ΑΕΛ - Αστέρας Τρίπολης 1-1 (vid)

Γιώργος Ντυμένος
ΑΕΛ - Αστέρας Τρίπολης 1-1 (vid)

bet365

Σε ένα δεύτερο ημίχρονο με εντυπωσιακό ρυθμό, 2 γκολ, σπουδαίες επεμβάσεις και χαμένες ευκαιρίες, ο Αστέρας Τρίπολης προηγήθηκε με πέναλτι του Μάσα, η ΑΕΛ ισοφάρισε με τον Ναζλίδη και το 1-1... σφράγισε τη «μάχη της Λάρισας».
Χωρίς νικητή έληξε η σημερινή αναμέτρηση του κάμπου, όπου η Λάρισα παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον Αστέρα. Οι δύο ομάδες στο δεύτερο μισό έπαιξαν καλή μπάλα και αμφότερες τόσο θα μπορούσαν να κερδίσουν όσο και να το χάσουν, καθώς απώλεσαν εκατέρωθεν ευκαιρίες. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις η μπίλια... κάθεται στο Χ και αυτό συνέβη ξανά απόψε.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Μπόζοβιτς κάτω από τα γκολπόστ, τον Ναβάρο δεξί μπακ, τους Ζίζιτς, Γκόλια στα στόπερ, τον Γουάλας αριστερό μπακ, τον Αντονι «κόφτη», τον Αγκάνοβιτς στο «8», τους Ντέλετις, Κρίζμαν στα άκρα, τον Λεοζίνιο οργανωτή και τον Ναζλίδη στην κορυφή της επίθεσης. Η διάταξή τους ήταν 4-2-3-1.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν διάταξη 4-3-3 και τον Αθανασιάδη στο τέρμα, τον Ιγκορ δεξί μπακ, τους Πασαλίδη, Τριανταφυλλόπουλο στα στόπερ, τον Γιαννούλη αριστερό μπακ, τους Μεντίνα, Ιγκλέσιας, Μουνάφο στα άξονα, τους Καλτσά, Μάσα στα άκρα και τον Μανιά στη κορυφή της επίθεσης.
Το πρώτο ημίχρονο άρχισε με τον Αστέρα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να φτάνει με περισσότερες αξιώσεις στα καρέ της Λάρισας, κυρίως με τον Καλτσά από τα δεξιά. Με την πάροδο του χρόνου όμως οι «βυσσινί» ισορρόπησαν και στο 22' με τον Κριζμάν απώλεσαν την καλύτερη ευκαιρία του αγώνα μέχρι την ανάπαυλα. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί κάτι. Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου ήταν πολύ κακός και δεν «βοήθησε» τους παίκτες, οι οποίοι πολλές φορές «έχασαν» το κοντρόλ και έτσι υπέπεσαν σε πολλά λάθη, χωρίς να ευθύνονται.
Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με τους «βυσσινί» να «πατούν» καλύτερα και με μπροστάρη τον Ντέλετιτς ήταν αρκετά δραστήριοι. Ωστόσο στο 59' μετά από λάθος του Ζίζιτς οι Αρκάδες ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ με το πέναλτι του Μάσα και τα δεδομένα του παιχνιδιού άλλαξαν. Κάπου εκεί ο Πάους από τον πάγκο τα έπαιξε... όλα για όλα και με την είσοδο του Περόνε «γύρισε» το σύστημα σε 4-4-2. Αυτόματα οι γηπεδούχοι... άλλαξαν λουκ. Εγιναν πιο επιθετικοί και στο 71' ισοφάρισαν με τον Ναζλίδη. Αμέσως μετά «άγγιξαν» το γκολ με τον Περόνε, ενώ οι Αρκάδες «απάντησαν» στην ευκαιρία του Αργεντινού με μία καλή στιγμή του Κυριακόπουλου.
Μετά το 85' στην αναμέτρηση έγινε... χαμός. Οι δύο ομάδες «κυνήγησαν» το γκολ και υπήρξε μία μεγάλη ευκαιρία εκατέρωθεν, όμως σε εκείνη του Μάσα ο Μπόζοβιτς αντέδρασε σωστά, ενώ σε εκείνη της ΑΕΛ ο Πασαλίδης επενέβη σωτήρια. Ετσι δεν άλλαξε το 1-1 που έδωσε στους αποψινούς «μονομάχους» από έναν βαθμό.
MVP: Ο Περόνε. Ο Αργεντινός έπαιξε λίγο, αλλά μετά την είσοδό του άλλαξε άρδην η εικόνα της Λάρισας. «Εφτιαξε» το γκολ της ισοφάρισης, είχε μία καλή στιγμή και αποτελούσε μία διαρκή απειλή για τα καρέ των Αρκάδων.
Στο ύψος του: Θα ήταν άδικο να μπει ένας και όχι μαζί οι Ιγκλέσιας, Μπόζοβιτς, Πασαλίδης. Ο πρώτος ήταν ο παίκτης με την καλύτερη απόδοση σε όλο το 90λεπτο, ο δεύτερος επενέβη σωστά όποτε χρειάστηκε (με κορυφαία του στιγμή το τετ α τετ του με τον Μάσα στο 85') και ο τρίτος είχε πάρα πολύ καλές τοποθετήσεις με χάι λάιτ το stop στη φάση του 86΄.
Αδύναμος κρίκος: Ο Ματίντα δεν βοήθησε τον Αστέρα όσο ξέρει και θα μπορούσε. Ο κεντρικός χαφ των Αρκάδων ήταν αρνητικός δημιουργικά, ενώ είχε και ζητήματα ανασταλτικά.
Η γκάφα: Ο Ζίζιτς στην φάση του πέναλτι που υπέπεσε δεν πιέζονταν και προφανώς υπολόγισε λάθος τη πορεία της μπάλας. Ωστόσο ο στόπερ των «βυσσινί» υπέπεσε σε μία γκάφα.
Το στραγάλι: Στην κρίσιμη φάση του ματς αποφάσισε σωστά, έστω και με καθυστέρηση, καθώς ορθώς καταλόγισε το πέναλτι υπέρ του Αστέρα. Ετσι το πρόσημο για εκείνον είναι θετικό.
ΛΑΡΙΣΑ: Μπόζοβιτς, Γουάλας, Γκόλια, Ζίζιτς, Ναβάρο (79' Γιαννιτσάνης), Αντονι, Λεοζίνιο, Ντέλετιτς, Κριζμάν (46' Ναβάρο), Αγκάνοβιτς (69' Περόνε), Ναζλίδης.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Αθανασιάδης, Ιγκορ, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Καλτσάς (62' Κυριακόπουλος), Μαντιντά (71' Ισνάλδο), Μάσα (90' Ντουντού), Μανιάς.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΦΑΣΕΙΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα