Οι «ακτίνες» της Εθνικής

Δημήτρης Ρούσσος
Οι «ακτίνες» της Εθνικής

bet365

Η Εθνική ομάδα δεν τα κατάφερε απέναντι στο Βέλγιο, χάνοντας με 1-2 και το gazzetta.gr επιχειρεί την «ακτινογραφία» των Ελλήνων διεθνών που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι.

Οι Έλληνες διεθνείς προσπάθησαν πολύ απέναντι στο Βέλγιο, όμως δεν κατάφεραν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Απέναντι στους παγκόσμιας κλάσης αντιπάλους τους έτρεξαν και κέρδισαν αρκετές μάχες, δείχνοντας σίγουρα καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με τον αγώνα της Πέμπτης (31/8) με την Εσθονία.

Καρνέζης: Δεν χρειάστηκε να επέμβει στο 1ο ημίχρονο, όμως στα δυο γκολ του Βελγίου θα μπορούσε να έχει καλύτερες αντιδράσεις. Απέκρουσε ένα καλό σουτ του Λουκάκου μετά το 1-2 και έσωσε το 1-3 στο σουτ του Μέρτενς στο 90'.

Ποιος θα περάσει πρώτος τη γραμμή τερματισμού; Δοκίμασε την τύχη σου και διεκδίκησε ένα Opel Adam και πολλά ακόμα πλούσια δώρα (21+)!

Μανιάτης: Ως δεξιός μπακ ανέβηκε ελάχιστα, όντας απειλητικός με τις σέντρες του. Στο δεύτερο έτρεξε πολύ, καλύπτοντας αμυντικά ως επιπλέον στόπερ και κάνοντας προωθήσεις. Έδωσε τη θέση του στον Μπακασέτα στο 83', αφού η ομάδα έψαχνε το κάτι παραπάνω επιθετικά.

Τζαβέλας: Κράτησε την πλευρά του, αν και δέχτηκε πίεση. Αγωνίστηκε με πάθος, προσφέροντας κυρίως αμυντικά, ενώ από τη σέντρα του ήρθε η ισοφάριση.

Μανωλάς: Σταθερός αμυντικά, έχοντας χημεία με τον Σωκράτη ως δίδυμο. Δεν φέρει ευθύνη σε κάποιο από τα γκολ των Βέλγων.

Παπασταθόπουλος: Αρκετά κοψίματα, ενέπνευσε σιγουριά στην επιστροφή του στην 11αδα, όμως έχασε τον Λουκάκου στη φάση του 1-2. Συνολικά εντούτοις είχε σταθερή παρουσία.

Τζιόλης: Πολύ τρέξιμο, πολλές μάχες, αλλά και αρκετές λανθασμένες μεταβιβάσεις στη δημιουργία. Κουράστηκε στην επανάληψη και υστέρησε, χάνοντας αρκετές «μάχες» στον άξονα.

Ζέκα: Έτρεξε πολύ, τόσο στα δεξιά του κέντρου, όπου αγωνίστηκε, όσο και στον άξονα, βοηθώντας ιδιαίτερα αμυντικά. Στο β' ημίχρονο ανέβαινε περισσότερο, πατώντας παντού στο γήπεδο και το γκολ επιβεβαίωσε την πολύ καλή του παρουσία.

Σάμαρης: Προσέφερε ιδιαίτερα στην κυκλοφορία στο α' μέρος, ενώ από δική του εξαιρετική αλλαγή παιχνιδιού προήλθε το δοκάρι του Σταφυλίδη στο 17'. Έμεινε από δυνάμεις μετά το 60', άργησε να πάει πάνω στον Βερτόγκεν στη φάση του γκολ.

Σταφυλίδης: Στάθηκε καλά στα αριστερά ως χαφ-εξτρέμ, ενώ το εξαιρετικό του σουτ στο 17' κατέληξε στο δοκάρι. Με σαφώς πιο αμυντικό προσανατολισμό στο β' ημίχρονο, κάλυπτε πολύ τον Τζαβέλα και απέτρεπε την ανάπτυξη των Βέλγων από την πλευρά τους. Κουράστηκε κι αντικαταστάθηκε στο 69' από τον Λυκογιάννη.

Φορτούνης: Ανέβηκε μετά το 20' και «ανακάτεψε» τη βελγική άμυνα, μη χτυπώντας όμως με επιτυχία τα στημένα. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν πήρε πολύ τη μπάλα, έχοντας μέτρια απόδοση και αντικαταστάθηκε από τον Βέλλιο στο 87', μάλλον αργά.

Δώνης: Η πρώτη καλή ενέργεια της Εθνικής ήταν 100% δική του, όταν διήνυσε 60 μέτρα με σπριντ και σούταρε μαρκαρισμένος στην εστία του Κουρτουά. Εξαιρετικός στο ρόλο του ως φορ, προκάλεσε προβλήματα στον Βερμάελεν στο 1ο μέρος, ενώ ήταν συνεχώς απειλητικός και στο 2ο. Μετά το 70' έμεινε αρκετά από δυνάμεις, όμως δίκαια αναδείχθηκε ως MVP από την πλευρά της Εθνικής.

Οι αλλαγές:

Λυκογιάννης: Μπήκε για να δώσει πνοή στην αριστερή πλευρά. Απείλησε μπροστά, ανεβαίνοντας πολύ, δίχως όμως κάτι το εξαιρετικό μετά το 1-2.

Μπακασέτας: Άλλαξε τον Μανιάτη στο 83, όμως δεν πρόλαβε να προσφέρει κάτι στην ομάδα στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Βέλλιος: Αντικατέστησε τον Φορτούνη στο 87' και δεν πρόλαβε να κάνει αισθητή την παρουσία του.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα