Πριν αλλάξει διοίκηση, να στρώσει η ομάδα...

Πριν αλλάξει διοίκηση, να στρώσει η ομάδα...

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Πριν αλλάξει διοίκηση, να στρώσει η ομάδα...

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος αφήνει στην άκρη τις όποιες διοικητικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό (έτσι κι' αλλιώς δεν είναι άμεσες) και εστιάζει στο αγωνιστικό κομμάτι που είναι εξίσου σημαντικό κι' ας μην το αντιλαμβάνεται τώρα ο κόσμος...

Είναι προφανές ότι το μεγάλο ενδιαφέρον των φίλων του Παναθηναϊκού το συγκεντρώνουν οι διοικητικές εξελίξεις. Ας μου επιτραπεί να πω ότι προς το παρόν τέτοιες δεν υπάρχουν. Υπάρχει μόνο, μία πολύ σημαντική είναι αλήθεια, γνωστοποίηση από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ότι το σκέφτεται, το εξετάζει να μπει στην ΠΑΕ.

Ποιος θα περάσει πρώτος τη γραμμή τερματισμού; Δοκίμασε την τύχη σου και διεκδίκησε ένα Opel Adam και πολλά ακόμα πλούσια δώρα (21+)!

Πώς, πότε, με ποιόν και κυρίως με ποιες προϋποθέσεις δεν είναι ακόμη γνωστό. Και δεν είναι και μία υπόθεση που θα τελειώσει σε μία δύο εβδομάδες. Και όλα να πάνε καλά θα χρειαστούν μήνες, διάστημα στο οποίο ο Παναθηναϊκός θα δίνει παιχνίδια. Και είναι σημαντικό σε αυτά τα παιχνίδια να μην απαξιώνεται κι' άλλο, να μην κατρακυλά με τον τρόπο που το κάνει τώρα. Να μπει κάπου ένα φρένο. Να μην έρχεται η μία πίσω από την άλλη η σφαλιάρα τύπου Λεβαδειακού, Κέρκυρας.

Αν θέλετε την άποψη μου κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο και για τις διοικητικές εξελίξεις. Ενας Παναθηναϊκός απαξιωμένος, μακριά όχι από την διεκδίκηση του τίτλου, αλλά ακόμη και από τις ευρωπαϊκές θέσεις, είναι ένας Παναθηναϊκός που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την διαδικασία μεταβίβασής του.

Αν σύσσωμη η ομάδα μπει στον αυτόματο πιλότο και σε mood “τι να κάνει η ομάδα στο γήπεδο με τέτοια διοίκηση, το θέμα είναι να αναλάβει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλους ή ο όποιος άλλος προκειμένου να σωθεί ο σύλλογος”, τότε όλα θα γίνουν πιο δύσκολα.

Ενας Παναθηναϊκός εκτός Ευρώπης την επόμενη σεζόν κάνει την είσοδο νέου επιχειρηματία ακόμη πιο δύσκολη και σίγουρα μεγαλώνει το κόστος της επένδυσης που πρέπει να γίνει. Ενας Παναθηναϊκός παρατημένος αγωνιστικά σημαίνει ότι θα έχει απαξιώσει σχεδόν ολόκληρο το υπάρχον ρόστερ, αλλά και τον προπονητή Μαρίνο Ουζουνίδη, ένας Παναθηναϊκός παρατημένος αγωνιστικά, θα προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο εκνευρισμό στους οπαδούς του, ακόμη μεγαλύτερη πίεση στον Αλαφούζο να φύγει και ακόμη μεγαλύτερη πίεση στον Γιαννακόπουλο να μπει.

Δεν είναι ο καλύτερος τρόπος, η πίεση και ο πανικός να καθορίζουν ένα τέτοιου είδους deal, συνήθως μάλιστα σε αντίστοιχες περιπτώσεις οδηγούν σε ναυάγιο διαπραγματεύσεων.

Και τέλος πάντων είναι δουλειά άλλων και όχι του προπονητή και των παικτών, το αν θα γίνει διοικητική αλλαγή και κάτω από ποιες συνθήκες; Δουλειά του προπονητή και των παικτών είναι να αλλάξουν την εικόνα εδώ και τώρα και να μην χρησιμοποιήσουν ως άλλοθι την διοικητική ανυπαρξία. Στο φινάλε όσα λάθη (σε αρκετές περιπτώσεις όπως έχω γράψει και τονίσει πολλές φορές, εγκληματικά λάθη) κι' αν έχει κάνει ο Αλαφούζος και οι... συνεργάτες του, φέτος έγινε μία προσπάθεια και δόθηκε η δυνατότητα σε έναν καλό προπονητή να επιλέξει όλους τους παίκτες που ήθελε στα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου βέβαια. Ακόμη και την τελευταία ώρα μεταγραφή κάνει ο Παναθηναϊκός...

Η δεδομένη, σε γενικές γραμμές, διοικητική ανυπαρξία του Αλαφούζου, δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για ήττες σαν αυτές από την Κέρκυρα, διότι τότε ο Παναθηναϊκός δεν θα νικήσει κανένα.

Και τέλος πάντων ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι και την Κυριακή το απόγευμα, πριν το παιχνίδι με την Κέρκυρα στις τάξεις των φίλων του Παναθηναϊκού υπήρχε ενθουσιασμός για τις τελευταίες προσθήκες και η αίσθηση για να μην γράψω βεβαιότητα, ότι με τον Ουζουνίδη στον πάγκο και όλους αυτούς τους νέους παίκτες στο χόρτο, ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην προλάβαινε μεν να διεκδικήσει το φετινό πρωτάθλημα, αλλά θα μπορούσε να φτιάξει μία ομάδα που θα έπαιζε ελκυστικό ποδόσφαιρο και θα αποτελούσε την βάση για επιτυχίες. Δεν μπορεί το ματς με την Κέρκυρα να τα διαγράψει μονομιάς όλα αυτά. Και τέλος πάντων το υπάρχον ρόστερ του Παναθηναϊκού και αυτός ο προπονητής είναι για να μας δείξουν πολύ καλύτερα, πάρα πολύ καλύτερα πράγματα.

Αν ο Παναθηναϊκός (το ίδιο το club, ο Τύπος, οι ρεπόρτερ της ομάδας και κυρίως οι φίλαθλοί του) μπει σε διαδικασία απαξίωσης της ομάδας και του αγωνιστικού κομματιού και επικεντρωθεί μόνο στις διοικητικές εξελίξεις, το πιθανότερο είναι ότι η κατάσταση θα γίνει μη αναστρέψιμη. Και σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί άμεσα η μεταβίβαση, το παράδειγμα του πρόσφατου παρελθόντος της ΑΕΚ θα αρχίζει να συζητείται όλο και περισσότερο.

Στα μάτια μου είναι ξεκάθαρο. Ο Παναθηναϊκός πριν αλλάξει ιδιοκτήτη πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να αλλάξει αγωνιστική ρότα, όλα τα υπόλοιπα έπονται...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.