Οι «5» που κάρφωσαν Σπόρτινγκ και Ζέσους!

Οι «5» που κάρφωσαν Σπόρτινγκ και Ζέσους!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Οι «5» που κάρφωσαν Σπόρτινγκ και Ζέσους!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τις επιτυχίες πέντε παικτών του Ολυμπιακού κατά της Σπόρτινγκ και του προπονητή της!

Τσάμπιονς Λιγκ, Ολυμπιακός – Σπόρτινγκ Λισαβώνας, ώρα 21:45. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Καμιά φορά στο ποδόσφαιρο υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που μπορεί να παίξουν τελικά σοβαρό ρόλο στην έκβαση ενbodyός αγώνα. Πραγματάκια που μπορεί να αλλάξουν την ψυχολογία ενός παίκτη. Κι αναφέρομαι συγκεκριμένα στο παρελθόν πέντε παικτών του Ολυμπιακού εναντίον της Σπόρτινγκ και του προπονητή της, του Ζέσους!

Ο Σεμπά έχει σκοράρει κατά της Σπόρτινγκ. Ήταν 10 Μάη του 2015 στο Εστορίλ-Σπόρτινγκ 1-1 για το πρωτάθλημα Πορτογαλίας. Δείτε το στο 01.22 εδώ http://videos.sapo.pt/ncA8BhZLzr1Yr36jDAZu. Και την προηγούμενη σεζόν, 2013-14, πάλι δεν είχε χάσει ως γηπεδούχος, Εστορίλ-Σπόρτινγκ 0-0.

Ο Οτζίτζα ήταν μέσα στη φάση του μοναδικού γκολ στο περσινό Λέγκια-Σπόρτινγκ 1-0, που έδωσε στους Πολωνούς την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ εις βάρος της ομάδας του Ζέσους. Δείτε τι ωραία πάσα έβγαλε στον Πρίγιοβιτς κι αυτός αμέσως μετά την ασίστ στον σκόρερ Γκιγέρμε, εδώ https://www.youtube.com/watch?v=pSTdrrc-APc.

Ο Πάρντο ήταν σκόρερ της Μπράγκα στο Σπόρτινγκ-Μπράγκα 4-1 στις 17 Μάη 2015 για το πρωτάθλημα, αλλά κυρίως ήταν βασικός και με καλή απόδοση ακριβώς δύο εβδομάδες αργότερα στον τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας Σπόρτινγκ-Μπράγκα 2-2, που κρίθηκε στα πέναλτι υπέρ της Σπόρτινγκ (του Μάρκο Σίλβα τότε). Ο Κολομβιανός έπαιξε ως το 73’, οπότε τραυματίστηκε κι έγινε αλλαγή. Έως εκείνη την στιγμή το σκορ ήταν 2-0 υπέρ της ομάδας του!

Ο Φιγκέϊρας τη σεζόν 2012-13 ήταν βασικός στις δύο σπουδαίες νίκες της άσημης Πάσος Φερέϊρα επί της Σπόρτινγκ, 1-0 τόσο εντός όσο κι εκτός έδρας. Η δε μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του ήταν με αντίπαλο τον Ζέσους! Όταν πανηγύρισε την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ το Μάη του 2014, στα πέναλτι με την φανέλα της Σεβίλλης κατά της Μπενφίκα! Ο Πορτογάλος αμυντικός είχε μπει αλλαγή στο 110’, αφού το ματς (0-0) κρίθηκε στα πέναλτι.

Αλλά κι ο Μάριν είχε στο ίδιο ματς την καλύτερη στιγμή της καριέρας του! Στον τελικό Σεβίλλη-Μπενφίκα μπήκε αλλαγή στο 78’ στη θέση του Ρέγες κι έπαιξε 26 λεπτά. Τραυματίστηκε στο 104’ κι αντικαταστάθηκε από τον Γκαμεϊρό, παίρνοντας κι αυτός το μετάλλιο του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στον Ζέσους, που να θυμίσω επιπλέον ότι έχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό άλλες δύο φορές, πριν ακριβώς τέσσερα χρόνια, φθινόπωρο του 2013, και τότε στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Τότε που ο Ολυμπιακός αρχικά πήρε 1-1 στη Λισαβώνα από την Μπενφίκα και στη ρεβάνς την κέρδισε 1-0 στο Καραϊσκάκη και πήρε την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης, καλύτερη του στιγμή στο θεσμό εδώ και μία οκταετία.

Ελπίζω κάτι απ΄ όλα αυτά να τα θυμηθούμε το βράδυ, χαμογελώντας εκεί γύρω πριν τα μεσάνυκτα…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.