Η «τραγική» αλήθεια

Γιώργος Ντυμένος
Η «τραγική» αλήθεια

bet365

Τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες ομάδες που υποβιβάζονται από την Σούπερ Λιγκ δεν βρίσκονται στην Football League στο φινάλε της επόμενης σεζόν, όπως συνέβη πλέον και με τον Ηρακλή
Οι τίτλοι τέλους έπεσαν σήμερα για τον Ηρακλή, καθώς ο Γηραιός δεν θα κατέβει στην Football League αλλά θα βρεθεί στις πιο κάτω κατηγορίες. Πλέον στο ελληνικό ποδόσφαιρο αυτό προβάλει ως ο «κανόνας», αφού τα τελευταία χρόνια ελάχιστες ομάδες που υποβιβάστηκαν στη δεύτερη κατηγορία, ολοκλήρωσαν την επόμενη σεζόν σε αυτή. Το επίσημο νούμερο είναι 3/9, δηλαδή ποσοστό μόλις 33,3%, καθώς απομένει να δούμε τι θα συμβεί με την Βέροια. Η «βασίλισσα» ναι μεν έχει δηλώσει συμμετοχή στη δεύτερη κατηγορία, οι άνθρωποί της κάνουν φιλότιμη προσπάθεια να σταθεί οικονομικά, αλλά στη μπάλα ποτέ δεν ξέρεις τις σου ξημερώνει.
Την χρονιά 2016/17 ο Πανθρακικός και η Καλλονή που είχαν υποβιβαστεί τελικά αποχώρησαν από το πρωτάθλημα στο μέσο της περιόδου μην αντέχοντας τα «βάρη», το 2015/16 η Νίκη Βόλου δεν κατέβηκε καν στη Football League σε αντίθεση με Κέρκυρα που συμμετείχε και μάλιστα προβιβάστηκε, την σεζόν 2014/15 ο Αρης πήγε κατευθείαν στη Γ' και ο Απόλλωνας έπαιξε στη Football League, ενώ το 2013/14 η ΑΕΚ βρέθηκε στη τρίτη εθνική και οι Φαίακες στη δεύτερη.
Ετσι η «σούμα» της πενταετίας έχει 4 απευθείας υποβιβασμούς στη Γ' (Ηρακλής, Νίκη, Αρης, ΑΕΚ), 2 αποχωρήσεις από την Football League λόγω οικονομικών προβλημάτων (Πανθρακικός, Καλλονή), μόλις 3 συμμετοχές σε αυτή (Κέρκυρα 2, Απόλλων) και μία διαφαινόμενη (Βέροια).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα