Η τύχη της Ριέκα τελείωσε...

Η τύχη της Ριέκα τελείωσε...

Η τύχη της Ριέκα τελείωσε...

bet365

Η Ριέκα είναι ευάλωτη, νευρική και ο Ολυμπιακός έχει μια μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στο Champions League. Ο Ιβάν Ζέζελι (Sportarena.hr) εξηγεί συνοπτικά τι έχει πάει στραβά στις τάξεις της πρωταθλήτριας Κροατίας.

Ο Ιβάν Ζέζελι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportarena.hr γράφει στο gazzetta.gr για την τύχη που δεν έχει η Ριέκα ενόψει των αναμετρήσεων με τον Ολυμπιακό.

Δίχως αμφιβολία, η Ριέκα ήταν η πιο ισχυρή ομάδα στο περσινό πρωτάθλημα. Ήταν ξεκάθαρο ότι η ομάδα του Ματίας Κεκ θα κατακτούσε το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της. Ηταν στην 9η αγωνιστική, όταν η αήττητη Ντιναμό βρέθηκε στο απόρθητο κάστρο της Rujevica. Οι Μπλε είχαν στον πάγκο τους τον Ζλάτκο Κράνιτσαρ και μαζί τους... την αλαζονική συμπεριφορά της μόνιμης πρωταθλήτριας. Η Ριέκα και ο Κεκ φρόντισαν να την προσγειώσουν ανώμαλα και η πεντάρα (5-2) ήταν μήνυμα, πως το αφεντικό άλλαξε! Ενα χρόνο αργότερα, το κάστρο έπεσε! Επειτα από δυο χρόνια σχεδόν η Ριέκα ηττήθηκε στη « Rujevica». Ποιος τη σκότωσε; Η Ντιναμό φυσικά.

Ας κοιτάξουμε το χρονοδιάγραμμα και να αναλύσουμε γιατί η τύχη έχει γυρίσει εναντίον της...

Όταν έληξε η περασμένη σεζόν, τόνιζα στους πάντες γύρω μου (συναδέλφους και φίλους) ότι η δομή των συλλόγων πρέπει να είναι προσεκτική με την ετικέτα του νικητή. Πρέπει να ξέρεις πως να διαχειριστείς την επιτυχία, όταν καταφέρνεις πρώτη φορά κάτι ανάλογο. Παράλληλα, χρειάζεται να αντιμετωπίσεις σωστά τους παίκτες που είναι πιθανό να θέλουν να αλλάξουν περιβάλλον, αντί μιας νέας νέας πρόκλησης που ονομάζεται Champions League ή Europa League.

1. Η περίπτωση του Ριστόφσκι!
Ο Στεφάν Ριστόφσκι ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Κεκ την τελευταία σεζόν. Ο Σκοπιανός δεξιός μπακ ήταν ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος και είχε ήδη ξεπεράσει τα πρότυπα της Κροατικής Λίγκας. Με άλλα λόγια, ήταν έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του επειδή ήταν πολύ καλός για τη Ριέκα. Σαμπντόρια και Σπόρτινγκ ήταν στη μάχη, αλλά τελικώς οι Πορτογάλοι τα κατάφεραν. Η Ριέκα έπαιξε λάθος σε όλη αυτή την υπόθεση. Ο πρόεδρος, Νταμίρ Μίσκοβιτς δήλωνε στον Τύπο πως ο Ριστόβσκι δε φεύγει πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό. Ο παίκτης επανάλαβε τα ίδια, αλλά την επόμενη μέρα οι φίλοι της σοκαρίστηκαν, όταν είδαν τον παίκτη να ανακοινώνεται από τη Σπόρτινγκ. Η διοίκηση για να καλύψει την ήττα της μίλησε για νέο συμβόλαιο που ο παίκτης δε δέχθηκε, αλλά κάτι τέτοιο ο Ριστόφσκι το αρνήθηκε. Η Ριέκα με τη συμπεριφορά της δεν μπόρεσε να πείσει τον Σκοπιανό να περιμένει για τα ματς με τον Ολυμπιακός.

2. Πως επηρεάστηκε η ομάδα
Θυμός και νευρικότητα στις τάξεις του συλλόγου. Η πρώτη αντίδραση στην πώληση του Ριστόφσκι ήρθε από τον Κεκ, ο οποίος δεν παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς με την Οσιγιεκ. Καθ 'όλη τη διάρκεια των ετών με τον Κεκ στον πάγκο, η Ριέκα ήταν γνωστή για το πειθαρχημένο παιχνίδι της, τους αυτοματισμούς της. Στο Οσιγιεκ οι παίκτες ήταν πολύ νευρικοί από το πρώτο λεπτό, έλειπε η συνοχή και το ομαδικό πνεύμα. Ο Μάρκο Βέσοβιτς, ο καλύτερος φίλος του Ριστόφσκι πήρε μια κόκκινη κάρτα μέσα σε δύο λεπτά. Ο αρχηγός, Μάλες αντίκρισε επίσης κόκκινη κάρτα. Ο πιο ήρεμος παίκτης της ομάδας, ο Μίσιτς λίγο έλειψε να πλακωθεί και να αποβληθεί.

3. Διαδοχικοί τραυματισμοί
Με την Οσιγιεκ η Ριέκα ήταν και άτυχη. Ο Μπράνταριτς υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης, ο Ζούπαριτς λιποθύμησε και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο. Κόντρα στη Ντιναμό τραυματίστηκε ο Ζόραν Κβρζιτς. Πως να μη χαθεί το αήττητο των 43 αγώνων στην έδρα της... Η απουσία του Βόσνιου θα επηρεάσει την ομάδα στο ματς με τον Ολυμπιακό, ο Γκαβράνοβιτς δεν είναι έτοιμος, ενώ Ζούπαριτς και Μπράνταριτς δε βρίσκονται στο επιθυμητό στάδιο.

4. Συμπέρασμα
Στο άκουσμα της κλήρωσης δεν τα βάψαμε μαύρα. Ο Τύπος είδε ζεστά το αποτέλεσμα και πίστεψε στην πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Oι πιθανότητες ήταν 55%-45% για τον Ολυμπιακό, μιας και οι Ερυθρόλευκοι δεν πέρασαν και τόσο εύκολα το εμπόδιο της Παρτιζάν. Χρειάστηκαν 15 ημέρες, ώστε η Ριέκα να γίνει άνω – κάτω και αν δώσω τώρα πιθανότητες, αυτές είναι 90% υπέρ του Ολυμπιακού. Αυτό το 10% μπορεί να γίνει μεγαλύτερο, μόνο αν ο Κεκ βρει την ιδανική συνταγή και πιστέψτε με είναι διάσημος σε αυτό. Βέβαια, αυτή η συνταγή πρέπει να είναι μαγική και φοβάμαι ότι δεν έχει πολύ χρόνο γι 'αυτό. Δυο εβδομάδες δυσάρεστα γεγονότα και πλέον η πρωταθλήτρια Κροατίας θα είναι ικανοποιημένη με τη φάση των ομίλων του Europa League.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα