Με το σήμα κατατεθέν του

Θοδωρής Βασίλης
Με το σήμα κατατεθέν του

bet365

Ο Θοδωρής Βασίλης γράφει για την σπουδαία νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα μέσα στην Τρίπολη, μια νίκη που θύμισε τον παλιό καλό ΠΑΣ.

Το καλοκαίρι στον ΠΑΣ δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό. Η μείωση του μπάτζετ αλλά και το τέλος της χορηγίας από τον ΟΠΑΠ όπως ήταν λογικό συντέλεσε ώστε οι Ηπειρώτες να μην κάνουν κάποιο τρελό άνοιγμα στο μεταγραφικό παζάρι.

Ο Γιάννης Πετράκης ήξερε καλά ότι για άλλη μια χρονιά θα πρέπει να στηριχθεί στο μεγάλο όπλο της ομάδας την τελευταία πενταετία. Την ομοιογένεια. Και αυτό ήταν το μεγάλο όπλο στη νίκη μέσα στην Τρίπολη. Με το κλασικό 3-5-2 και τους παίκτες του να εφαρμόζουν στο ακέραιο τις οδηγίες του προπονητή τους, ο ΠΑΣ κατάφερε να αιφνιδιάσει πλήρως τον Αστέρα.

Αρχικά ως συμπαγής ομάδα που είναι, κατάφερε να κλείσει το κέντρο, να μην επιτρέψει στους γηπεδούχους να κάνουν παιχνίδι, και παράλληλα κλέβοντας μπάλες να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, κυρίως από τα αριστερά με τον Ναδάλες που έκανε πάρτι.

Έτσι, ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς νωρίς με τον Ισπανό σε μια φάση που εξέθεσε την δεξιά πλευρά του Αστέρα. Πριν προλάβει να συνέλθει ο Αστέρας, ο Μαυροπάνος με ωραία κεφαλιά (με υποψία φάουλ) από κόρνερ έκανε το 2-0. Οι παίκτες του Πετράκη είχαν φέρει το ματς στα μέτρα τους, αφού με εξαίρεση μια φάση στο 20', όχι απλά δεν απειλήθηκε, αλλά ήταν αυτός που μόλις έκλεβε την μπάλα με δύο μπαλιές (πολύ καλός στο μοίρασμα ο Χαλκιαδάκης) έδειχνε πιο επικίνδυνος.

Στο 44' όμως ο τραυματισμός του Κόντε παραλίγο να αλλάξει τα δεδομένα για τον ΠΑΣ. Χωρίς τον Ισπανό φορ, ο «Άγιαξ» έχασε την επιθετική του ισχύ (είναι χαρακτηριστικό ότι η επόμενη τελική προσπάθεια έγινε στο 74') και σε συνδυασμό με το γρήγορο γκολ του Καλτσά στο 46' συντέλεσε ώστε η ομάδα να γυρίσει ολοκληρωτικά πίσω με μοναδικό στόχο να κρατήσει το υπέρ της σκορ, αφού χωρίς τον Κόντε δύσκολα θα μπορούσε να απειλήσει.

Η αλήθεια είναι ότι από το 50' και για ένα τέταρτο περίπου η άμυνα του ΠΑΣ δέχτηκε αρκετή πίεση, αλλά η τριάδα των Μιχαήλ-Μαυροπάνου-Τζημόπουλου μαζί με τον Βελλίδη καθάριζε όλες τις φάσεις.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, σε συνδυασμό και με τις δύο αλλαγές του Πετράκη, ο ΠΑΣ διαχειρίστηκε ιδανικά το υπέρ του σκορ, ροκάνισε το χρόνο κι έφτασε απόλυτα δίκαια στη νίκη. Μια νίκη σημαντική όχι μόνο γιατί έφερε τρεις βαθμούς, αλλά κυρίως ψυχολογίας για μια ομάδα που ήταν από τις πιο ήσυχες στο μεταγραφικό παζάρι και κανείς δεν περιμένει τρελά πράγματα.

ΥΓ. Μπορεί πολλοί να παραξενεύτηκαν με την παρουσία του Κώστα Μαυροπάνου στην αρχική ενδεκάδα, αλλά ο Γιάννης Πετράκης τον δοκίμαζε από την Τετάρτη στους βασικούς, και δικαιώθηκε απόλυτα. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός στην τρίτη του μόλις εμφάνιση σκόραρε, ήταν ανίκητος στον αέρα κι έδειξε ότι στα Γιάννενα υπάρχει ένα νέο διαμάντι. Μην παραξενευτείτε αν συνεχίσει έτσι, να δείτε σύντομα κάποιον μεγάλο να δείχνει ενδιαφέρον.

ΥΓ1. Τρομερή η παρουσία του Φόνσι Ναδάλες, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, δείχνοντας ότι το κενό του Κούτρη θα καλυφθεί άνετα.

ΥΓ2. Με Βελλίδη στο τέρμα έχει ξεχαστεί ήδη ο Πασχαλάκης.

ΥΓ3. Το μοναδικό δυσάρεστο από το χθεσινό ματς ήταν η θλάση του Κόντε. Μιλάμε για την μοναδική αξιόπιστη επιθετική λύση και όλα δείχνουν ότι για τουλάχιστον ένα μήνα θα μείνει εκτός. Εκεί πρέπει άμεσα ο ΠΑΣ να κινηθεί για παίκτη, αφού πλέον μένει γυμνός μπροστά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα