Οι παίκτες του Ολυμπιακού σε... ακτίνες

Οι παίκτες του Ολυμπιακού σε... ακτίνες

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Οι παίκτες του Ολυμπιακού σε... ακτίνες

bet365

Το gazzetta.gr περνάει από... ακτίνες τους παίκτες του Ολυμπιακού, ύστερα από ένα βράδυ που για 89' λεπτά στο γήπεδο ήταν μόνο ο κόσμος. Μια... κατηγορία μόνος του ο Πάρντο.

Τι κριτική να κάνει κάποιος όταν μια ομάδα βρίσκεται πίσω στο σκορ από το 1', δεν δείχνει την παραμικρή αντίδραση και πάει στα αποδυτήρια έχοντας στην πλάτη της 3 γκολ!

Ο Χάσι, ρίσκαρε με τη χρησιμοποίηση και του Μάριν και του Φορτούνη κι οι Πορτογάλοι το εκμεταλλεύτηκαν. Πέρα από το πρώτο γκολ που... κοιμήθηκε η άμυνα, οι γηπεδούχοι έδειχναν να μην μπορούν να συντονιστούν απέναντι στις κόντρες των «λιονταριών».

Για 89' μόνο η φωνή του κόσμου υπήρχε στο Φάληρο. Από εκεί και πέρα, οι πρωταθλητές κέρδισαν έναν παίκτη: Τον Πάρντο.

Καπίνο: Ο Ένγκελς είναι αυτός που χάνει τον Ντουμπιά αλλά κι ο Καπίνο εδώ δεν βγήκε καλά. Με την άμυνα να είναι άφαντη, δεν μπορεί κάποιος να του προσάψει επιπλέον ευθύνες. Στο δεύτερο μέρος δεν απειλήθηκε. Και γιατί να... πιέσουν οι Πορτογάλοι γι αυτό;

Ομάρ: Όταν η άμυνά σου δέχεται τρία γκολ σε 45' δεν μπορείς να είσαι καλός. Ο Νορβηγός προσπάθησε αλλά και πάλι δεν μπορούσε να δώσει την ώθηση που ήθελε η ομάδα του.

Ρομαό: Δεν είναι η «καθαρή» του θέση στα στόπερ. Με τον Ένγκελς δεν μπόρεσε να... βρεθεί και σε κάθε φάση που έκαναν οι Πορτογάλοι... μύριζε γκολ. Στο δεύτερο μέρος με τον Ζντιέλαρ μπροστά του υπήρχε περισσότερη ασφάλεια.

Ένγκελς: Θα είδε το πώς του έφυγε ο Ντουμπιά στο βίντεο. Ο Βέλγος δεν είναι τόσο καλός όταν έχει απέναντί του γρήγορους επιθετικούς. Ο Ζεσούς, βάζοντάς πάνω του τον Αφρικανό κατάφερε να δημιουργήσει αρκετά ρήγματα στην ερυθρόλευκη άμυνα.

Φιγκέιρας: Πολλά προβλήματα από την πλευρά του. Από εκεί χτύπησαν οι φιλοξενούμενοι για το 1-0. Καμία βοήθεια και από τον Πορτογάλο σε κάποιον τομέα.

Ζιλέ: Πολύ μακριά από τα στόπερ. Σε καμία περίπτωση δεν έδωσε στον άξονα τα απαραίτητα κοψίματα για να πάρει ανάσες κι η άμυνα. Άφαντος.

Οτζίτζα: Δεν ήταν ο κρίκος του άξονα που και θα έκοβε και μοίραζε και θα ηρεμούσε το παιχνίδι. Χαμένος κι αυτός μέσα στην τρικυμία.

Φορτούνης: Ο ρόλος του είναι να δημιουργεί. Όταν η ομάδα σου βρίσκεται πίσω στο σκορ με το... καλημέρα και είναι χαμένη μέσα στο γήπεδο, οφείλεις να αναλάβεις ρόλο. Δεν το έκανε. Δεν πέρασε μπάλες, δεν δημιουργήσει κάποιες προϋποθέσεις για γκολ και μαζί με τον Οτζίτζα ήταν άφαντοι στο δημιουργικό κομμάτι στο πρώτο 45λεπτο. Με την αλλαγή του ο Χάσι πήγε να κάνει ό,τι έπρεπε να κάνει από την αρχή: Να γεμίσει το κέντρο του με πόδια που μαρκάρουν - κι αυτά ήταν του Ζντιέλαρ.

