Λουτσέσκου: «Τώρα ξεκινάει για εμάς το πρωτάθλημα»

Gazzetta team
Λουτσέσκου: «Τώρα ξεκινάει για εμάς το πρωτάθλημα»

bet365

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μιλάει για τις τελευταίες μεταγραφές, για το πρωτάθλημα και τον στόχο του ΠΑΟΚ, το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα και το πρώην συνεργάτη του, Γιώργο Κασναφέρη.

Ο Ρουμάνος προπονητής του «Δικεφάλου» μίλησε στην κάμερα της Nova ενόψει της αναμέτρησης της Δευτέρας (11/9) στη Ριζούπολη.

ΜΑΥΡΟ ή ΚΙΤΡΙΝΟ; Δήλωσε συμμετοχή και διεκδίκησε ένα Opel Adam! Live the action (21+)!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την κατάσταση που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ: «Ήταν πολύ καλό για εμάς ότι είχαμε μια μεγαλύτερη εβδομάδα, είχαμε ένα διάστημα δύο εβδομάδων, 10 ημερών για να δουλέψουμε πάρα πολύ καλά με τους παίκτες που είχαμε εδώ σε μια καλή ατμόσφαιρα. Οι παίκτες που ήταν στις εθνικές ομάδες ήρθαν αργότερα και δουλέψαμε την τελευταία εβδομάδα και με αυτούς κάποια πράγματα.

Όσον αφορά του νέους παίκτες, κάποιοι είναι έτοιμοι και κάποιοι όχι. Κάποιοι ήρθαν και από κάποιες καταστάσεις, που είχαν μικροτραυματισμούς. Είμαι ικανοποιημένος γιατί άσκηση με την άσκηση, μέρα με την μέρα, μπορώ να δω κάποια βελτίωση σε ότι αφορά την νοοτροπία, αλλά και τακτικά που είχαμε μεγάλο διάστημα για να δουλέψουμε κάποια πράγματα».

Για την δήλωση που είχε κάνει ότι το πρωτάθλημα αρχίζει απέναντι στον Απόλλωνα: «Εννοούσα ότι ήταν η στιγμή να ξεκινήσουμε τον δικό μας τρόπο προετοιμασίας, ήταν η στιγμή να περάσω την δική μου φιλοσοφία και να περάσω την νοοτροπία μου στους παίκτες και να προσαρμοστούν στην δική μας δουλειά, χωρίς να έχουμε την πίεση των παιχνιδιών.

Είχαμε την δυνατότητα να δουλέψουμε, να πιέσουμε πολύ τους παίκτες χωρίς να υπάρχει κάποια πίεση από τους αγώνες. Είχα την δυνατότητα να δουλέψω πάνω στην τακτική και είναι κάτι που οι παίκτες δεν αγαπούν να κάνουν, αλλά είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Δεν λέμε ότι θα είμαστε αύριο έτοιμοι, αλλά μπορούμε να βάλουμε μια βάση και να δουλέψουμε πάνω σε αυτό.

Στο τέλος η νοοτροπία, δεν είναι απλά μια λέξη είναι η μέρα με την μέρα, είναι η άσκηση, να ξέρει ο παίκτης τι πρέπει να κάνει. Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ κατά καιρούς κατάφερε να παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε ήταν όταν έχανε την μπάλα και οι αντιδράσεις αυτές έρχονται μέσα από τις καταστάσεις που χτίζεις μέρα με την μέρα, από την άσκηση και το πνεύμα που χτίζεις στην ομάδα. Για αυτόν τον λόγο είπα ότι τώρα ξεκινάει για εμάς το πρωτάθλημα. Γιατί τις δύο πρώτες μου εβδομάδες είχαμε παράλληλα τέσσερα επίσημα παιχνίδια, που έκανε δύσκολη την δουλειά μας, για έναν τόσο ξεκάθαρο στόχο, που ήταν η νοοτροπία και το χτίσιμο ενός γκρουπ».

Για το φιλικό με τον ΝΠΣ Βόλου: «Πρώτα απ’ όλα δεν έπρεπε να δεχθώ να παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Ήταν δύσκολη η κατάσταση για τους παίκτες γιατί είχαμε, διπλές προπονήσεις για δύο συνεχόμενες ημέρες οπότε αν είχαμε μια προπόνηση, ίσως μας ωφελούσε περισσότερο σε κάποια πράγματα. Νομίζω ότι το πλεονέκτημα που είχαμε ήταν η συμμετοχή κάποιον παικτών όπως ο Κάνιας και ο Μπίσεσβαρ, αλλά και ο Ελ Καντουρί, που κατάφερε να πάρει χρόνο συμμετοχής μαζί μας.Αυτά τα παιχνίδια δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική εικόνα. Για εμένα σημαντικό είναι αυτό που δείχνουμε καθημερινά και το πνεύμα που θα έχουμε ώστε να μπαίνουμε στο γήπεδο αρχής γενομένη από το ματς με τον Απόλλωνα, για να παίρνουμε την νίκη».

Για την ετοιμότητα των μεταγραφών: «Όπως είπα στην αρχή, υπάρχουν παίκτες που είναι έτοιμοι όπως είναι ο Ομάρ Ελ Καντουρί, ο Μαουρτσιο ο οποίος θα είναι και μαζί μας. Υπάρχουν και παίκτες όπως ο Σαμπράνο που χρειάζεται λίγο χρόνο παραπάνω, παρ’ όλα αυτά δουλεύει και έχει μια… πείνα για να συμμετάσχει και να είναι στο γκρουπ. Ο μοναδικός που μπορούμε να πούμε πως είναι μια ειδική περίπτωση είναι ο Βιεϊρίνια που προέρχεται από έναν μικρό τραυματισμό και έχει μεγαλύτερο διάστημα αποχής και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί μαζί του, θα πρέπει να προσέξουμε τον τρόπο που θα γίνει η επιστροφή του αλλά και αυτός δείχνει τεράστια πείνα για να βρίσκεται όσο πιο γρήγορα γίνεται μαζί μας. Και έτσι μπορούμε να πούμε πως θέλουμε μια -με μάξιμουμ- δύο εβδομάδες για να έχουμε όλους τους παίκτες στο καλύτερο σημείο τους. Αν θέλετε να ακούσετε και αυτό, είναι παίκτες ποιοτικοί, δίνουν μια δύναμη στην ομάδα και μπορούν να ανεβάσουν την ποιότητα της ομάδας»

Για το παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης και την εικόνα που περιμένει να παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ στην Αθήνα: «Πρέπει να έχω μια εικόνα του αντιπάλου, είναι η δουλειά μας. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, για κάθε ομάδα. Μπορούμε να το δούμε και από τα αποτελέσματα που υπάρχουν από τις πρώτες αγωνιστικές. Όλοι οι παίκτες θέλουν να φανούν στα μάτια του προπονητή τους και να διεκδικήσουν την ευκαιρία τους. Εμείς θα πρέπει να έχουμε καλές αντιδράσεις, θα πρέπει να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας. Είμαι σίγουρος πως ο Απόλλωνας θα μας περιμένει, θα προσπαθήσει να έχει συνοχή και να εκμεταλλευτεί τις στιγμές που θα έχει τη μπάλα. Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι, να έχουμε υπομονή, να φέρουμε σε ισορροπία τις γραμμές του Απόλλωνα και να είμαστε προσεκτικοί, να μην κινδυνεύσουμε τις στιγμές που θα χάσουμε τη μπάλα. Είναι θέμα συγκέντρωσης, επιθετικότητας, να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι, στην πρώτη ευκαιρία που θα μας παρουσιαστεί, να σκοράρουμε, ώστε να έχουμε και μια διαφορετική προσέγγιση στα υπόλοιπα λεπτά».

Για το μήνυμα στον πρώην συνεργάτη του, Γιώργο Κασναφέρη που θα είναι στους αντίπαλους πάγκους: «Ο Γιώργος είναι ένας φανταστικός άνθρωπος. Πριν και μετά από αυτό το παιχνίδι είμαστε φίλοι. Είναι ένας πολύ καλός μου φίλος. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το διάστημα που πέρασα στην Ελλάδα, έκανα φίλους. Είναι παιχνίδι, είναι μια μάχη, θέλουμε να το κερδίσουμε, αλλά ότι συμβαίνει πριν, είναι μια διαφορετική κατάσταση…».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα