Καλώς του… βγαίνει η λέξη πρωτάθλημα

Καλώς του… βγαίνει η λέξη πρωτάθλημα

Σταύρος Σουντουλίδης Σταύρος Σουντουλίδης
Καλώς του… βγαίνει η λέξη πρωτάθλημα

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης προσπαθεί να δει τι κρύβει η επιμονή του Ιβάν Σαββίδη γύρω από το πρωτάθλημα, την ίδια ώρα που αρκετοί καλά κάνουν και δεν συμφωνούν με το… όνειρο του Λουτσέκου.

Ρεάλ Μαδρίτης – ΑΠΟΕΛ με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Ρονάλντο σκοράρει το πρώτο γκολ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Ο Ιβάν Σαββίδης για δεύτερη φορά, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, επανέλαβε τις ίδιες κουβέντες: «Είστε υποχρεωμένοι να πεθαίνετε για το πρωτάθλημα», είπε. Λόγια που τουλάχιστον αυτός έχει κάθε δικαίωμα να λέει.

Ο ιδιοκτήτης μιας εταιρείας, πολύ περισσότερο μιας ομάδας, μπορεί να οριοθετεί τους στόχους της και για δεύτερη φορά, μέσα σε 40 μέρες, μίλησε ξεκάθαρα για τον στόχο τους πρωταθλήματος. Όχι μόνο γιατί επένδυσε μερικά εκατομμύρια ευρώ γύρω από την σημερινή ομάδα, αλλά γιατί εκ φύσεως είναι τέτοιος τύπος, το πιστεύει μέσα του, του… βγαίνει αυτή η λέξη και έχει κάθε δικαίωμα να την πει και να τη φωνάξει!

Τις ίδιες πάνω κάτω λέξεις είχε χρησιμοποιήσει και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Τούμπα στις αρχές Αυγούστου, όταν τους μάζεψε όλους εκεί, μία μέρα μετά την αγχωτική πρόκριση επί της Ολιμπίκ Ντόνετσκ και πρωτού φέρει τον Ραζβάν Λουτσέσκου αντί του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς. Και τότε είχε πει πως «οφείλουμε να πεθάνουμε, προσπαθώντας να φέρουμε το πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη και να διεκδικήσουμε Κύπελλο», είχε βάλει και λίγο από… Ευρώπη, αλλά αυτή μας τελείωσε στο... εξωτικό Εστερσουντ για φέτος.

Ο Στανόγεβιτς περίμενε τις μεταγραφές μπας και ψελλίσει τη λέξη «πρωτάθλημα», ήταν προφανές ότι κάτι γνώριζε, ο Λουτσέσκου τα μπέρδεψε και μετέτρεψε το πρωτάθλημα από στόχο σε… όνειρο.

Όπως και να το κάνουμε η συγκυρία του δείπνου προς την ομάδα και τα στελέχη της δεν ήταν ευνοϊκή, αλλά ήταν προγραμματισμένο εδώ και μια εβδομάδα, χωρίς να εξαρτάται από το (κακό) αποτέλεσμα στη Ριζούπολη. Κι όμως, ο πρόεδρος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, παρά τη δεύτερη εκτός έδρας απώλεια βαθμών, στόχευσε πολύ ψηλά. Επανέλαβε και ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους, πως για τον ίδιο, ο στόχος (και όχι τα… όνειρα) είναι ένας και μοναδικός, η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

O Παοκτσής περιμένει, υπομένει, αναμένει εδώ και 32 (θα γίνουν 33) χρόνια την κατάκτηση ενός τίτλου. Όχι σαν αυτόν που του… απένειμε, δίκην αστεϊσμού ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, αλλά έναν τίτλο κανονικό, παιγμένο μέσα στο γήπεδο και όχι έξω από αυτό…

Οτιδήποτε άλλο τη φετινή χρονιά θα θεωρηθεί αποτυχία από τον μεγαλομέτοχο του «Δικεφάλου», που με την στήριξη προς το Λουτσέσκου και τους παίκτες, έδειξε να αντιλαμβάνεται ό,τι ο ΠΑΟΚ των πολλών μεταγραφών της «τελευταίας στιγμής» χρειάζεται χρόνο για να γίνει πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ο μεγάλος Μπράιν Κλαφ, μετά από μια ήττα της πανίσχυρης Νότιγχαμ Φόρεστ, που ο ίδιος είχε δημιουργήσει από την αρχή ως το τέλος της, είχε πει: «Είχαμε μια πολύ καλή ομάδα στα χαρτιά. Δυστυχώς, όμως, το παιχνίδι παιζόταν στο γρασίδι»!

Ο ΠΑΟΚ, όντως, είναι μια πολύ καλή ομάδα, εκ των φαβορί για το πρωτάθλημα, μια ομάδα που κοστίζει σχεδόν 25 εκατομμύρια ευρώ! Όλα αυτά, όμως, «στα χαρτιά». Μέχρι τώρα! Στο γήπεδο η εικόνα του παραμένει να είναι κακή.

Ένα άκρως προβληματικό καλοκαίρι, όπως το φετινό, ξεκίνησε με κάκιστες εμφανίσεις στην Ευρώπη, συνεχίζεται στο ίδιο μοτίβο, με τις ίδιες άσχημες εμφανίσεις και εντός συνόρων, τώρα που το Γιουρόπα Λιγκ αποτελεί… όνειρο, παρά τις ποιητικές προσθήκες από τον Σαββίδη.

Όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές, που ήρθαν στις 30 και 31 Αυγούστου, μαζί με όσους προϋπήρχαν στο ασπρόμαυρο ρόστερ, είναι καλοί και ποιοτικοί παίκτες, αλλά «στα χαρτιά». Για να υπάρξει αποτέλεσμα οφείλουν να γίνουν ομάδα. Και για να γίνουν όλοι αυτοί ομάδα, πρέπει να δουλέψουν σκληρά. Γι’ αυτό ξαναλέμε πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει πολύ δύσκολο έργο και παρά την προεδρική στήριξη, δυστυχώς γι’ αυτόν, η πίεση του αποτελέσματος και η ανάγκη για τη νίκη θα υπάρχει κάθε Κυριακή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.