Μάριν: Σε ματς τέτοιου επιπέδου, ή αυτός στην 11άδα ή ο Φορτούνης. Τέλος. Μακριά πολύ από το κέντρο, δεν έδωσε βοήθειες στην άμυνα και σε ένα ματς που χρειάστηκαν επιπλέον τρεξίματα δεν τα πρόσφερε. Στο δεύτερο μέρος, με την κάθετη στον Τζούρτζεβιτς δημιούργησε την καλύτερη φάση των γηπεδούχων μέχρι εκείνη τη στιγμή (63'). Από εκεί και πέρα προσπάθησε να περάσει κάποιες ακόμη μπάλες χωρίς επιτυχία όμως.

Καρσελά: Αφαντος κι αυτός. Μαζί με Μάριν και Φορτούνη δεν κουβάλησε την ομάδα στις πλάτες του. Οι περίτεχνες ενέργειές του, ήταν... πουθενά κι η αντίπαλη άμυνα είχε πολύ πιο εύκολο βράδυ απ' όσο περίμενε. Καλώς βγήκε στο 77' για να μπει ο Πάρντο.

Τζούρτζεβιτς: Είχε τρεξίματα, προσπάθησε να πιέσει, αλλά δεν βοήθησε επιθετικά την ομάδα του. Βέβαια, για να γίνει αυτό θα έπρεπε να του περάσει και κάποιος την μπάλα. Πριν αφήσει τη θέση του στον Εμενίκε στο 63' παραλίγο να σκοράρει. Το πλασέ του όμως απέκρουσε ο Πατρίσιο σε κόρνερ.

Ζντιέλαρ: Μπήκε για να μαζευτεί λίγο το κέντρο που ήταν ανύπαρκτο στο πρώτο μέρος. Αυτό έγινε, αν και το 3-0 της Σπόρτινγκ έκανε τους φιλοξενούμενους να παίζουν πιο ήρεμοι.

Εμενίκε: Μπήκε στο 63' αντί του Τζούρτζεβιτς και μόλις ένα λεπτό από την είσοδό του έκανε ό,τι δεν έκανε ο Σέρβος: Εγινε αισθητός στην αντίπαλη άμυνα, κερδίζοντας κόρνερ.

Πάρντο: Μπήκε στο 77' αντί του Καρσελά για να δώσει πνοή στα φτερά. Όχι για να αλλάξει κάτι δραματικά αλλά για να κάνει την Σπόρτινγκ να νιώσει κάτι από πίεση. Κι όμως ο Κολομβιανός το... πήρε πάνω του και έδωσε στον κόσμο κάτι για ξεσηκωθεί. Εξαιρετική ατομική ενέργεια και ένα όμορφο γκολ! Ήταν εκεί και για το 2-0. Το ξέσπασμα στους πανηγυρισμούς τα λέει όλα. Η σημερινή του εμφάνιση σίγουρα θα του δώσει μεγαλύτερο ρόλο στην ομάδα.

Χάσι: Έχασε το ματς πριν κατεβάσει την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο. Όποιο πλάνο και να είχε στο μυαλό του, δεν το είδαμε ποτέ. Το 1-0 στο 1' τα... κατέστρεψε όλα. Το δεδομένο είναι σε ματς Champions League δεν μπορείς να έχεις μία τριάδα πίσω από τον φορ που δεν μαρκάρει. Ο ολυμπιακός πλήρωσε πολύ ατό το... full attack. Όχι μόνο στα γκολ, αλλά και στις προϋποθέσεις για γκολ που δημιουργούσαν οι Πορτογάλοι. Μακρινές αποστάσεις και καμία συνοχή του στο παιχνίδι, έκαναν τον Ζεσούς να έχει ένα από τα πιο εύκολα βράδια του, με τους παίκτες του απλά να παίζουν την κόντρα σα να είναι η... μητρική τους γλώσσα.

Κόσμος: Κανονικά δεν μπαίνει στην εξίσωση , αλλά σήμερα ήταν πραγματικά άξιος χειροκροτήματος. Είδε την ομάδα του να δέχεται γκολ πριν καλά - καλά αρχίσει το ματς. Είδε την ομάδα του να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 3-0 και περίμενε μέχρι το 89' για να έχει έναν λόγο να φωνάζει. Εκείνος όμως ήταν... εκεί σ' όλη τη διάρκεια του ματς, στηρίζοντας αδιάκοπα τους παίκτες με την ερυθρόλευκη.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα