Πιο καθαρό ποδόσφαιρο, πιο μεγάλες επενδύσεις

Πιο καθαρό ποδόσφαιρο, πιο μεγάλες επενδύσεις

Πιο καθαρό ποδόσφαιρο, πιο μεγάλες επενδύσεις

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει τις τελευταίες μεγάλες μεταγραφές των Ελληνικών ομάδων και βλέπει λίγο πιο πίσω, τον κύριο λόγο που οδήγησε τους παράγοντες να επενδύσουν περισσότερα χρήματα.
Διαβάζω εδώ στο gazzetta.gr τα αφιερώματα και τις αναλύσεις για όλα αυτά που ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες και τι σημαίνουν για το πρωτάθλημα της SuperLeague.
Αφιέρωμα έγινε στον μεταγραφικό χαμό των τελευταίων 24ώρων που είχε πρωταγωνιστές τους τέσσερις μεγάλους. Σα να κάποιος τους ζήτησε να ανταγωνιστούν ποιος θα κάνει το πιο εντυπωσιακό φινάλε. Και στο τέλος τα τέσσερα «αφεντικά» τρελάθηκαν να πληρώνουν και να φέρνουν πολλούς και καλούς ποδοσφαιριστές.
Αναλύσεις πολλές έγιναν για τη δυναμική της κάθε ομάδας και το γεγονός ότι μπορεί φέτος να πετύχει το...κάτι παραπάνω σε σχέση με πέρυσι.
Ωραίες και τεκμηριωμένες απόψεις διαβάσαμε για το πόσο ανταγωνιστικό μπορεί να γίνει το πρωτάθλημα, ειδικά στο κομμάτι του τίτλου.
Είναι φανερό ότι όλο αυτό το φετινό καλοκαιρινό σκηνικό, τονώνει το ενδιαφέρον. Υπάρχει… αγώνας! Είναι ξεκάθαρο ότι περιμένουμε μία μάχη…
Για να μην γελιόμαστε λοιπόν, όλα τα παραπάνω, έχουν μία κοινή βάση. Είναι απολύτως βέβαιο, ότι αυτές οι επενδύσεις, που δημιούργησαν αυτά τα ρόστερ, τα οποία μας οδηγούν να σκεφτόμαστε και να υπολογίζουμε ότι μπορεί να έχουμε το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, διαμορφώθηκαν γιατί το ποδόσφαιρο οδηγείται σε πιο ΚΑΘΑΡΟ περιβάλλον. Αυτό πείθει τους ιδιοκτήτες να επενδύσουν!
ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πρωταγωνίστησαν στην κάθαρση και αυτοί (Σαββίδης και Μελισσανίδης) έκαναν μεταγραφικές υπερβάσεις. Είναι ξεκάθαρο αυτό.
Ο Ολυμπιακός (Μαρινάκης) είχε δύο βασικούς λόγους να κάνει την δική του μεταγραφική υπέρβαση. Ο πρώτος αφορούσε την ανάγκη να καλύψει τις περσινές απίστευτες πωλήσεις, που ξεγύμνωσαν το ρόστερ του. Ο δεύτερος είχε να κάνει με το ότι είδε τις προοπτικές που έχουν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα σκέφτηκε ότι έχει χάσει και πολλές αβάντες από τις σφυρίχτρες, κάτι που θα εξισορροπήσει την κατάσταση και μέσα στα γήπεδα. Άρα έπρεπε να ενισχυθεί.
Τέλος έχουμε και τον Παναθηναϊκό, που έδωσε ότι καλύτερο είχε (Μπεργκ-Ζέκα) γιατί έτσι «έπρεπε», αλλά στο τέλος προσπάθησε και κάλυψε μερικά κενά, κάνοντας την δική του υπέρβαση.
Όλα λοιπόν ξεκινούν από το ότι… τα αφεντικά (που πάντα μπορούσαν) φέτος έχουν και τη διάθεση να επενδύσουν το κάτι παραπάνω, γιατί πολύ απλά, θα πηγαίνουν την Κυριακή στο γήπεδο και… δεν θα ξέρουν το αποτέλεσμα. Είναι πολύ απλό. Η ΕΠΟ άλλαξε, η κατάσταση καθαρίζει, το ποδόσφαιρο παίρνει την απρόβλεπτη διάσταση που του έλειψε και τώρα… ο καθένας προσπαθεί να βελτιωθεί όσο περισσότερο μπορεί, για να αυξήσει τις πιθανότητές του να διεκδικήσει την κορυφή.
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός ως ο νυν πρωταθλητής, έχει τις πιο πολλές πιθανότητες να το κατακτήσει και πάλι.
Ο ΠΑΟΚ έχει πάρα πολύ ποιοτικό ρόστερ (διαφωνώ με τον Μιχάλη τον Τσώχο για την πληρότητα σε όλες τις θέσεις, μια και καθαρόαιμο εξάρι δεν αποκτήθηκε) το οποίο όμως διαμορφώθηκε Σεπτέμβριο. Το θέμα αυτό είναι μεγάλο, όπως και η αναστάτωση που έχει προκληθεί εντός ομάδας από τις πιθανές αποχωρήσεις, που ακόμη εκκρεμούν. Θέλει ανθρώπους ο ΠΑΟΚ για να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση. Επειδή όμως δεν έχει Ευρώπη, είναι σίγουρα ένα από τα φαβορί για να φθάσει την διεκδίκηση του τίτλου αρκετά μακριά.
Η ΑΕΚ έχει ισορροπία, δυνάμωσε, έχει ίδιο προπονητή (έστω και αν πριν λίγες εβδομάδες έκαναν σκέψεις και τηλεφωνήματα για να τον αλλάξουν) αλλά και ένα ρόστερ που δεν ξέρει τι σημαίνει το Πέμπτη-Κυριακή και θα έχει δύσκολο έργο.
Ο Παναθηναϊκός έχει χειρότερο ρόστερ από τον ΠΑΟΚ, αλλά από εκεί και πέρα έχει τα συν και τα πλήν του Δικεφάλου. Με την έλλειψη Ευρώπης και τις πολλές αλλαγές στα τέλη των μεταγραφών.
Αυτά όμως μπορεί να είναι και θεωρίες. Υπάρχει και υποκειμενικότητα…
Το βασικό είναι ότι οι ΠΑΕ (ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κυρίως) πιστεύουν ότι το πράγμα «καθαρίζει» και έτσι –αφού ενισχύθηκαν σε μεγάλο βαθμό- μπορούν και να ελπίζουν. Το πόσο καθάρισε, το πόσο θα αντισταθούν οι διαιτητές και οι αρχές στις απειλές και στις πιέσεις που ήδη ασκούνται, θα το δούμε στην πορεία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι… το χάλι, το έκτρωμα που ζούσαμε, εκείνο το βρώμικο πράγμα όπου όλα ήταν «πιασμένα», έχει τελειώσει.
Τώρα θα έχουμε εύνοια για όλους και αδικία, επίσης για όλους. Και φυσικά όπως καλά γνωρίζουμε, οι μεγάλοι θα ευνοούνται λίγο παραπάνω…
Και αφού θέτουμε θέμα μικρών-μεγάλων, όταν επιτέλους αποφασιστεί και η μείωση των ομάδων στη SuperLeague, εκεί να δείτε επενδύσεις που θα γίνουν από όλους… Πότε όμως;
* Ο ΠΑΟΚ με πολλούς παίκτες της πρώτης ομάδας, πήγε στο Βόλο και «έφαγε» τέσσερα γκολ. Αυτοί (εντός ομάδας) ακόμη δεν έχουν συνειδητοποιήσει που έμπλεξαν φέτος. Πρωτάθλημα παίρνουν σίγουρα στο πόσο γρήγορα και πόσες πολλές φορές μέσα σε ένα καλοκαίρι, μπορούν να ξενερώσουν όλο τον κόσμο...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.