Το τίμημα των 300.000 ευρώ

Το τίμημα των 300.000 ευρώ

Βασίλης Βλαχόπουλος
Το τίμημα των 300.000 ευρώ

bet365

Η διαφωνία του Άρη με τον Νίκο Καράμπελα ως προς τους όρου του διαζυγίου και η απαίτηση του παίκτη να του καταβληθεί το μισό συμβόλαιο, αναδεικνύει το επίπεδο των λαθών που έγιναν το περσινό καλοκαίρι και το οποίο (σε οικονομικό επίπεδο) κοστίζει τουλάχιστον 300.000 ευρώ.

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα», που λέει και ο λαός. Πέρυσι ο Άρης προχώρησε σε κινήσεις εντυπωσιασμού, δεν δίστασε να υπογράψει πολυετή συμβόλαια με συγκεκριμένους παίκτες και τώρα που θέλει να απομακρυνθεί από το ταμείο, βλέπει τον λογαριασμό και βαριανασαίνει. Γιατί αν υπολογίσει κανείς τις συμφωνίες που έγιναν για την αποδέσμευση συγκεκριμένων παικτών θα καταλήξει σ’ ένα ποσό που πλησιάζει τα 300.000 ευρώ. Μοναδικός που δεν κόστισε ήταν ο Μπράνα Ίλιτς ο οποίος δέχθηκε να εισπράξει τα δεδουλευμένα και δεν διεκδίκησε χρήματα από το τριετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει το καλοκαίρι του 2016.

Ξεκινώντας από την πιο πρόσφατη, την περίπτωση του Νίκου Καράμπελα, εκτός των οφειλών που υπάρχουν απέναντί του, υπάρχει κι ένα συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Ο παίκτης ξεκαθάρισε ότι θέλει να του καταβληθεί το μισό συμβόλαιο για να υπογράψει τη λύση της συνεργασίας, δηλαδή ένα ποσό μεταξύ 130-150 χιλιάδων ευρώ. Ο Θόδωρος Καρυπίδης δεν συζητάει αυτήν την προοπτική και το ζήτημα είναι στον αέρα.

Τι είχε προηγηθεί; Η συμφωνία με τον Στάθηκε Ταυλαρίδη. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός είχε υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 1 ½ τον περασμένο Γενάρη. Η οφειλή από την περσινή σεζόν ήταν 17.000 ευρώ αλλά στην προσφυγή που κατέθεσε συμπεριέλαβε και τον δεύτερο χρόνο. Τελικώς, οι δύο πλευρές τα βρήκαν στο ποσό των 60.000 ευρώ και το θέμα δεν οδηγήθηκε στις δικαστικές αίθουσες.

Στον Ράφικ Τζιμπούρ δόθηκε συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 30.000 ευρώ για να υπογράψει τη λύση του (επίσης τριετούς) συμβολαίου του. Και καταλήγουμε με τον Ισπανό Αντρέου. Συμφωνία για τη λύση του συμβολαίου του επιτεύχθηκε αφού εκδικάστηκε η προσφυγή του παίκτη και αφού επίσης του επιδικάστηκε το ποσό των 88.000 ευρώ. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Άρης συμβιβάστηκε με την καταβολή σημαντικού ποσού για να αποφύγει περαιτέρω προβλήματα.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα