίλους του Europa League έφερε και μεταγραφές. Επιτυχία για τον σύλλογο αποτελεί η έλευση του 23χρονου Χάρη Μαυρία. Σημαντική κίνηση γιατί η Ριέκα έχει ξανά πολύ γρήγορη δεξιά πλευρά, όπως είχε πέρσι με Ριστόφσκι - Βέσοβιτς. Με τον Ολυμπιακό παρουσιάστηκαν πολλές αδυναμίες, όμως τώρα η κατάσταση είναι διαφορετική. Εξαιρετικό το ντεμπούτο του Ελληνα, σωστές μεταβιβάσεις, ταχύτατος, πολύ καλός ανασταλτικά, αν και είναι εξτρέμ. Τα πήγε περίφημα αμυντικά, αλλά και δημιουργικά. Μάλιστα, ο Κεκ αισιοδοξεί πως πολύ σύντομα θα... μπει στα παπούτσια του περσινού MVP, Ριστόφσκι.

Μαυρίας: «Προσοχή στον Αραούχο»

Δεύτερη μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού η απόκτηση του Τζέισον Ντέιβιντσον, του αριστερού μπακ από τη Γκρόνιγκεν. Ο 26χρονος Αυστραλός με θητεία και στην Premier League προσθέτει στην ομάδα, ταχύτητα και δύναμη. Κανείς άλλωστε δεν ξεχνά το... πάρτι του Ολυμπιακού από εκείνη την πλευρά! Ο Ζούτα δεν είναι κακός για παιχνίδια... εντός συνόρων, αλλά έξω από αυτά έδειξε πολλές αδυναμίες. Ο Αυστραλός μοιάζει πολύ στον Μαυρία, γρήγορος κι επιθετικός. Θα προσφέρει πολλά στον Εμπερ και μαζί θα συνθέσουν ένα ιδανικό δίδυμο. Ο πάγκος είναι πιο ποιοτικός, αφού ήρθαν και οι Πάβισιτς, Ακόστι, Πούλιτς.

Φαβορί για τη 2η θέση: Η Ριέκα είναι το φαβορί να ακολουθήσει τη Μίλαν στην επόμενη φάση, αν και πολλά θα πούμε μετά το αποψινό ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο Κεκ πίεσε να μείνει ο κορμός, ο Μπράνταριτς δεν έφυγε, ο άξονας έμεινε ίδιος και τα άκρα είναι πλέον πιο γρήγορα. Εξάλλου, με σταθερό άξονα, ο Σλοβένος τεχνικός φρόντισε να χτίσει τις πλευρές του. Μπορεί ευρωπαϊκή εμπειρία να μην υπάρχει, αλλά η Ριέκα είναι πιο έτοιμη ομάδα από την ΑΕΚ και ποιοτικότερη από την Αούστρια.

Στα θετικά, η αρμονία που υπάρχει στην ομάδα. Η Ριέκα βρήκε πολλά εμπόδια μετά το τέλος του περσινού πρωταθλήματος, αλλά σχεδόν τα ξεπέρασε. Κόντρα στον Ολυμπιακό απέδειξε πως δεν είναι ομάδα της... σειράς, η διοίκηση φρόντισε να μην πουλήσει άλλον «σταρ», ενώ ενισχύθηκε μεταγραφικά. Μάλιστα, κατάφερε να κρατήσει τον εξαιρετικό φορ, Μάριο Γκαβράνοβιτς παρά το αίτημα του Ελβετού για μεταγραφή στη Ντιναμό! Τα ΜΜΕ μίλησαν για κακές σχέσεις προπονητή - παικτών, αλλά όλα έχουν ξεπεραστεί με κουβέντα και κατανόηση.

Αποτέλεσμα εικόνας για ριέκα gazzetta.gr

Το 7-0 επί της Τσιμπάλια εκτόξευσε την ψυχολογία των παικτών. Ο Γκόργκον έχασε τα... άχαστα με τον Ολυμπιακό, αλλά μετά το τελευταίο χατ τρικ δείχνει αναγεννημένος. Ο Γκαβράνοβιτς μετά τις πρώτες αποδοκιμασίες στηρίχθηκε, θέλει γκολ για το... επόμενο βήμα στην καριέρα του. Η Ριέκα θα βγάλει αυτοματισμούς κόντρα στην ΑΕΚ, είναι πλέον πιο ομάδα και ο Ματίας Κεκ έχει δουλέψει σκληρά.

Απόψε θα είναι σα να βλέπουμε το δεύτερο ματς με τον Ολυμπιακό. Η πρωταθλήτρια Κροατίας θα παίξει επιθετικά, θα πιέσει ψηλά για να αναγκάσει την ΑΕΚ σε λάθη. Αλλωστε, στην Κροατία είναι η ομάδα με τα περισσότερα κλεψίματα. Για τα ματς με τον Ολυμπιακός είχα τονίσει πως η τύχη τελείωσε για τη Ριέκα. Τώρα, είμαι αισιόδοξος πως μπορούμε να αφήσουμε πίσω μας την ελληνική ομάδα».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα