Απόλλων - ΠΑΟΚ 0-0 (vid)

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Απόλλων - ΠΑΟΚ 0-0 (vid)

bet365

Μετά τη νίκη επί της Κέρκυρας, ο ΠΑΟΚ θυμήθηκε ξανά τον κακό του εαυτό της πρεμιέρας και έμεινε στο 0-0 με τον μαχητικό Απόλλωνα στη Ριζούπολη, παρότι ο αντίπαλός του έπαιζε από το 32' με δέκα παίκτες! Δύο δοκάρια οι «ασπρόμαυροι».

Ο Απόλλων Σμύρνης έμεινε με δέκα παίκτες στο 32' λόγω της χαζής αποβολής του Χουάρες. Ε, και; Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου έβαλαν δύσκολα στον ΠΑΟΚ και τον έσπρωξαν σε... γκέλα, με το ματς να μένει στο 0-0.

Τα δοκάρια στο 36' με τον Μπίσεσβαρ και τον Μακ στο 90' οι καλύτερες στιγμές για τους φιλοξενούμενος.Θα μπορούσε να πάρει το ματς στο 89' η «Ελαφρά Ταξιαρχία», αλλά ο Μάατσεν που μπήκε στην αντίπαλη περιοχή στην κόντρα δεν είχε καθαρό μυαλό και δεν γύρισε σωστά την μπάλα στον Κονέ.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Στους 5 βαθμούς πλέον ο ΠΑΟΚ, ενώ ο Απόλλων Σμύρνης πήρε το δεύτερό του βαθμό. Εναν σημαντικό βαθμό ύστερα από τις νίκες των Λαμία και Κέρκυρα.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε την ομάδα του με τον Τσόβιτς στο τέρμα και τους Ντάσιο-Βαλλιάνο στα μπακ και τους Κύργια-Μπίτζιμιν στα στόπερ. Ντάσιος-Χουάρες στα χαφ με τον Κονέ να είναι μπροστά τους με τους Αλμπάνη-Σιατραβάνη να είναι στα πλάγια του Καστιγιέχος

Από την άλλη, ο Λουτσέσκου ξεκίνησε με τους Ρέι στο τέρμα και τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Λέοβατς στην άμυνα. Κάνιας, Πέλκας ήταν τα δύο χαφ κι οι Κάμπος, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ ήταν πίσω από τον Πρίγιοβιτς.

«Ζεστός» αλλά όχι... καυτός ο ΠΑΟΚ

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ανεβάζοντας ρυθμό περισσότερο από το 30' όταν και αποβλήθηκε ο Χουάρες.

Πάντως, η πρώτη πολύ καλή στιγμή στο ματς ανήκει στον Απόλλωνα, με τον Σιατραβάνη να μην πιάνει γεμάτα το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Ρέι.

Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές. Ο Τσόβιτς μπλόκαρε την μπάλα στην κεφαλιά του Πρίγιοβιτς μόλις ένα λεπτό αργότερα. Η πίεση συνεχίστηκε ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα ήταν εκεί και πάλι στο σουτ του Μπίσεσβαρ, όπως και στο 22' όταν ο Σέρβος επιθετικός των φιλοξενούμενων σούταρε, έχοντας περάσει τον αντίπαλό του.

Η χαζή αποβολή του Χουάρες

Στο 32' ήρθε η ανόητη αποβολή του Χουάρες. Ο Αργεντινός έκανε δύο μαρκαρίσματα σε διάστημα δύο λεπτών από πίσω, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

ΟΙ παίκτες του Λουτσέσκου, έκαναν τον Απόλλωνα να νιώσει την ανάσα του πιο έντονα από ποτέ στο 36', αλλά ο Τσόβιτς και το δοκάρι δεν επέτρεψαν στον Μπίσεσβαρ να ανοίξει το σκορ, με ένα πολύ όμορφο πλασέ.

Το ημίχρονο έκλεισε με ακόμη μία καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Ο Μάτος έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά δεν ανησύχησε τον Τσόβιτς, ο οποίος έδιωξε με γροθιές.

Ενας... μπερδεμένος ΠΑΟΚ, ένας έξυπνος Απόλλων

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μαουρίτσιο έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα του ΠΑΟΚ, το οποίο δε συνδυάστηκε με καλή εμφάνιση.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βρει λύσεις απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα του Απόλλωνα. Ο Άκης Μάντζιος διαχειρίστηκε εξαιρετικά το αριθμητικό μειονέκτημα που προκλήθηκε από την αποβολή του Χουάρες. Οι παίκτες του ήταν πολύ κοντά, Αλμπάνης και Σιατραβάνης ντούμπλαραν εξαιρετικά τους Ντάσιο και Βαλλιάνο ενώ σημαντικές ήταν κι οι βοήθειες των Κονέ-Κοντοέ, που λειτούργησαν ως ασπίδα των Μπιτζιμίν και Κύργια.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή στα πόδια τους. Ακόμη και με τον Κάτσε ή τον Μακ που μπήκαν αργότερα στο ματς δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις και να... σπάσουν τον κωδικό «γκολ».

Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι, είχαν και μια καλή στιγμή στο 85', με τον Καστιγιέχος να εκτελεί το φάουλ και τελικά να παίρνει το κόρνερ. Μάλιστα λίγο αργότερα, ο Μάατσεν μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και αν γύριζε καλύτερα την μπάλα στον Κονέ, θα είχε γίνει το 1-0.

Ο επίλογος θα μπορούσε να έχει «happy end» για τον ΠΑΟΚ, αν το σουτ του Μακ δεν σταματούσε στο δοκάρι, ενώ στην τελευταία καλή του στιγμή, ο «δικέφαλος» είδε τον Μαουρίτσιο να στέλνει την μπάλα άουτ από πλάγια, μέσα από την περιοχή

MVP: Ο Τσόβιτς όποτε χρειάστηκε ήταν «παρών». Συν του ότι από τα δικά του... δάχτυλα ο ΠΑΟΚ δεν άνοιξε το σκορ στην πιο καλή του στιγμή στο ματς στο 36' στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.

Στο ύψος του: Ο Χρήστος Αλμπάνης ήταν ο παίκτης που κρατούσε μπάλα, μάρκαρε σωστά και ήταν από τους παίκτες του... Απόλλωνα που ένιωσε η άμυνα του ΠΑΟΚ.

Η γκάφα: Μέσα σε δύο λεπτά ο Χουάρες, κατάφερε να δει δύο κίτρινες κάρτες (σωστές) και να αφήσει την ομάδα του με 10 παίκτες σε ένα τόσο δύσκολο ματς.

Αδύναμος κρίκος: Ο Πρίγιοβιτς δεν έδωσε τις βοήθειες που θα ήθελε κι ο ίδιος. Η άμυνας του Απόλλωνα δεδομένα θα περίμενε πιο δύσκολο βράδυ απέναντι στον Σέρβο.

Το «στραγάλι»: Ο Στυλιάρας τα πήγε καλά στο πρώτο μέρος, εκτός από το ότι δεν έδειξε μια κίτρινη στον Πέλκα στην αρχή του ματς. Σωστά έδειξε δύο κίτρινες στον Χουάρες. Aπό εκεί και πέρα δεν είχε κάποια άλλη δύσκολη φάση να διαχειριστεί.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο ΠΑΟΚ σε ακόμη ένα ματς δεν έπεισε. Δεν μπόρεσε να βρει λύσεις και δεν έδειξε ότι ακόμη και με παίκτη επιπλέον μπορεί να ξεδιπλώσει στο χορτάρι την ποιότητα που έχουν οι παίκτες του. Ενα, τουλάχιστον, «μπράβο» στους παίκτες του Μάντζιου που μετά την αποβολή δεν έδειξαν ότι έχουν αριθμητικό μειονέκτημα. Έπαιξαν καλά στην άμυνα και δημιούργησαν τις στιγμές τους για να «κλέψουν» το ματς. Δεν τα κατάφεραν, αλλά αυτοί είναι οι κερδισμένοι σ' αυτό το ματς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Απόλλων (Άκης Μάντζιος): Τσόβιτς, Κοντοές, Κύργιας, Ντάσιος, Κονέ (92' Μενδρινός), Σιατραβάνης (92' Ελμπάζ), Αλμπάνης (79' Μάατσεν), Κατσιγέχιος, Μπιτζιμίν, Βαλλιανός και Χουάρες.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Κάνιας (63' Κάτσε), Πέλκας (46' Μαουρίτσιο), Κάμπος, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ (72 Μακ), Πρίγιοβιτς

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα