Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Βασιλεία 3-0

Gazzetta team
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Βασιλεία 3-0

bet365

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπαιξε ξανά στο Champions League ύστερα από δύο χρόνια και το έκανε με νίκη 3-0 κόντρα στην Βασιλεία στο Old Trafford. Μεγάλο διπλό στην Μπενφίκα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1-2).

Στη δεύτερη θητεία του στην Αγγλία, ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε δει την Τσέλσι να χάνει 1-2 από την Βασιλεία, όμως αυτή τη φορά δεν επέστρεψε κάτι ανάλογο. Οι Κόκκινοι Διάβολοι, στην 21η παρουσία τους στην κορυφαία διοργάνωση, αν και έχασαν νωρίς με τραυματισμό τον Πολ Πογκμπά, πέτυχαν τρία γκολ και αφού κράτησαν τους Ελβετούς στο «μηδέν» πήραν τους πρώτους τρεις βαθμούς στον όμιλο. Μαζί τους, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία αν και βρέθηκε να χάνει από την Μπενφίκα, έφυγε με πολύ μεγάλη νίκη από το Da Luz επικρατώντας με 1-2 των Λουζιτανών.

Η Γιουνάιτεντ είχε την ατυχία να χάσει στο 19' τον Πολ Πογκμπά και να έχει δοκάρι από κοντά με τον Μχιταριάν, όμως ο Φελαϊνί, που πήρε τη θέση του Γάλλου, ήταν καθοριστικός και όλα πήγαν καλά στην πρεμιέρα. Στο 35' έγινε ο 100ός Βέλγος που σκοράρει στο Champions League, καθώς νίκησε τον Βάκλιλ με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Γιανγκ από δεξιά, με το 1-0 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους. Στην επανάληψη οι παίκτες του Μουρίνιο κλείδωσαν τη νίκη στο 53'. Ο Μπλιντ έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Λουκάκου με κεφαλιά έγραψε το 2-0 φτάνοντας τα 5 γκολ στη σεζόν. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 84' ο Μάρκους Ράσφορντ με πλασέ ύστερα από γύρισμα του Φελαϊνί σκοράροντας στο ντεμπούτο του και στο CL, κάτι που είχε κάνει και σε όλες τις υπόλοιπες διοργανώσεις.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Γιανγκ, Σμόλινγκ, Λίντελοφ, Μπλιντ, Μάτιτς, Πογκμπά (19' Φελαϊνί), Μάτα (77' Ράσφορντ), Μχιταριάν, Μαρσιάλ (69' Λίνγκαρντ), Λουκάκου.

Βασιλεία (Ραφαέλ Βίκι): Βάτσλικ, Ακάνι, Σουχί, Μπαλάντα, Λανγκ, Τσάκα, Τζούφι, Ριβέρος (77' Ομπερλάν), Στέφεν, Φαν Βολφσβίνκελ (66' Μπουά), Ελιουνούσι.


Με ανατροπή η ΤΣΣΚΑ
Πολύ σημαντική νίκη, που αν και είναι πολύ νωρίς, της δίνει προβάδισμα για τη 2η θέση, πήρε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ομάδα του Βίκτορ Γκοτσαρένκο αν και βρέθηκε να χάνει στην αρχή του δευτέρου μέρους, βρήκε τον τρόπο να γυρίσει το ματς και να φύγει με το 1-2 από την έδρα της Μπενφίκα. Αφού οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο πρώτο μέρος, στο 50' ο Ζίβκοβιτς έφυγε από αριστερά και γύρισε για τον Σεφέροβιτς, ο οποίος τσίμπησε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι για το 1-0, που όμως δεν έμεινε για πολύ. Στο 63' ο Αντρέ Αλμέιδα έκανε χέρι και ο Βιτίνιο το 1-1 από τη βούλα, για να γράψει στο 70' το τελικό 1-2 με πλασέ στην κενή εστία ο Ζαμαλεντίνοβ, ο οποίος είχε περάσει στο ματς μόλις τρία λεπτά νωρίτερα.

Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια): Βαρέλα, Αντρέ Αλμέιδα, Λουιζάο, Λισάντρο (89' Ράφα Σίλβα), Γκριμάλντο (77' Γκάμπριελ), Αουγκούστο, Σάλβιο, Πίτσι, Ζίβκοβιτς, Ζόνας (70' Χιμένες), Σεφέροβιτς.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Βίκτορ Γκοτσαρένκο): Ακινφέεβ, Φερνάντες, Β. Μπερεζούτσκι, Βάσικ, Α. Μπερεζούτσκι, Σένικοβ, Βέρνμπλουμ, Τζαγκόεβ (77' Νάτσο), Γκολοβίν (87' Κουτσάεβ), Ολανάρε (67' Ζαμαλεντίνοβ), Βιτίνιο.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα