Λειψία - Μονακό 1-1

Gazzetta team
Λειψία - Μονακό 1-1

bet365

Η Λειψία υποδέχθηκε την Μονακό στο ντεμπούτο της στο Champions League, με τους Μονεγάσκους να παίρνουν ισοπαλία 1-1. Μεγάλη νίκη της Μπεσίκτας επί της Πόρτο (3-1).

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας* στο Χέρτα – Αθλ. Μπιλμπάο. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Η Λειψία έκανε ντεμπούτο στο Champions League 3.039 ημέρες μετά την ίδρυσή της και το όνειρο της πρώτης νίκης κράτησε μόλις 2’. Ο Φόρσμπεργκ πέτυχε το ιστορικό πρώτο γκολ για τους Ταύρους στο 32’, όμως δευτερόλεπτα αργότερα ο Τιέλεμανις με το παρθενικό του τέρμα με τη φανέλα της Μονακό έφερε το ματς στα ίσα, με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Το ξεκίνημα ήταν – λογικά – νευρικό, με τον Ζαρντίμ να δυσκολεύει τους γηπεδούχους, αλλάζοντας το συνηθισμένο του 4-4-2 σε 4-2-3-1. Οι ταύροι προσπάθησαν περισσότερο, έχασαν την πρώτη ευκαιρία με τον Βέρνερ και μετά το 20’ άρχισαν να παίζουν με μεγαλύτερο θάρρος, βρίσκοντας το γκολ στο 32’ με τον Φόρσμπεργκ. Η απάντηση των φιλοξενούμενων, όμως, ήταν άμεση, με τον Τιέλεμανς να παίρνει το ριμπάουντ και να κάνει το 1-1. Οι Μονεγάσκοι μπήκαν καλύτερα στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε και πάλι μετά το 60’, για να ανέβει μετά το 70’, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία, αλλά το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Λειψία (Ραλφ Χάζενχουτλ): Γκουλάσι, Χάλζενμπεργκ, Ουπαμεκάνο, Ορμπάν, Κλόστερμαν, Ντέμε, Ιλζάνκερ, Ζάμπιτσερ, Φόρσμπεργκ (63’ Καμπλ), Πόουλσεν (80’ Ογκουστέν), Βέρνερ

Μονακό (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μπενάλιο, Τουρέ, Γκλικ, Ζέμερσον, Ζόρζε, Φαμπίνιο, Μουτίνιο, Τιέλεμανς, Σιντιμπέ (84’ Γκεζάλ), Ντιακαμπί (74’ Κεϊτά), Φαλκάο (89’ Καρίγιο)

Ρεκόρ ο Κασίγιας, διπλό η Μπεσίκτας
Ο Ίκερ Κασίγιας έφτασε τις 174 συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ξεπέρασε κάθε άλλον, αλλά δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει το ρεκόρ του, καθώς η Πόρτο ξεκίνησε με εντός έδρας ήττα από την Μπεσίκτας με 3-1. Και οι δύο ομάδες μπήκαν με στόχο τη νίκη, με τους Τούρκους να ανοίγουν το σκορ μόλις στο 13’ με τον Ταλίσκα. Η απάντηση ήταν άμεση για τους γηπεδούχους, με τον Τόσιτς να σκοράρει σε λάθος εστία για το 1-1 στο 21’, όμως στο 28’ ο Τοσούν έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Μπεσίκτας, με τον Κασίγιας να φέρει ευθύνη.

Οι φάσεις ήταν λίγες στην επανάληψη, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να κρατήσουν το προβάδισμά τους, αλλά να είναι πολύ επικίνδυνη στην αντεπίθεση και να φτάνουν μία ανάσα από το 3-1 στο 64’, όταν ο Μαρκάνο έσωσε στη γραμμή. Οι Δράκοι δεν μπορούσαν με τίποτα να ανοίξουν την άμυνα της Μπεσίκτας και λογικά δέχθηκαν το τρίτο γκολ στο 86’ με τον Μπάμπελ.

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Κασίγιας, Τέλες, Μαρκάνο, Ρικάρντο Περέιρα, Ντανίλο Περέιρα (82’ Ερνάνι), Τόρες (46’ Οταβίνιο), Κορόνα (46’ Αντρέ), Μπραχίμι, Τικίνιο, Μαρέγκα

Μπεσίκτας (Σενιόλ Γκιουνές): Φάμπρι, Ερκίν, Τόσιτς, Πέπε, Αντριάνο (87’ Ουισάλ), Χάτσινσον, Οζιακούπ (65’ Μεδέλ), Τοσούν, Κουαρέσμα (73’ Νεγρέδο), Μπάμπελ, Ταλίσκα

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα