Άξιος της μοίρας του!

Άξιος της μοίρας του!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Άξιος της μοίρας του!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που χάρισε δύο βαθμούς στα Χανιά και τα όσα έκανε ο Παπαπέτρου που αποδεικνύουν πως και φέτος το «τριφύλλι» θα είναι ο εύκολος στόχος.

Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στα Virtual Sports (21+)!

Ο Παναθηναϊκός στα Χανιά παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων, μακριά από τον καλό ευρωπαϊκό του εαυτό, μη μπορώντας να διαχειριστεί και να βρει λύσεις στις απουσίες των δύο ακρογωνιαίων λίθων της δημιουργίας. Χωρίς τον Χουλτ και τον Κουλιμπαλί στις πτέρυγες το «τριφύλλι» είναι άλλη ομάδα (ο Κολοβέτσιος το «πάλεψε» όσο μπορούσε, ο Γιόχανσον είναι εμφανώς ανέτοιμος), ο Πλατανιάς παρουσιάστηκε άριστα διαβασμένος με την πίεση ψηλά και έβαλε πολύ δύσκολα στο «τριφύλλι» που είχε σε κακό βράδυ τόσο τον Ζέκα όσο και τον Κουρμπέλη δημιουργικά στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ο Παναθηναϊκός ήταν αγνώριστος… πληρώνοντας την υπερπροσπάθεια της Πέμπτης κόντρα στην Μπιλμπάο αλλά και την έλλειψη αξιόπιστων λύσεων στο rotation (λόγω απουσιών και κενών που επαναλαμβάνουμε πως πρέπει να καλυφθούν μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου), όμως ο Βλαχοδήμος τον κράτησε ζωντανό και κόντρα στην ροή του παιχνιδιού μία στιγμή υψηλής ποδοσφαιρικής ποιότητας τον έβαλε μπροστά στο σκορ. Ο Λουσιάνο έκοψε στην μέση την άμυνα του Πλατανιά, το «κτήνος» ο Τσάβες βγήκε στο… ξέφωτο και από εκεί δεν γινόταν να μην στείλει την μπάλα στο πλεκτό. Ο Αργεντινός άνοιξε λογαριασμό με την πράσινη φανέλα, σε ένα χρονικό σημείο (72’) που αν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό, το κρατάς, το «κλειδώνεις», δεν τρως γκολ ούτε για αστείο, λες «ευχαριστώ» που με μια φάση παίρνεις «τρίποντο» και πας… παρακάτω.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, ήταν άξιος της μοίρας του. Και πάλι. Όπως την Πέμπτη που πέταξε την νίκη και το προβάδισμα μέσα σε ένα εξάλεπτο, όπως πέρυσι στα περισσότερα εκτός έδρας παιχνίδια. Είναι ανεπίτρεπτο απέναντι σε ομάδες όπως ο Πλατανιάς και μάλιστα στην κακή σου ημέρα, να μην μπορείς να κρατήσεις το μηδέν για ένα εικοσάλεπτο. Ποιο εικοσάλεπτο; Μέσα σε έξι λεπτά, οι «πράσινοι» κατάφεραν να ισοφαριστούν, χαρίζοντας τους δύο βαθμούς, με ένα αστείο γκολ, ευγενική χορηγία της αμυντικής λειτουργίας και συγκεκριμένα του Γιώργου Κουτρουμπή που ήταν εκτός θέσης, δεν πήρε χαμπάρι τον Κοροβέση και η «ζημιά» έγινε.

Αν οι «πράσινοι» θέλουν να διεκδικήσουν τον τίτλο σε έναν μαραθώνιο που ξεκίνησαν από το -2 ως… προίκα από τα περυσινή a la carte απονομή δικαιοσύνης για τους θεατρινισμούς του Ίβιτς, τέτοιες εμφανίσεις, τέτοια χαζά γκολ και τέτοια έλλειψη προσωπικότητας πολύ απλά απαγορεύονται!

Το «τριφύλλι» ξεκίνησε… κλασσικά για τα δικά του δεδομένα το νέο πρωτάθλημα, όπως… κλασσική ήταν και η διαιτησία του Παπαπέτρου που έβαλε το χεράκι του για να γίνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο του Παναθηναϊκού στα Περιβόλια. Πόσα ανθρώπινα λάθη θα γίνονται πλέον εις βάρος του; Πόσο καλός διαιτητής πρέπει να είσαι για να μπορέσεις να δεις την σκαριά στον Καμπέσας σε προφανή θέση για γκολ και να αποβάλεις τον παίκτη του Πλατανιά; Ούτε καν φάουλ δεν έδωσε ο… ακριβοδίκαιος.

Πόσο καλός διαιτητής πρέπει να είσαι για να δώσεις δεύτερη κίτρινη για εγκληματικό μαρκάρισμα με τις τάπες πάνω στον Μολέδο στο 62’; Ο Παπαπέτρου αδίκησε τον Παναθηναϊκό και για να δούμε αν η νέα, καθαρή και αμόλυντη ΕΠΟ θα τον βάλει στο «ψυγείο» για τις επόμενες αγωνιστικές. Η διαιτησία του ήταν… μια απ’ τα ίδια και για αυτό θα πρέπει να κάτσει λίγο στο σπιτάκι του, να φάει κανένα ψαράκι, ώστε να βλέπει καλύτερα και να επιστρέψει στην συνέχεια. Κατά προτίμηση ως τέταρτος στην Λεωφόρο…

Όπως και στο αγωνιστικό κομμάτι, έτσι και σε αυτό, ο Παναθηναϊκός είναι άξιος της μοίρας του. Όταν εδώ και δύο χρόνια ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έχουν τις διαιτησίες που θέλουν, το «τριφύλλι» συνεχίζει να έχει συμπεριφορά από τους ρέφερι που αρμόζει σε μικρές ομάδες. Γιατί κανείς δεν τον σέβεται, γιατί κανείς δεν τον φοβάται, γιατί ξέρουν ότι αν «σφάξεις» τον Παναθηναϊκό δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα.

Ας πρόσεχαν όμως οι διοικούντες την ΠΑΕ. Τα έχουμε γράψει… ένα εκατομμύριο φορές. Όταν δεν κάνεις απολύτως τίποτα για να προστατεύσεις την ομάδα σου, όταν στο παρασκήνιο είσαι ΠΟΥΘΕΝΑΣ, όταν στα κέντρα αποφάσεων δεν έχει την παραμικρή δύναμη, τότε ο Παπαπέτρου και ο κάθε Παπαπέτρου θα έχουν αυτές τις διαιτησίες.

Κάπως έτσι, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με γκέλα το νέο πρωτάθλημα αλλά αυτή η ομάδα επιμένουμε πως αξίζει να στηριχθεί, αξίζει να έχει πίστωση χρόνου, αξίζει να αντιμετωπιστεί με πίστη και υπομονή. Είναι μια καλή ομάδα, μια δουλεμένη ομάδα από τον Μαρίνο που όταν συμπληρωθούν όλα τα κομμάτια του παζλ καμία σχέση δεν θα έχει με όσα είδαμε στα Χανιά…

Ατομική αξιολόγηση: Βλαχοδήμος 7, Κολοβέτσιος 6, Γιόχανσον 4, Μολέδο 4, Κουτρουμπής 3, Ζέκα 4, Κουρμπέλης 4, Καμπέσας 5, Λουντ 3, Λουσιάνο 7, Μολίνς 3, Τσάβες 7, Χατζηγιοβάνης 3, Δώνης(δεν μπορεί να κριθεί).

Y.Γ1: Τα είχε όλα ο Παναθηναϊκός, ο τραυματισμός του Μολέδο του έλειπε. Πάλι καλά που γλίτωσε το κάταγμα ο Βραζιλιάνος και θα επιστρέψει μετά την διακοπή. Αν πρέπει να πάρει παίκτη το «τριφύλλι» στα στόπερ; Ναι. Μόνο, όμως, αν πρόκειται για ενδεκαδάτο που θα έρθει για να παίξει στο πλευρό του Βραζιλιάνου, όχι για «μπάλωμα» δύο-τριών παιχνιδιών ενώ υπάρχει ξεκάθαρο θέμα στα εξτρέμ αλλά και στην μεσαία γραμμή.

Υ.Γ2: Είναι απίστευτη η τραγωδία στη Λιβαδειά με τον οπαδό του ΠΑΟΚ. Απίστευτη. Πόσο κρίμα, πόσο άδικο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και ας ευχηθούμε πως θα είναι ο τελευταίος άνθρωπος που χάνει την ζωή του, πηγαίνοντας να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.