Αλαβές – Μπαρτσελόνα 0-2

Γιώργος Καραμάνος
Αλαβές – Μπαρτσελόνα 0-2

bet365

Ο Λιονέλ Μέσι έχασε πέναλτι, αλλά έβαλε και τα δύο γκολ στο πέρασμα της Μπάρτσα (0-2) από την Αλαβές, για να γίνει ο τρίτος στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα με 350+ τέρματα.

Η ομάδα είχε απουσίες και δεν ήταν καλή. Σε ένα περίεργο σχήμα εκείνος κλήθηκε να θυμηθεί τα παλιά (ως «false 9»). Στο 38' νικήθηκε από την εκπληκτική βουτιά του Πατσέκο. Ο Μέσι μόλις είχε χάσει το 10ο πέναλτι από τα 52 που έχει εκτελέσει στο πρωτάθλημα και στο πρόσωπό του υπήρχε απογοήτευση, όπως και σε όλη την Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, εκείνος ήταν που θα την έβγαζε -όπως κάνει πάντα- από το τέλμα. Με δύο δικά του γκολ οι Καταλανοί πέρασαν με 0-2 από την Αλαβές και έκαναν το 2x2 στο ξεκίνημα της La Liga.

Ουσιαστικά ο Αργεντινός σούπερ σταρ επανέλαβε ό,τι κάνει στις πέντε φορές που χάνει πέναλτι, σκοράρει στη συνέχεια του ματς, για να φτάσει τα 351 τέρματα και να γίνει ο τρίτος ever στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα με 350+ γκολ (Γκερντ Μίλερ 365, Τζίβι Γκριβς 357).

Το παιχνίδι πάντως είχε ξεκινήσει με σωτήρια επέμβαση του Τερ Στέγκεν (31'), που νίκησε σε τετ α τετ τον Σομπρίνο, ο οποίος άφησε πίσω του στο σπριντ τον Πικέ. Στο 55' ο Μέσι είχε και τη βοήθεια της τύχης, καθώς το σουτ του είχε και κόντρα σε αντίπαλο και λάθος του πορτιέρο, για να καταλήξει στην εστία. Στο 66' έγινε νέο λάθος της άμυνας της Αλαβές, με το κεφάλι ο Αλκάθερ έστρωσε στον Αργεντινό, που σούταρε με τη μία για το 0-2.

Ορεξάτος ο ηγέτης των Μπλαουγκράνα συνέχισε να δημιουργεί και να προσπαθεί να τελειώσει φάσεις. Στο 76' βρήκε ξανά σίδερο. Στο τέταρτο δοκάρι του στο ξεκίνημα (3 στην πρεμιέρα), που όμως δείχνει ότι ψάχνει πολύ την τελική και κάνει πιο εύκολη τη ζωή του Ερνέστο Βαλβέρδε στη δύσκολη αρχή του στο «Καμπ Νόου», δίνοντας χρόνο στην ομάδα να σταθεί στα πόδια της...

Αλαβές (Λουίς Σουμπελδία): Πατσέκο, Βιγκαράι, Ελι, Αλέξις, Πεδράθα, Μανού Γκαρθία, Πίνα, Γουακάσο (79' Σάντος), Ιμπάι Γκόμεθ (67' Μπούργκι), Ρομέρο, Σομπρίνο (79' Ζιντάν)

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ουμτιτί, Αλέις Βιδάλ (57' Αλκάθερ), Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Σέρζι Ρομπέρτο, Ινιέστα (88' Παουλίνιο), Ντεουλοφέου (70' Ντένις Σουάρεθ), Μέσι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα