Ξάνθη - Ολυμπιακός 1-1 (vid)

Αντώνης Σαούλης
Ξάνθη - Ολυμπιακός 1-1 (vid)

bet365

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στην έδρα της Ξάνθης, είδε τον Καλογερόπουλο να μην του δίνει πέναλτι και έχασε ευκαιρίες, όμως ισοφαρίστηκε από τον Λισγάρα και στο δεύτερο απειλήθηκε, μένοντας στο 1-1 λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα του στο Champions League.

Τα είχε όλα! Δύο γκολ, αρκετές φάσεις αλλά κυρίως είχε δύο χέρια. Το ένα που δεν δόθηκε (αυτό του Λισγάρα στο 10' που ήταν πέναλτι και κόκκινη κάρτα) και το άλλο που δόθηκε (γκολ του Εμενίκε με το χέρι στο 79'). Ο Ολυμπιακός στο τέλος της βραδιάς είδε να χάνονται δύο βαθμοί στην κούρσα του πρωταθλήματος. Και δικαίως μπορεί να έχει τα παράπονά του για την φάση του 10' αλλά θα πρέπει να τα έχει και με την δική του... χαλαρότητα στο τελείωμα των φάσεων. Γιατί οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ στο 12' με τον Ενγκελς και έχασαν τουλάχιστον 3 σπουδαίες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος για να «καθαρίσουν» το τρίποντο αλλά και να κρατήσουν δυνάμεις ενόψει Σπόρτινγκ.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Την ίδια ώρα η Ξάνθη έμενε ζωντανή στο ματς, βρήκε γκολ στο 44' με τον Λισγάρα (πρωταγωνιστής του αγώνα) και στο δεύτερο ημίχρονο έκανε το παιχνίδι που ξέρει με μαζική άμυνα. Ο Ολυμπιακός βγαίνει διπλά χαμένος από το ματς, μιας και όπως τόνισε ο Μπέσνικ Χάσι μετά το τέλος του αγώνα έχασε και βαθμούς και δυνάμεις-ενέργεια για το παιχνίδι της Τρίτης με την ομάδα της Λισαβώνας.

ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΣΕΜΠΑ, ΤΖΟΥΡΤΖΕΒΙΤΣ, ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΛΙΣΓΑΡΑΣ
Σ' ένα ροκ πρώτο ημίχρονο ο Μπέσνικ Χάσι αποφάσισε να μπει με το 100% στο ματς της Ξάνθης, δείχνοντας πόσο υπολογίζει την ακριτική ομάδα αλλά και με πλάνο να τελειώσει το ματς όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να σκεφτεί το παιχνίδι της Τρίτης. Και το πλάνο θα του έβγαινε. Με δύο σημαντικά εάν. Πρώτον εάν ο Καλογερόπουλος έβλεπε το πέναλτι του Λισγάρα στο 10' (θα έπρεπε να αποβληθεί ο αμυντικός της Ξάνθης) και δεύτερον, εάν ο Ολυμπιακός έκανε τουλάχιστον ένα γκολ ακόμα μετά το 0-1 του Ενγκελς στο 12' στις σπουδαίες ευκαιρίες που δημιούργησε.

Και με τον Τζούρτζεβιτς στο 23' (χαμένο τετ-α-τετ) και με τον Σεμπά στο 39' όταν ήταν μόνος του και αντί να δώσει την μπάλα στον Φορτούνη αποφάσισε να τελειώσει την φάση και να την στείλει άουτ και πάλι με τον Ελληνα μέσο που βγήκε μόνος του αλλά έκανε κακή πάσα στον Σέρβο επιθετικό. Και με τόσες χαμένες ευκαιρίες το ποδόσφαιρο τιμώρησε τον Ολυμπιακό. Και μάλιστα με τον παίκτη που θα έπρεπε να βλέπει το ματς από τα αποδυτήρια. Ο Λισγάρας έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Ολυμπιακού και εκμεταλλεύτηκε άριστα το δώρο του Καπίνο να βγει και να τον κρεμάσει με μια εύκολη κεφαλιά για το 1-1.

ΤΟ ΑΡΙΣΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Και αφού η Ξάνθη πήγε στα αποδυτήρια με σκορ που την βόλευε άλλαξε και το παιχνίδι της. Εδωσε κατοχή και μέτρα στον Ολυμπιακό και κλείστηκε στο... καβούκι της. Και με μεγάλη επιτυχία. Σ' ένα ολόκληρο ημίχρονο η μοναδική σοβαρή απειλή του Ολυμπιακού ήταν αυτή στο 55' με το γυριστό του Σεμπά που έβγαλε ο Ζίβκοβιτς. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεζαν προσπάθησαν να απειλήσουν αλλά δεν τα κατάφερναν. Οι πολλές σέντρες εξουδετερώθηκαν από τον Ζίβκοβιτς αλλά και από τους αμυντικούς της Ξάνθης ενώ το γκολ που σημείωσε ο Εμενίκε στο 79' σωστά ακυρώθηκε μιας και ο Νιγηριανός βρήκε δίχτυα με το χέρι.

Ετσι η Ξάνθη πήρε ακόμα έναν βαθμό, έμεινε αήττητο στο πρωτάθλημα την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός όχι μόνο έχασε δύο βαθμούς αλλά και αρκετή ενέργεια ενόψει της πρεμιέρας της Τρίτης στο Champions League.

Mvp: Ζίβκοβιτς. Σπουδαίες επεμβάσεις από τον γκολκίπερ της Ξάνθης. Πιο σημαντική αυτή στο 55' με τον Σεμπά να την διώχνει σε κόρνερ.
Αδύναμος κρίκος: Σεμπά. Οι φάσεις που χάνει για ακόμα ένα παιχνίδι στερούν από τον Ολυμπιακό τη νίκη.
Στο ύψος του: Μπρίτο. Μόνιμο πρόβλημα για την άμυνα του Ολυμπιακού. Βγάζει την ασίστ για το 1-1 και ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Ξάνθης.
Η γκάφα: Η έξοδος του Καπίνο. Ο Ελληνας γκολκίπερ δεν υπολόγισε καθόλου καλά την φάση της ισοφάρισης με αποτέλεσμα ο Λισγάρας να τον κρεμάσει εύκολα.
Το στραγάλι: Ο Καλογερόπουλος κρίνεται για την φάση στο 10'. Ο Λισγάρας κάνει πέναλτι και πρέπει να δει την κόκκινη κάρτα αλλά εν τέλει ο ρέφερι υπέδειξε κόρνερ. Αυτό είναι και το μεγάλο λάθος τους που εν τέλει επηρεάζει και το αποτέλεσμα μιας και ο Λισγάρας είναι ο παίκτης που διαμορφώνει το τελικό 1-1.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός έχασε δύο βαθμούς στα Πηγάδια και μπορεί να τα έχει και με την ίδια του την εμφάνιση αλλά και με τον διαιτητή της αναμέτρησης. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν σπουδαίες φάσεις για να «καθαρίσουν» το ματς μετά το 1-0 με τον Ενγκελς και εν τέλει το πληρώνουν με το γκολ του Λισγάρα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Δικαίως μπορούν να διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι ο σκόρερ της Ξάνθης έπρεπε να είχε αποβληθεί από το 10', αλλά ο Ολυμπιακός δεν έδειξε να πιστεύει στη νίκη στο δεύτερο ημίχρονο που έχασε μόλις μία σπουδαία φάση σε 45 λεπτά.

Οι συνθέσεις:
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας (72' Μεχία), Λουσέρο, Κίκε (59' Ρότσε), Φλίσκας, Γέντριτσεκ (81' Τριάδης), Λισγάρας, Κασάδο, Μπρίτο, Καμάρα
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ενγκελς, Κούτρης, Οτζίτζα, Ζιλέ, Μάριν (65' Καρσελά), Φορτούνης (76' Ανδρούτσος), Σεμπά, Τζούρτζεβιτς (60' Εμενίκε)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα