Ας τους πει κάποιος ότι το πρωτάθλημα ξεκίνησε…

Ας τους πει κάποιος ότι το πρωτάθλημα ξεκίνησε…

Ας τους πει κάποιος ότι το πρωτάθλημα ξεκίνησε…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου προσπαθεί να ξεπεράσει το μεγάλο σοκ της Λιβαδειάς με τον φίλαθλο του ΠΑΟΚ και βγάζει μερικά συμπεράσματα από την κακή εμφάνιση του Δικεφάλου στον πρώτο αγώνα πρωταθλήματος.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας* στο Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Τι να πεις και τι να γράψεις τώρα; Κανονικά μετά από αυτό που έγινε στη Λιβαδειά χθες το απόγευμα… δεν γίνεται να γράψεις τίποτα άλλο για το ποδόσφαιρο. Σαφώς και η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ’ όλα. Ποιο παιχνίδι τώρα;


Αλλά να που… για ένα παιχνίδι μετακινούνται ή κινητοποιούνται τόσοι άνθρωποι κάθε εβδομάδα… Και πώς γίνεται κάθε χρόνο, ένας από αυτούς τους ΠΑΟΚτσήδες που πηγαίνουν στο γήπεδο, να μην γυρίζουν σπίτι τους; Πέρυσι ήταν ο Νάσος, φέτος ο Χρήστος; Νωρίτερα τόσοι άλλοι ΠΑΟΚτσήδες. ΓΙΑΤΙ;

Η ζωή συνεχίζεται και οφείλουμε να γράψουμε δύο-τρία πράγματα και για τον αγώνα του ΠΑΟΚ.

Αρχίζουμε με το ότι… Αν στον ΠΑΟΚ δεν καταλάβουν ότι το πρωτάθλημα αποτελείται από 30 τελικούς, δεν πρόκειται όχι να το κατακτήσουν, αλλά ούτε να το «ακουμπήσουν». Η νοοτροπία του πρωταθλητή φέρνει πρωταθλήματα και φυσικά πολύ αμφιβάλουμε αν στον ΠΑΟΚ υπάρχουν πολλοί πρωταθλητές εντός και εκτός ομάδας.

«Αλλάξαμε προπονητή, είχαμε απουσίες, είχε ζέστη, έγιναν αλλαγές και… τρέχα γύρευε». Δικαιολογίες για γέλια. Έπαιζε ο ΠΑΟΚ των εκατομμυρίων με την ομάδα που έμαθε ότι θα παίξει στην πρώτη κατηγορία, πριν λίγες εβδομάδες. Αποδείχθηκε στο παιχνίδι αυτό όμως, ότι η ομάδα του ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο πιστεύοντας ότι κάποια στιγμή, με κάποιο τρόπο, θα βάλουν ένα γκολ και θα κερδίσουν. Μα το έβλεπες στα μάτια τους, στις κινήσεις τους, σε όλο το ματς. Δεν αγχώθηκαν! Δεν το κυνήγησαν μέχρι εκεί που δεν πάει. Χαλαρά, υπομονετικά και… έχει ο Θεός.

Από εκεί ξεκινάμε και πάμε παρακάτω…

Εγώ (με τις φτωχές μου γνώσεις στο άθλημα) ξέρω ότι σε μία μπερδεμένη και ανέτοιμη ομάδα, μεγάλο ροτέισον ΔΕΝ κάνεις. (Το ανέφερα στον ΣΠΟΡ Fm χθες το μεσημέρι πριν τον αγώνα). Χθες λοιπόν, ο ΠΑΟΚ άλλαξε:

- Δίδυμο στόπερ.

- Δεξί μπακ όπου έπαιξε στόπερ. (Αυτός που χάλασε πάνω από 6-7 επιθέσεις της ομάδας).

- Δίδυμο αμυντικών μέσων. (Το οποίο σπάνια παίζει μαζί).

- Εξτρέμ, με τον πρωτοεμφανιζόμενο Λημνιό.

- Σχηματισμό, με τον Μακ (σε ρόλο δεύτερου επιθετικού) να παίζει πίσω από τον Πρίγιοβιτς.

Ε! Εντάξει… Πόσες αλλαγές να κάνεις ακόμη για να μπερδέψεις μία έτσι και αλλιώς μπερδεμένη και κακοδουλεμένη ομάδα αυτό το καλοκαίρι;

Πολλά τα λάθη του Λουτσέσκου χθες. Αυτό πιστεύω. Με κορυφαίο (έπειτα από το μεγάλο ροτέισον στην έτσι και αλλιώς προβληματική ομάδα που έχει τακτικά) την αλλαγή του Ενρίκε! Ο ΠΑΟΚ γκολ από ομαδική ενέργεια δεν θα έβαζε. Ο Ενρίκε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ο ΜΟΝΟΣ που έδειχνε ότι έχει το γκολ. Και όμως τον έβγαλε εκεί ακριβώς που ο Βραζιλιάνος το «έψηνε»!!

Τέλος πάντων… Όποιος πιστέψει ότι… «μία απώλεια είναι, δεν έγινε και τίποτα» είναι άσχετος από πρωταθλητισμό. Αν δεν «αρρωστήσουν» στον ΠΑΟΚ για το ότι χάθηκαν αυτοί οι δύο βαθμοί, δεν έχουν καμία ελπίδα να διεκδικήσουν κανένα πρωτάθλημα.

Αλήθεια τώρα. Όλοι αυτοί στον ΠΑΟΚ (εντός και εκτός ομάδας) έχουν αντιληφθεί ποιος είναι ο φετινός μεγάλος στόχος; Αν δεν θυμούνται τις τους ζητήθηκε, τότε θα χρειαστεί υπενθύμιση. Αν δεν κατάλαβαν ότι το πρωτάθλημα ξεκίνησε τότε… το πρόβλημα είναι ακόμη σοβαρότερο.

* ΠΑΟΚ! Καλοκαίρι 2017! Η μόνη ομάδα που ξεκίνησε τη μεταγραφική περίοδο με τέσσερις ανάγκες και στις 21 Αυγούστου έχει πέντε (ίσως και παραπάνω) ανάγκες και εκκρεμότητες! Μεγάλη επιτυχία…

* Μου άρεσε πάρα πολύ η εκπομπή της NOVA χθες το βράδυ, με την παρουσία του Νίκου Νιόπλια (μαζί με τον Γιάννη Καραλή) στο σχόλιο του αγώνα Πλατανιάς-Παναθηναϊκός. Κορυφαίο επίπεδο.

* Διαιτητικά δε νομίζω ότι κάποια ομάδα σφαγιάστηκε. (Αυτό έλειπε…). Αλλά έγιναν μερικά μεγάλα λάθη. Το πώς δεν αποβλήθηκε ο Λιβάγια της ΑΕΚ δηλαδή στη σφαλιάρα που έδωσε πριν την αποβολή του Παναιτωλικού, είναι ένα ζήτημα. Γιατί άραγε δεν αποβλήθηκε ο Νικολάου του Ολυμπιακού στο τέλος που είχαν όλα κριθεί; (Νωρίτερα υπήρχε και αποβολή υπέρ του Ολυμπιακού). Στην αποβολή Λουτσέσκου από τον Μάνταλο αποδείχθηκε ότι πιο εύκολα βγάζουν προπονητές παρά παίκτες. (Αυτό φυσικά δεν έκρινε κάτι στο παιχνίδι). Για το πέναλτι στον Πρίγιοβιτς πρέπει να το δεις πάνω από πέντε φορές για να καταλάβεις αν τον βρήκε ο αντίπαλος. Από εκεί και πέρα δεν είμαι σίγουρος ότι το δεύτερο γκολ του Κοροβέση ήταν φάουλ, έστω και αν η σύγκρουση Μολέδο-Βλαχοδήμου ήταν οδυνηρή για τον αμυντικό των πρασίνων. Τέλος πάντων αυτά γίνονται. Τα μεμονωμένα λάθη δηλαδή και όχι τα 10-15 σφυρίγματα (πάντα) υπέρ της ίδιας ομάδας, που καθορίζουν όλη την εικόνα μίας αναμέτρησης…

Για το τι σημαίνει σφαγή ή στημένη διαιτησία, θα το ξαναγράψουμε άλλες 100 χιλιάδες φορές, γιατί είναι βέβαιο ότι πολλοί και διάφοροι θα επιχειρούν από εδώ και πέρα να κάνουν πολιτική με ψέματα και ανακρίβειες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.