Καλώς το «κτήνος»!

Καλώς το «κτήνος»!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Καλώς το «κτήνος»!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την άφιξη του Αντρές Τσάβες στον Παναθηναϊκό που αποτελεί την πιο safe επιλογή που θα μπορούσε να κάνει ο Μαρίνος Ουζουνίδης για τον αντικαταστάτη του Μάρκους Μπεργκ.

Καλό χειμώνα, καλώς σας ξαναβρίσκω και πιο όμορφη επιστροφή στα... βάσανα από ένα μεσημέρι στην Λεωφόρο με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να παραδίδει μαθήματα Παναθηναϊκής αυτοπεποίθησης ενόψει Μπιλμπάο και ένα απόγευμα στο αεροδρόμιο για την άφιξη ενός ποδοσφαιριστή από άλλες οικονομικές και αγωνιστικές εποχές του Παναθηναϊκού, δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε! Ο Αντρές Τσάβες είναι εδώ, πάτησε Αθήνα για να ολοκληρώσει την πιο ακριβή μεταγραφική κίνηση του «τριφυλλιού» τα τελευταία χρόνια, είναι εδώ για να κάνει τον κόσμο να ξεχάσει τον Μάρκους Μπεργκ που ζει το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή στα ΗΑΕ και να δώσει μπόλικη από την αργεντίνικη τρέλα και ποιότητα που κουβαλά στο πετσί του στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Ο «commandante» που στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μας... σκάλωσε με την σωματοδομή του, καθώς είναι «χτιστός», αποτελούσε τον εκλεκτό του Ουζουνίδη από την πρώτη στιγμή, ήταν η πολύ δύσκολη περίπτωση στην οποία είχαμε αναφερθεί πριν αναχωρήσουμε για διακοπές και με τις σωστές κινήσεις στην σκακιέρα των διαπραγματεύσεων και αφού η Μπρόντμπι ζητούσε 3 «χαρτιά»... ακατέβατα για τον Πούκι(παρά τα όσα γράφονταν όλο το προηγούμενο διάστημα οι δύο πλευρές ποτέ δεν πλησίασαν η μία την άλλη), ο Παναθηναϊκός με την σημαντική βοήθεια της Μπόκα έντυσε τον 26χρονο επιθετικό στα πράσινα!

Η επιλογή του Τσάβες βάσει βιογραφικού(εξαιρετική ηλικία, γεμάτες σεζόν και 10+ γκολ σε Μπάνφλιντ, Μπόκα και Σάο Πάολο), αγωνιστικών χαρακτηριστικών(γρήγορος, δυνατός, εκτελεστής, «εργάτης» στο επιθετικό τρίτο με συμμετοχή στην ανάπτυξη και το πρέσινγκ) και ισχυρής προσωπικότητας είναι η καλύτερη δυνατή που θα μπορούσε να κάνει ο Παναθηναϊκός με κριτήριο πάντα τα οικονομικά του συλλόγου, τα οποία στην προκειμένη περίπτωση έφτασαν την υπέρβαση!

Παρακολουθώντας στιγμιότυπα στο youtube(τα οποία προφανώς και δεν αποτελούν πηγή ασφαλών συμπερασμάτων αλλά μπορούν να σου δώσουν μια γεύση για το... ποιόν του κάθε παίκτη), ο νέος «mr.9» του Παναθηναϊκού έχει αριστερό «δυναμίτη», είναι δυνατός στις μονομαχίες και βγάζει τεράστιο πάθος και... τρέλα! Ειδικά όταν στέλνει την μπάλα στο πλεκτό... εκστασιάζεται! Το ζει, βγάζει ένταση, βγάζει κ@$%@ και παραμένει πολύ μακριά από το σύγχρονο πρότυπο ποδοσφαιριστή με τις «καρδούλες», τα «dab» και τα... σχετικά κλαρινογαμπρίστικα της εποχής μας!

Είναι Αργεντινός 100%, από αυτούς που στο παρελθόν φόρεσαν την φανέλα με το τριφύλλι και λατρεύτηκαν, όπως ο Χουάν, ο Μπορέλι, ο Βερόν, ο Αλβάρεζ, ο Έκι, ο Σεμπάστιαν! Εξάλλου, ο κόσμος του Παναθηναϊκού και αυτή η φανέλα έχει πάντα ένα ιδιαίτερο δέσιμο με την χώρα του τάνγκο!

Η μεταγραφή του Τσάβες είναι από εκείνες που «φτιάχνουν» τον κόσμο, είναι από εκείνες που ανεβάζουν ποιοτικά το έμψυχο δυναμικό και όλα τα υπόλοιπα θα τα δούμε στον μοναδικό κριτή της κάθε μεταγραφής. Στο γήπεδο, πάνω στο χορτάρι, στις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου.

Εκεί και μόνο εκεί κρίνονται οι πάντες αλλά δεδομένα ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκανε την πιο safe επιλογή που θα μπορούσε για να καλύψει το κενό του Μπεργκ. Για αυτό και το έψαξε τόσο πολύ, για αυτό προτίμησε να πάρει το ρίσκο να παίξει τα προκριματικά με τον Μολίνς(αν προλαβεί να δηλωθεί ο Τσάβες θα είναι διαθέσιμος για την ρεβάνς του Μπιλμπάο) και απέδειξε πως πάνω απ΄ όλα βάζει το συμφέρον του συλλόγου! Ο Τσάβες είναι επιθετικός από το πάνω ράφι για τα δεδομένα της εποχής, είναι ποδοσφαιριστής χωρίς τραυματισμούς, στην ακμή της καριέρας του, γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες που έρχεται στην Αθήνα για να γίνει ηγέτης!

Για το παιχνίδι με την Αθλέτικ, θα τα πούμε αναλυτικά αύριο το πρωί...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.