Μπάγερν – Λεβερκούζεν 3-1

Γιώργος Καραμάνος
Μπάγερν – Λεβερκούζεν 3-1

bet365

Νικηφόρα πρεμιέρα για έκτη διαδοχική σεζόν οι πρωταθλητές με το 3-1 επί της Λεβερκούζεν και ντεμπούτο με γκολ για τους Ζούλε, Τολισό. Δεν ήταν καλοί στην επανάληψη οι Βαυαροί.

Στην «Αλιάνζ Αρένα» όπου πέρσι έμεινε αήττητη, η Μπάγερν έκανε καλή αρχή, καθαρίζοντας 3-1 τη Λεβερκούζεν. Οι πρωταθλητές είχαν εξαιρετικά διαστήματα, αλλά και αρκετά νεκρά, με τους φιλοξενούμενους να αδικούν την προσπάθειά τους, στήνοντας πάρα πολλές καλές στιγμές, που όμως δεν ολοκλήρωσαν. Ετσι έστω και δύσκολα, οι Βαυαροί πανηγύρισαν για έκτη διαδοχική πρεμιέρα, ξεκινώντας για την υπεράσπιση του στέμματός τους.

Αρχικά πάντως μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Πίεσαν με το καλησπέρα και χτύπησαν δύο φορές με κεφαλιές από στημένη φάση. Στο 9' ο νεαρός στόπερ Ζούλε βρήκε δίχτυα στο ντεμπούτο του και το ίδιο έκανε και στο 18' ο Τολισό. Ο Γάλλος είχε όμορφο συνδυασμό με τον Μίλερ (23') και την ευκαιρία να ντουμπλάρει τα γκολ του, σημαδεύοντας το δεξί δοκάρι χαμηλά. Ενδιάμεσα (12') από τα γκολ, η Λεβερκούζεν είχε μία διπλή στιγμή, με τον Ούλραϊχ να νικάει σε τετ α τετ τον Μεχμέντι και ο Αράνγκις στο ριμπάουντ να σουτάρει δίπλα από την εστία.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι επέστρεψαν δυναμικά και μετά το τράβηγμα του Αράνγκις (52') στον Λεβαντόφσκι (σ.σ.: το έδειξε το βίντεο), ο Πολωνός φορ ευστόχησε σε πέναλτι. Κάπου εκεί οι Ασπιρίνες πήραν τα πάνω τους και έχασαν και δεύτερη σημαντική διπλή ευκαιρία στο 57'. Ο Μπραντ έκανε το τακουνάκι, το έβγαλε ο Ούλραϊχ και στην επαναφορά σούταρε ο Κορ, για να σταματήσει την μπάλα στην γραμμή ο Κίμιχ. Τελικά βρήκαν δίχτυα οι φιλοξενούμενοι με το ξερό διαγώνιο του Μεχμέντι (65') και από εκεί και έπειτα ο ρυθμός έγινε άναρχος. Χάθηκε το κέντρο και για τις δύο ομάδες, αλλά το σκορ δεν άλλαξε.

Μπάγερν (Κάρλο Αντσελότι): Ούλραϊχ, Χούμελς (62' Ραφίνια), Αλάμπα, Κίμιχ, Ζούλε, Τολισό, Ρούντι, Βιδάλ, Μίλερ (61' Ρόμπεν), Ριμπερί (77' Κομάν), Λεβαντόφσκι

Λεβερκούζεν (Χάικο Χέρλιχ): Λένο, Τα, Μπέντερ (46' Ντράγκοβιτς), Κορ, Βέντελ, Χένρικς, Αράνγκις (61' Καμπλ), Μεχμέντι, Μπέιλι (46' Μπραντ), Μπελαράμπι, Φόλαντ.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα