Οι «ακτίνες» της Εθνικής

Δημήτρης Ρούσσος
Οι «ακτίνες» της Εθνικής

bet365

Η Εθνική Ελλάδας δεν κατάφερε να επιβληθεί της Εσθονίας στο Φάληρο, μένοντας στο 0-0, στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 και το gazzetta.gr επιχειρεί την «ακτινογραφία» των διεθνών που συμμετείχαν στην αναμέτρηση.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Δανία – Πολωνία με 0% Γκανιότα*. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια. (21+)

Με εξαίρεση τον Τζαβέλα και τον Μανωλά, ουδείς άλλος στάθηκε στο ύψος του από τη «γαλανόλευκη», που έφτασε τους 13 βαθμούς και τις 4 ισοπαλίες στον όμιλο (σ.σ τέταρτη συνεχόμενη), μένοντας 6 βαθμούς μακριά από το πρώτο Βέλγιο, που έρχεται στο γήπεδο «Καραϊσκάκης» την Κυριακή (3/9, 21.45).

Διαβάστε για την απόδοση του κάθε παίκτη ξεχωριστά:

Καρνέζης: Δεν απειλήθηκε στο ελάχιστο, με εξαίρεση το 19', όταν έκανε κακή έξοδο και δεν συνεννοήθηκε με τους αμυντικούς του. «Θεατής» στο συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Τζαβέλλας: Προσπάθησε να δημιουργήσει «ρήγματα» από την αριστερή πλευρά της επίθεσης στο 1ο ημίχρονο, με σέντρες και «ανεβάσματα», συμμετέχοντας αρκετά στη δημιουργία. Μετά το 66' αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας, δίχως προβλήματα. Θετικό πρόσημο, όχι κάτι το ιδιαίτερο.

Μανωλάς: Με τον Παπαδόπουλο ως παρτενέρ, ενέπνευσαν σταθερότητα στην άμυνα, με εξαίρεση τη φάση του 21' και την ασυνεννοησία των δυο με τον Καρνέζη. Δεν είχε πολλή δουλειά.

Ρέτσος: Αγωνίστηκε ως δεξιός οπισθοφύλακας, κρατώντας περισσότερο τη θέση του συγκριτικά με τον Τζαβέλα. Επιθετικά δεν απείλησε ούτε ελάχιστα, συνολικά μέτρια απόδοση.

Παπαδόπουλος: Με τη σειρά του επίσης δεν είχε προβλήματα, πέραν της φάσης του 21'. Υστέρησε σε σχέση με τους υπόλοιπους της αμυντικής γραμμής και αντικαταστάθηκε στο 66' από τον Σταφυλίδη.

Τζιόλης: Βοήθησε αρκετά στην κυκλοφορία της μπάλας, με μέτριες μακρινές μεταβιβάσεις και ασφαλείς κοντινές, επικρατώντας παράλληλα στις όποιες μονομαχίες στον άξονα. Στο 2ο ημίχρονο κουράστηκε και έπεσε η απόδοσή του.

Ζέκα: «Απών» από το γήπεδο στο α' μέρος, δεν πήρε πρωτοβουλίες επιθετικά, έχοντας κακή απόδοση, που έγινε κακή στη συνέχεια. Έμεινε μέχρι τέλους στο παιχνίδι, δίχως να προσφέρει το παραμικρό επιθετικά.

Δώνης: Ξεκινούσε από τα αριστερά της επίθεσης, συγκλίνοντας αρκετά. Ο πιο δραστήριος παίκτης της Εθνικής στο πρώτο ημίχρονο, με ωραία σουτ στο 30' (σ.σ λίγο έξω από την εστία του Αξάλου) και στο 45'. Εμφανώς πεσμένος στο β' μέρος, ειδικά όσο το ματς τελείωνε «εξαφανίστηκε» από το γήπεδο.

Μάνταλος: Αγωνίστηκε στα δεξιά της επίθεσης στην «τετράδα» με Δώνη-Φορτούνη-Βέλλιο. Ανέβασε τέμπο μετά το 20', δίχως όμως να προσφέρει πολλά, ενώ στην επανάληψη ήταν κακός. Αντικαταστάθηκε στο 80' από τον Μπακασέτα, μάλλον αργά.

Φορτούνης: Αγωνίστηκε πίσω από τον Βέλλιο, συνδέοντάς τον με τον άξονα.Πρώτη καλή ενέργεια στο 24', έκτοτε ανέβηκε, δίχως ουσιαστική συμβολή. Από δική του εκτέλεση φάουλ προήλθε η ευκαιρία με την κεφαλιά του Μανωλά στο 28'. Με την ώρα να κυλάει γινόταν χειρότερος

Βέλλιος: Όμορφη κεφαλιά στο 4', αν και από θέση οφσάιντ, έκανε νωρίς αισθητή την παρουσία του, δίχως όμως συνέχεια. Δεν τροφοδοτήθηκε αρκετά, κουράστηκε στην επανάληψη και αντικαταστάθηκε από τον Διαμαντάκο στο 70'.

Οι αλλαγές:

Σταφυλίδης: Μπήκε στο 66' αντικαθιστώντας τον Παπαδόπουλο. Αμυντικά δεν χρειάστηκε να επέμβει, επιθετικά δεν βοήθησε καθόλου.

Διαμαντάκος: Πέρασε στον αγώνα στο 70' στη θέση του Βέλλιου, δίχως να τον «αισθανθεί» η άμυνα της Εσθονίας.

Μπακασέτας: Μπήκε στο 80' στη θέση του Μάνταλου, προσπάθησε να πάρει κάποιες πρωτοβουλίες, αλλά δεν έγινε ουσιαστικός.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα