Αθλέτικ Μπιλμπάο-Παναθηναϊκός 1-0 (vid)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Παναθηναϊκός 1-0 (vid)

Νίκος Αθανασίου
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Παναθηναϊκός 1-0 (vid)

bet365

O Παναθηναϊκός αναζητούσε ένα θαύμα στο Μπιλμπάο, δεν το πίστεψε και μετά το γκολ του Μουνιαΐν και το δοκάρι του Τσάβες, έδειξε να συμβιβάζεται με την ήττα (1-0) και τον αποκλεισμό.

Έτσι έπαιξαν

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδωσε φανέλα βασικού για πρώτη φορά στον Αντρές Τσάβες, με τον Αργεντινό να ξεκινά βασικός μετά το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Πλατανιά στο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα, όπου επιβεβαίωσε πως είναι έτοιμος! Ο Βλαχοδήμος ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Χουλτ και δεξί ο Γιόχανσον. Ο Κολοβέτσιος με τον Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας. Ζέκα και Κουρμπέλης στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αριστερό χαφ ο Λουντ, δεξί ο Καμπέσας, ο Λουσιάνο σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή του 4-4-1-1 ο Τσάβες. Οι αναμενόμενες επιλογές από τον Έλληνα τεχνικό...

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Στον αντίποδα, η Κίκο Θιγάντα επέλεξε τον Ερέριν στην εστία. Μπαλενσιάγκα και Λέκουε τα δύο μπακ, Λαπόρτ και Ετσεϊτά οι στόπερ. Μπενιάτ και Μικέλ οι δύο «κόφτες». Κόρντομπα, Μουνιαϊν και Σουσαέτα η μεσοεπιθετική τριπλέτα και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Αντούριθ.

Όταν ξύπνησε ήταν αργά!

Για ένα ημίωρο ο Παναθηναϊκός ήταν αλλού. Φοβισμένος, άνευρος, χωρίς συγκέντρωση και καθαρό μυαλό, χωρίς το σημαντικότερο εφόδιο όταν ψάχνεις την υπέρβαση. Την πίστη. Οι «πράσινοι» για τριάντα λεπτά ήταν «φάντασμα» του καλού τους εαυτού, δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα, είχαν πολύ σημαντικά νεκρά διαστήματα ανασταλτικά και απέναντι σε έναν αντίπαλο επιπέδου, όπως η Μπιλμπάο αυτά τα λάθη πληρώνονται. Οι Βάσκοι βρήκαν στο 22' το γκολ με τον Μουνιαϊν, έχοντας χτυπήσει... καμπανάκι στο 14' με το δοκάρι του Αντούριθ και το σουτ του Λαπόρτ στην επαναφορά. Η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν το άκουσε, Κουτρουμπής και Κολοβέτσιος είχαν «θέμα» με τον έμπειρο Βάσκο στράικερ και οκτώ λεπτά αργότερα το γκολ των γηπεδούχων έβαλε τέλος στην σεμνή τελετή από πολύ νωρίς.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, το «τριφύλλι» πάτησε καλύτερα, βγήκε από το... καβούκι του και έκανε το παιχνίδι του. Μάλιστα, στο 41' έφτασε κοντά στην ισοφάριση αλλά ο διαγώνιος «κεραυνός» του Τσάβες βρήκε στο κάθετο δοκάρι της Αθλέτικ!

Τυπική διαδικασία

Το γκολ της Μπιλμπάο και η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν άφηναν περιθώρια για κάτι διαφορετικό από αυτό που έγινε στο δεύτερο ημίχρονο. Μια τυπική διαδικασία. Οι Βάσκοι κατέβασαν ρυθμούς, έπαιξαν στο ρελαντί και έκαναν συντήρηση δυνάμεων ενόψει Πριμέρα Ντιβιζιόν. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να σταθεί με αξιοπρέπεια αλλά αυτό δεν έφτανε για κάτι παραπάνω.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να βρουν και ένα δεύτερο γκολ με τις ευκαιρίες του Αντούριθ, ο Παναθηναϊκός είχε την φάση του με τον Λουσιάνο στο 87' για να πάρει έστω την ισοπαλία, αλλά ο Βραζιλιάνος πλάσαρε ψηλά άουτ.

Η Αθλέτικ τσέκαρε το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League και ο Παναθηναϊκός για τρίτη χρονιά τα τελευταία έξι χρόνια, μένει εκτός Ευρώπης! Ένα σημαντικό πλήγμα τόσο στο πρεστίζ όσο και στην ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ για τα επόμενα χρόνια που φαντάζουν και είναι πολύ δύσκολα...

MAN OF THE MATCH: Αντούριθ. Κάνει φανταστική μπαλιά στην φάση του γκολ της Αθλέτικ. Ταλαιπώρησε αρκετά το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Παναθηναϊκού, βγήκε σε θέση για γκολ και ευτυχώς για το «τριφύλλι» δεν τις τελείωσε σωστά. Είναι τεράστια ποιότητα ο 36χρονος στράικερ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μουνιαίν. Πολύ σημαντικός για την δημιουργία των Βάσκων και απόψε, όπως και στην Λεωφόρο. Σκόραρε το γκολ της νίκης για την ομάδα του, με εξαιρετική κάθετη κίνηση και προβολή.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός δεν υπήρχε στο πρώτο μισάωρο, δεν έδειξε ότι πιστεύει έστω και λίγο στην ανατροπή, έπαιξε με φόβο και χωρίς συγκέντρωση και το πλήρωσε με το γκολ του Μουνιαϊν.

Η ΓΚΑΦΑ: Στην φάση του γκολ της Αθλέτικ, ο Κολοβέτσιος κάνει το ίδιο λάθος με τον Κουτρουμπή που έφερε το δοκάρι των γηπεδούχων νωρίτερα στο πρώτο μέρος. Αφήνει τον Αντούριθ να παίξει, του επέτρεψε να κατεβάσει την μπάλα έξω από την περιοχή μετά από βαθιά μπαλιά και να «φτιάξει» τον Σουσαέτα με κάθετη πάσα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Εξαιρετική η διαιτησία του Μπαστιέν και των βοηθών του απόψε στο «Σαν Μαμές».

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία της υπέρβασης σε εκείνο το εφιαλτικό εξάλεπτο στην Λεωφόρο, όταν το 2-0 έγινε 2-3 από το... πουθενά! Αποψε στο Μπιλμπάο το «τριφύλλι» δεν πίστεψε στην υπέρβαση, δεν είχε τον τρόπο να την πετύχει και κατάφερε μονάχα να σταθεί με αξιοπρέπεια απέναντι στην σαφώς ανώτερη αντίπαλό του.

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Χ. Α. Θιγάντα): Ερερίν - Λέκουε, Ετσέιτα, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγκα - Σαν Χοσέ, Μπενιάτ (74’ Ρίκο) - Σουασέτα (64’ Ινάκι Γουίλιαμς), Μουνιάιν (79’ Ακέτσε), Κόρδοβα - Αντούριθ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος - Γιόχανσον, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος, Χουλτ - Καμπέσας (67’ Μολίνς), Κουρμπέλης, Ζέκα, Λουντ (66’ Αλτμαν)- Λουτσιάνο - Τσάβες (74’ Δώνης).


All Goals & highlights - Athletic Bilbao 1-0... από goalsarena2017
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα