Δημήτρη, προχώρα...

Δημήτρη, προχώρα...

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Δημήτρη, προχώρα...

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την ελπίδα που «γέννησε» ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για την επόμενη ημέρα στον Παναθηναϊκό και τον καθοριστικό παράγοντα που θα κρίνει την υλοποίηση του deal!

Σχεδόν σαράντα χρόνια μετά. Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες από εκείνο το βράδυ της 16ης Ιουλίου του 1979, όταν η διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού... παραδίδει την ΠΑΕ στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, αθετώντας την συμφωνία με την οικογένεια Γιαννακόπουλου, με ένα «πραξικόπημα» όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ εκείνης της εποχής. Πως θα μπορούσε να είχε γραφτεί η ιστορία αν το «τριφύλλι» περνούσε στα χέρια του Παύλου και του Θανάση; Τα όσα πέτυχαν τα αδέλφια στο μπάσκετ, δημιουργώντας την κορυφαία ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού με τρέλα και «τούβλα» δισεκατομμυρίων, η παθολογική τους αγάπη για την ομάδα και το μοναδικό δέσιμο με τον κόσμο, δίνουν την απάντηση. Όπως και το «Παύλο Θεέ πάρε την ΠΑΕ» που δονούσε την ατμόσφαιρα στο κλειστό της Γλυφάδας!

Ποιος θα περάσει πρώτος τη γραμμή τερματισμού; Δοκίμασε την τύχη σου και διεκδίκησε ένα Opel Adam και πολλά ακόμα πλούσια δώρα (21+)!

Ο τετράχρονος τότε, Δημήτρης, προφανώς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως 38 χρόνια μετά θα αποτελούσε την μοναδική υπαρκτή ελπίδα για το μέλλον του Παναθηναϊκού!

Η απάντηση σε ένα ποστάρισμα απόγνωσης από κάποιον φίλο του συλλόγου στο instagram τα ξημερώματα της Δευτέρας έφερε στο... φως της δημοσιότητας αυτό που ήταν γνωστό εδώ και αρκετές εβδομάδες στα δημοσιογραφικά γραφεία. Όσοι είστε πιστοί αυτής της γωνιάς, κάτι θα είχατε «πιάσει» από τα υστερόγραφα του τελευταίου διαστήματος. Απλά το συγκεκριμένο θέμα δεν έπρεπε να «σπάσει» παρά μόνο με πρωτοβουλία ενός εκ των δύο πλευρών(που το διέψευδαν κατηγορηματικά μέχρι και χθες) και για αυτό όσοι το γνώριζαν έβαλαν το καλό του συλλόγου πάνω από την δουλειά τους. Προτίμησαν την σιωπή για ένα καλύτερο αύριο στο «τριφύλλι», από ένα σπουδαίο «αποκλειστικό»!

Ο Γιαννακόπουλος αρκετές μέρες πριν δώσει στον... αέρα την ιδέα για το «PAO FOUNDATION», για το οποίο σχολιάζαμε πως αποτελεί μονόδρομο για τον οργανισμό του Παναθηναϊκού, είχε φροντίσει να ξεκινήσει τις επαφές με τον Γιάννη Αλαφούζο. Πήρε τα οικονομικά στοιχεία, ακόμη και την προηγούμενη εβδομάδα το λογιστήριο της ΠΑΕ παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με τα δεδομένα του κλαμπ και οι συζητήσεις είναι σε εξαιρετικό κλίμα. Όπως ακριβώς συνέβη και προ τριετίας όταν τελικά δεν προχώρησε η «δουλειά», όπως ακριβώς πρέπει να συνεχιστεί μέχρι το φινάλε η διαπραγμάτευση, μακριά από τα σάιτ, τα ραδιόφωνα, τις εφημερίδες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το τελευταίο που έχει ανάγκη αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι ένας δημόσιος διάλογος ανάμεσα σε υποψήφιο αγοραστή και μεγαλομέτοχο.

Αντιθέτως, αυτό που έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και οφείλει ο Αλαφούζος να το επικοινώσει δημόσια είναι τι κατάσταση παρέλαβε στην ΠΑΕ και τι παραδίδει. Πόσα εκατομμύρια είναι οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, πόσα οι μακροπρόθεσμες. Με στοιχεία. Όχι στα λόγια.

Το ενδιαφέρον, λοιπόν, του Δημήτρη για τον Παναθηναϊκό «γέννησε» την ελπίδα για το αύριο. Μια ελπίδα που με την υπάρχουσα κατάσταση, την πλήρη αδιαφορία του Γιάννη Αλαφούζου σε συνδυασμό με την αδυναμία του να μάθει από τα μεγάλα του λάθη και την εμπλοκή του συλλόγου σε πολιτικά παιχνίδια και ανίερες «συμμαχίες», αποτελεί για τους οπαδούς της ομάδας το νερό που ψάχνει ο διψασμένος στην έρημο!

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ με τα καλά του και τα στραβά του, τα πάθη του και τα λάθη του, τα προτερήματα(το μεγαλύτερο είναι πως ''νιώθει'' και είναι ''άρρωστος'' με το τριφύλλι) και τις αδυναμίες του, είναι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί αυτή την στιγμή να συσπειρώσει και πάλι τον Παναθηναϊκό, μπορεί να δώσει το όραμα που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει ο σύλλογος, μπορεί να φέρει μαζί του και άλλους «συμπαίκτες» για να επιστρέψει το κλαμπ εκεί που ανήκει!

Το να ξαναγίνει ο Παναθηναϊκός όπως το ονειρεύονται οι οπαδοί του δεν θέλει πρωτίστως ένα... κουβά με λεφτά. Ναι θέλει λεφτά αλλά πάνω απ'όλα θέλει ένα συγκεκριμένο πρότζεκτ, ένα συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό και εταιρικό πλάνο, το οποίο θα αποτελεί ευαγγέλιο και δεν θα πεταχτεί στα σκουπίδια μετά το πρώτο ανάποδο αποτέλεσμα. Υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις ποδοσφαιρικών συλλόγων στην Ευρώπη που είχαν μεγαλύτερα χρέη από τους «πράσινους», δεν διέθεταν μεγαλομέτοχο που τα «έσπρωχνε» και κατάφεραν να επανέλθουν άμεσα, χρησιμοποιώντας κάθε πτυχή του συλλόγου για να μεγαλώσουν και πάλι!

Τι περιμένουμε από εδώ και πέρα; Το επόμενο δεκαήμερο είναι καθοριστικό. Στις επαφές που θα γίνουν μέχρι τα τέλη του μήνα, θα έχει ξεκαθαρίσει το αν τελικά ο ''DPG'' κάνει πράξη το «Δημήτρη προχώρα σε... θέλει όλη χώρα». Στο live chat που κάναμε ζητούσατε πιθανότητες. Δυστυχώς το... κατάστημα δεν διαθέτει μαγική σφαίρα για να σας πω με σιγουριά τι θα γίνει. Αυτό δεν το γνωρίζει κανείς εκ των δύο. Πόσω μάλλον να το ξέρω ή να μπορώ να το προβλέψω εγώ. Κάτω η μπάλα, χαμηλά ο πήχης και όσοι πιστεύετε, κάντε καμιά προσευχή στον Θεό σας να γυρίσει η ρημάδα η σελίδα σε αυτόν τον σύλλογο και να προχωρήσουμε παρακάτω.

Από τι εξαρτηθεί το αν θα υλοποιηθεί το deal? Όπως διαβάσατε στο πρωινό ρεπορτάζ το «κλειδί» είναι ο Γιάννης Αλαφούζος και το κομμάτι των χρεών που θα αναλάβει να καλύψει φεύγοντας από τον σύλλογο. Είναι τόσο μεγάλη η επιθυμία του «mr. ΣΚΑΪ» να απεμπλακεί από τον Παναθηναϊκό που έχει ξεκαθαρίσει στις συζητήσεις ότι για να ανοίξει τον δρόμο στον Γιαννακόπουλο, θα βάλει το χέρι στην τσέπη για τελευταία φορά και θα εγγυηθεί την αποπληρωμή συγκεκριμένων υποχρέωσεων της ΠΑΕ. Είναι λογικό σε μια διαπραγμάτευση ο ένας να λέει «βάζω δέκα» ο άλλος να ζητά «βάλε δεκαπέντε» ή «βάλε είκοσι να μπω». Όπως είναι λογικό κάθε νέος επενδυτής να θέλει να πάρει μια όσο το δυνατόν πιο «καθαρή» εταιρία και όπως είναι λογικό εκείνος που αποχωρεί από την στιγμή που δεν μπορεί να έχει κέρδος, να έχει την μικρότερη δυνατή «χασούρα». Εκεί είναι όλο το «ζουμί» της διαπραγμάτευσης και σε μεγάλο βαθμό από εκεί θα εξαρτηθεί η κατάληξη του δεύτερου φλερτ του Δημήτρη με την ΠΑΕ, μετά το 2013.

Τι θα γίνει αν ο έλεγχος της ΠΑΕ δεν καταλήξει στα χέρια του Δημήτρη; Το πιθανότερο σενάριο είναι το εξής: Συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Αλαφούζου, ανακοίνωση οριστικής αποχώρησης από τον σύλλογο με την ανάληψη ενός κομματιού των οφειλών και... βλέπουμε. Σενάριο εφιαλτικό, καθώς όσο παραμένει αυτή η κατάσταση στον σύλλογο, όσο ο Παναθηναϊκός είναι ακυβέρνητο καράβι, τόσο χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα, τόσο ο κόσμος θα «βράζει» και αυτή η αρρωστημένη κατάσταση θα προκαλεί ολοένα και μεγαλύτερο κακό στο «τριφύλλι»...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.