Ο μόνος δρόμος του Ολυμπιακού απέναντι σε αυτή την Ξάνθη!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο μόνος δρόμος του Ολυμπιακού απέναντι σε αυτή την Ξάνθη!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει στο blog του στο gazzetta το παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Ξάνθη, προβλέποντας πολύ μεγάλη μάχη στα Πηγάδια!

Πρώτη ουσιαστικά εκτός έδρας αποστολή του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα απόψε στην Ξάνθη. Κι αν κρίνω απ΄ όσα είχα δει στο Πλατανιάς-Ξάνθη τις προάλλες, θα είναι μία πραγματικά δύσκολη αποστολή.

Για να είμαι ειλικρινής, το α΄ ημίχρονο που έκανε η Ξάνθη στα Χανιά, στη νίκη της με 2-0, ήταν το καλύτερο που έχει κάνει κάποια ομάδα σε αυτές τις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος! Ένα μοντέρνο ποδόσφαιρο, που σπάνια το βλέπεις στην ελληνική Λίγκα!

ΜΑΥΡΟ ή ΚΙΤΡΙΝΟ; Δήλωσε συμμετοχή και διεκδίκησε ένα Opel Adam! Live the action (21+)!

Ο Σέρβος προπονητής της, ο Ράσταβατς, που δούλεψε 2,5 συνεχόμενα χρόνια στη Ραντνίσκι Νις κάνοντας θαύματα (την είχε πάρει την 1.1.2015 στην επικίνδυνη ζώνη και την μονιμοποίησε στην 5η θέση του σερβικού πρωταθλήματος), παίζει κάτι που αποφεύγουν να παίξουν στο ελληνικό πρωτάθλημα: 4-3-3, αλλά η τριάδα στα χαφ να έχει ένα αμυντικό μέσο (Καμαρά) και δύο εσωτερικά χαφ (Ντε Λούκας, Λουσέρο), που είναι και όλα τα λεφτά για την ομάδα του.

Αυτοί οι δυο πιέζουν πολύ ψηλά, μαζί με τους αρκετά γρήγορους κι επικίνδυνους εξτρέμ Μπρίτο και Κίκε και τον σέντερ φορ Γέντρισεκ (δυνατός, ταχύς, με καλό ξεπέταγμα και μέσα στις φάσεις) κι έτσι η Ξάνθη βρίσκεται με πέντε παίκτες στο μισό της αντίπαλης ομάδας, όταν αυτή επιχειρήσει να ξεκινήσει επίθεση. Κλέβουν μπάλες και κάνουν καλές φάσεις, με τη βοήθεια και του αριστερού μπακ Κασέδο, που μπορεί αμυντικά να μην είναι σούπερ, αλλά όταν βγαίνει μπροστά έχει ξυραφένια σέντρα! Οι Ντε Λούκας και Λουσέρο πατάνε την αντίπαλη περιοχή και γίνονται κι οι ίδιοι απειλητικοί, έχουν καλές συνεργασίες και μαρκάρουν κιόλας, βοηθώντας τον Καμαρά, ένα κόφτη πολύ σκληρό, επίφοβο για κάρτες κάθε χρώματος, αλλά και «σκύλος», φοβερό μηχανάκι.

Στο β΄ ημίχρονο η Ξάνθη δεν φάνηκε να είχε τις ίδιες δυνάμεις, αλλά ούτως η, άλλως βασικά έπαιζε για να προστατεύσει το γρήγορο υπέρ της 2-0. Και στις δύο-τρεις φάσεις που έκανε σε ολόκληρο το 90λεπτο ο Πλατανιάς, ο Ζίφκοβιτς απέδειξε γιατί θεωρείται ένας από τους καλύτερους γκολκίπερ του πρωταθλήματος.

Δεν κρύβω ότι με εντυπωσίασε η Ξάνθη στον Πλατανιά και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μοναδικός δρόμος του Ολυμπιακού αν θέλει να επιβιώσει σήμερα στα Πηγάδια είναι να κάνουν focus και να «δουλέψουν» το παιχνίδι πάρα πολύ, ο προπονητής κι οι παίκτες του-να πρεσάρουν αυτοί ψηλά τους αμυντικούς της Ξάνθης, για να κλέψουν μπάλες και να μην αιφνιδιαστούν αν οι γηπεδούχοι μπουν πάλι στα κόκκινα, στο 100% τους στο α΄ ημίχρονο.

Ειδικά αν η Ξάνθη έχει την ίδια διαιτησία που είχε και στα Χανιά, θα γίνει δύο φορές πιο επικίνδυνος αντίπαλος! Το σχετικό βιντεάκι υπάρχει εδώ (http://www.novasports.gr/web-tv/on-demand-player/video/45697/platanias-xanthi-0-2-hl/) και μπορείτε να δείτε τέσσερις φάσεις, στο 00.50, στο 01.00, στο 03.10 και στο 03.50, με το καθαρό οφσάϊντ στο 0-2, την υποψία για πέναλτι σε χέρι του Φλίσκα και δύο ακόμη λάθος υποδείξεις οφσάϊντ εις βάρος του Πλατανιά.

Με εκείνο το διπλό η Ξάνθη, μετά την πολύ κακή εικόνα της στο εντός έδρας 0-0 της πρεμιέρας με τη Λαμία, είναι λογικό να έχει πάρει ψυχολογία, αφού έδειξε πρώτα απ΄ όλα στην…ίδια ότι η νέα της ομάδα κι οι νέοι της παίκτες είναι καλοί και θα αντιμετωπίσει με αυτοπεποίθηση τον Ολυμπιακό, παίζοντας επιπλέον και κομπλέ.

Η γνώμη μου είναι ότι αν κάποιοι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν το μυαλό τους στην Σπόρτινγκ, καλύτερα να μην παίξουν κι ας μπουν "αναπληρωματικοί", που όμως θα τα δώσουν όλα, γιατί απόψε θα χρειαστεί πολύ μεγάλη μάχη στα Πηγάδια. Και θα πρέπει να κάνει ο πρωταθλητής ξεκάθαρα πολύ καλύτερο παιχνίδι από τα δύο πρώτα του στο πρωτάθλημα. Μη νομίζετε ότι ο Μαρινάκης πήγε τυχαία στο Ρέντη προχθές. Ξέρουν και καταλαβαίνουν στον Ολυμπιακό τι παίζεται σε αυτό το ματς, ας είναι νωρίς.

Κι επειδή εγώ τα προσέχω αυτά: ναι, ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή παράδοση στην Ξάνθη, αλλά κάθε έξι χρόνια η Ξάνθη τον κερδίζει! Το 2005-06 με 1-0 και το 2011-12 επίσης με 1-0 (φτου φτου μακριά!)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.