Γραμμένος: «Δεν θα βάλουμε... χαλίφηδες»

Gazzetta team
Γραμμένος: «Δεν θα βάλουμε... χαλίφηδες»

bet365

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρθηκε στο πώς «βλέπει» την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο
Το «στίγμα» του ως ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ έδωσε ο Βαγγέλης Γραμμένος μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Για τις εκλογές της ΕΠΟ: «Νιώθω κουρασμένος, αν άνοιγε μια σελίδα στο βιβλίο Γκίνες με την πιο μακρά προεκλογική περίοδο στην Ιστορία μπορεί να παίρναμε και την πρώτη θέση. Βρισκόμαστε δύο χρόνια σε έντονη κινητικότητα, ήταν μια ψυχοφθόρα διαδικασία με έντονο προσωπικό κόστος για εμένα και τους συνεργάτες μου. Ωστόσο για όλους εμάς που αποφασίσαμε να κάνουμε τη συγκεκριμένη κίνηση, η προσπάθειά μας δικαιώθηκε και αυτό ασφαλώς μας αφήνει ικανοποιημένους.
Ορισμένες φορές χρειαζόμασταν χρόνο, μας πίεζε ασφυκτικά ο χρόνος, σε κάποια μικρά διαστήματα βέβαια μας βόλευε κιόλας. Μια ψυχοφθόρα διαδικασία, μια πολύ κουραστική περίοδος, εκ του αποτελέσματος μπορούμε να πούμε ότι πετύχαμε αυτό που θέλαμε και πλέον το ζήτημα είναι η επόμενη ημέρα. Δεν έχει νόημα το παρελθόν, αυτό που μας νοιάζει και πρέπει να παλέψουμε είναι για την επόμενη ημέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου και την αλλαγή κατεύθυνσης που επιβάλλεται.
Η εκτίμηση που είχαμε κάνει πριν τις εκλογές προδίκαζε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα (48-21), δεν ανησυχούσαμε ιδιαίτερα γιατί γνωρίζαμε ότι είμαστε μια σφιχτή, δομημένη ομάδα. Παρά τις όποιες προκλήσεις, τις όποιες πιέσεις, κάτι το οποίο πάντως είναι θεμιτό και το καταλαβαίνουμε, η συνοχή της παράταξης και η προσπάθειά μας στέφθηκε τελικά με απόλυτη επιτυχία».
Για τη στήριξη των ΑΕΚ-ΠΑΟΚ σε αντίθεση με τους Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό: «Είναι δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε ψηφοφόρου και απολύτως θεμιτό το να μην προτιμήσει εμάς ή και να ψηφίσει λευκό, εφόσον το επιθυμεί. Είναι απολύτως σεβαστή η ετυμηγορία των ΠΑΕ και ορισμένων Ενώσεων, ο λόγος είναι είτε ότι δεν μας εμπιστεύθηκαν, είτε δεν μας θεώρησαν ικανούς, είτε κάτι άλλο. Μέσα στα πλαίσια της επιλογής τους πάντως πρέπει να έχουν κριτήρια, αλλά είναι δικαίωμά τους.
Είναι απολύτως θεμιτή η μη ψήφισή μας, αλλά και η επιλογή του λευκού. Πάντως, εγώ δεν έχω καμία πρόθεση να ανταμείψω αν μπορώ να το πω έτσι το όσους μας στήριξαν. To να θεωρεί κάποιος ότι θα συμβεί αυτό με τις δύο ΠΑΕ που μας στήριξαν είναι εντελώς αυθαίρετη ερμηνεία. Εμείς δεν θα βάλουμε χαλίφηδες πάνω από το κεφάλι μας. Εγώ προσωπικά δεν θα το κάνω, δεν μπορώ να το κάνω, αν είναι να κάνουμε όσα γίνονταν στο παρελθόν δεν έχουμε λόγο ύπαρξης. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια διαφορετική νότα σε σχέση με ότι γινόταν μέχρι τώρα».
Για την προηγούμενη κατάσταση στην ΕΠΟ και την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή: «Δεν ξέρω αν υπήρχε χαλίφης πριν με αυτή την έννοια, αλλά υπήρχε σίγουρα μια συντεταγμένη κατάσταση η οποία έφερε τραγικά αποτελέσματα. Αυτές τις τρεις ημέρες που αφιερώνω πολλές ώρες σε αυτό, αντιλαμβάνομαι μια παθογένεια μέσα στους κόλπους της Ομοσπονδίας, οι οποίες επιφέρουν τις ανάλογες αρνητικές συνέπειες. Είναι πολλά θέματα που πρέπει να δούμε, θα γίνουν σίγουρα οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.
Αργότερα θα πρέπει να προχωρήσουμε με άλλο μοντέλο, όταν κατατοπιστούμε, η Ομοσπονδία πρέπει να μπει σε άλλο μοντέλο διοίκησης, δεν γίνεται να συνεχίσει έτσι, είναι ανεπίτρεπτο. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξουμε είναι το σπίτι μας, αν δεν έχουμε γνώση του τι συμβαίνει δεν μπορούμε να βγαίνουμε έξω και να κάνουμε υποδείξεις. Θέλουμε να δούμε τη δομή, πως κινείται όλο το σύστημα, να διαφυλάξουμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο το οποίο δοκιμάζεται σκληρά και είχε αφεθεί στην τύχη του.
Δεν υπήρχε καμία μέριμνα, προσοχή, πρόγραμμα για αυτό, στοιχειωδώς έστω, η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή έκανε εξαιρετική δουλειά κατά τη γνώμη μου αλλά ήταν περιορισμένου χρόνου. Για να καταλάβεις πως λειτουργεί το σύστημα, χρειάζεσαι χρόνο. Ένας τρίτος στόχος είναι να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Χάρηκα ιδιαιτέρως όταν πληροφορήθηκα τη συμφωνία με το συνδρομητικό κανάλι, γιατί αλλιώς η επόμενη ημέρα για το ποδόσφαιρο θα ήταν πολύ δύσκολη».
Για τα ελάχιστα εισιτήρια της πρεμιέρας και την νέα ΚΕΔ: «Το να έχεις τόσα λίγα εισιτήρια σίγουρα πληγώνει όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο. Δεν πάει παρακάτω, είναι πλήρως απαξιωμένο, ο στόχος μας, με δεδομένο ότι υπήρχαν κάποια επεισόδια προς το τέλος της περυσινής σεζόν είναι να βάλουμε τέλος στην καχυποψία και στον φόβο που ενδεχομένως να έχει κάποιος για να πάρει το παιδί του και να πάει στο γήπεδο. Πλέον, οι ποινές από κίτρινες κάρτες των ποδοσφαιριστών δεν θα μεταφέρονται την επόμενη σεζόν.Ξαφνιάστηκα δυσάρεστα με το ότι παραμένουν απλήρωτοι οι διαιτητές και θα προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε άμεσα, πρέπει να δείξουμε λίγο σεβασμό και στους διαιτητές και την προσπάθειά τους, αν και εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα ποτέ να κάνω αυτή τη δουλειά. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον κ. Περέιρα και την νέα ΚΕΔ, η διαιτησία είναι από τα πλέον φλέγοντα ζητήματα αν όχι το σημαντικότερο και πρέπει να τους αφήσουμε απερίσπαστους να κάνουν τη δουλειά τους και να κριθούν στο τέλος, όπως όλοι μας».
Για το VAR και τις αλλαγές στους πίνακες διαιτησίας: «Νομίζω ήταν απαραίτητο να γίνουν αυτές οι αλλαγές στους πίνακες διαιτησίας προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση. Όσον αφορά το VAR, νομίζω ότι πρέπει να εφαρμοστεί αλλά για συγκεκριμένες περιπτώσεις, αυτό έχουν στο μυαλό τους στην FIFA και στην UEFA εξάλλου. Είναι δύσκολο όμως να εφαρμοστεί στην Ελλάδα για την φετινή σεζόν, πρέπει να έχουμε πρώτα την απαραίτητη υποδομή, ωστόσο καλό θα είναι να προετοιμαστούμε γιατί σύντομα θα περάσει σε διεθνές επίπεδο».
Για το σκάνδαλο με την κάρτα υγείας και τις δικαστικές εκκρεμότητες: «Για την κάρτα υγείας θα το συζητήσουμε άμεσα και θα πράξουμε όπως πρέπει. Το δικαστικό κομμάτι της ΕΠΟ έχει ένα σωρό προβλήματα και ανοικτές υποθέσεις, αλλά και άλλες οι οποίες πρόκειται να ανοίξουν. Το ζήτημα αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και σας το γράφω αυτό με κεφαλαία γράμματα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα