Το αήττητο της Ριέκα εκτός έδρας στην Ευρώπη!

Το αήττητο της Ριέκα εκτός έδρας στην Ευρώπη!

Το αήττητο της Ριέκα εκτός έδρας στην Ευρώπη!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το…καλοκαιρινό πρόσωπο της Ριέκα στην Ευρώπη μακριά από το σπίτι της.

Δεν υποστηρίζει κανείς ότι είναι κανένα…θηρίο της Ευρώπης η Ριέκα, αλλά όσο την αναλύεις θα καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα αξιόμαχο αντίπαλο, που αν δεν τον σεβαστείς πολύ απλά θα σου κάνει ζημιά και θα σε «στείλει» άσχημα…

Ας πάρουμε για παράδειγμα τις επιδόσεις τις στους ευρωπαϊκούς εκτός έδρας αγώνες της τα τελευταία πέντε χρόνια σε επίπεδο προκριματικών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Λοιπόν είναι αήττητη και στα δέκα παιχνίδια της μέσα στο καλοκαίρι! Δεν λέω ότι είναι πολλά, αλλά είναι δέκα ματς σε φάση νοκ άουτ, στα οποία έχει πέντε νίκες και πέντε ισοπαλίες.

2013

Πρέστατιν Τάουν Ουαλίας 3-0

Ζίλινα Σλοβακίας 1-1

Στουτγκάρδη 2-2

2014

Φέρεντσβαρος 2-1

Βίκινγκουρ Νορβηγίας 5-1

Σέριφ Μολδαβίας 3-0

2015

Άμπερντιν 2-2

2016

Μπασάχσεχιρ 0-0

2017

Νιού Σεντς Ουαλλίας 5-1

Ζάλτσμπουργκ 1-1

Βλέπουμε λοιπόν τη Ριέκα τα ματς με τις λεγόμενες πιο εύκολες ομάδες να τα παίρνει και στα ματς με τις πιο δύσκολες ομάδες να μη χάνει και μάλιστα σχεδόν πάντα να σκοράρει. Για την ακρίβεια δεν σκόραρε μόνο στην Τουρκία πέρσι (0-0), απέναντι στην ομάδα που να θυμίσω ότι διεκδίκησε τον τίτλο από την Μπεσίκτας ως το φινάλε του πρωταθλήματος και τελικά τερμάτισε δεύτερη…

Η Ριέκα, που είναι αήττητη εκτός έδρας είτε παίζει το πρώτο ματς εκτός είτε εντός έδρας, σε αυτές τις δέκα μάχες κέρδισε τις οκτώ, αφού αποκλείστηκε στις δύο, με εντός έδρας ήττες, από Αμπερντίν και Μπασάχσεχιρ. Τελευταία της ήττα σε προκριματικά καλοκαιριού ήταν το αρκετά μακρινό 2009, από τη Μέταλιστ στην Ουκρανία (0-2).

Νομίζω ότι οι πρωταθλητές Κροατίας ακριβώς αυτό θα έρθουν να κάνουν και στο Καραϊσκάκη. Να κλέψουν μία ισοπαλία, και δη με γκολ. Και μην ακούτε τα περί απουσιών της. Θα με θυμηθείτε, ότι από τη Ριέκα θα λείψει ένας παίκτης κι από τον Ολυμπιακό θα λείψουν πέντε!...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.