Οι... οδηγίες της Παρτιζάν

Οι... οδηγίες της Παρτιζάν

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Οι... οδηγίες της Παρτιζάν

bet365

Οι Σέρβοι «εξήγησαν» στο Καραϊσκάκη, όσα ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αποφύγει ώστε να φτάσει στο σεντόνι. Γράφει ο Διονύσης Δελλής.

Στον αστερισμό του... Οτζίτζα η αντίστροφη μέτρηση, και προφανώς είναι λογικό. Από την πρώτη στιγμή άλλωστε, έχει δείξει τις προθέσεις του ο Μπέσνικ Χάσι. Θεωρεί τον Βέλγο καθοριστικό για την δημιουργία του δικού του Ολυμπιακού. Έναν από τους σημαντικότερους κρίκους της αλυσίδας. Ο δημιουργός από την πίσω ζώνη.

Ειδικά όμως για αυτό το πρώτο μισό με την Ριέκα το θέμα δεν μοιάζει να αφορά τόσο στον έξτρα παίκτη που θα στείλει τους πρωταθλητές με καλύτερες προϋποθέσεις στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Το κλειδί σε αυτό το πρώτο 90άλεπτο πρόκρισης μάλλον θα είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη τακτοποίηση της ομάδας πίσω από τη μπάλα. Μπροστά είναι βέβαιο ότι θα βρει τον τρόπο να απειλήσει, τους άπειρους Κροάτες. Ο χαρακτήρας του ματς και αναπόφευκτα και της ρεβάνς θα προκύψει από το αν θα απειληθεί.

Υπερεκτίμηση του αντιπάλου; Εννοείτε πως όχι. Ρεαλισμός, για μια ομάδα που έχει μόλις δύο επίσημα ματς στα πόδια της απέναντι σε έναν αντίπαλο που μπορεί να έρχεται από σερί ήττες αλλά που θα δώσει την Τετάρτη το 10ο επίσημο στο φετινό της καλεντάρι. Είναι καλύτερος ο Ολυμπιακός από τη Ριέκα στην όψη, και αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί με ευκολία αν τα δύο παιχνίδια που έρχονται διεξάγονταν τον Οκτώβρη. Καλύτερος και από την Παρτιζάν που ήδη την έστειλε στο... Γιουρόπα Λιγκ. Τώρα όμως οι συνθήκες είναι ειδικές, και η προσαρμογή σε αυτές αναγκαία. Θα κουνήσει το σεντόνι εκείνος που θα μπορέσει να καλύψει τις αναπόφευκτες αδυναμίες της εποχής.

Αν λοιπόν ο Βέλγος δεν μπορέσει; Το δίδυμο Ζιλέ-Ρομαό μοιάζει ικανό να κάνει τη δουλειά μια χαρά στα μισά του αγωνιστικού χώρου. Να δώσει μια περισσότερο «κόμπακτ» όψη. Και βέβαια ο Φορτούνης να αναλάβει τα υπόλοιπα. Αλλού είναι τα...δύσκολα. Στον αριστερό διάδρομο κυρίως με τον άναρχο Μάριν να γίνεται σίγουρα «στόχος» του αντίπαλου σκαόυτινγκ. Και κατ επέκταση στην συνεργασία της τετράδας της άμυνας. Στο Βελιγράδι έπαιξαν Φιγκέιρας, Ρομαό, Ρέτσος, Κούτρης. Στη ρεβάνς μπήκε ο Βούκοβιτς. Τώρα θα είναι εκεί ο Ομάρ, ίσως και ο Μίλιτς. Τρίτο επίσημο ματς, τρίτη διαφορετική σύνθεση.

Η Παρτιζάν και η παρουσία της στο Καραϊσκάκη προσέφερε ένα καλό μάθημα στους πρωταθλητές για τα πραγματικά προβλήματα των προκριματικών. Είχε 14 τελικές η ομάδα του Τζούκιτς, τις διπλάσιες από τους γηπεδούχους. Σκόραρε δύο φορές και τις προέκυψαν τουλάχιστον δύο-τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να βάλει ακόμη μεγαλύτερους μπελάδες. Σε ένα ματς με τον Ολυμπιακό να διατηρεί σταθερά το ποσοστό κατοχής μπάλας. Και με τον Οτζίτζα κανονικά στη θέση του. Αν οι Κροάτες τους μιμηθούν, τότε τα πράγματα θα μπλέξουν. Ή πιο σωστά αν ο Ολυμπιακός... θυμηθεί την προηγούμενη παρουσία του. Αν δεν αποδείξει ότι έμαθε από τα λάθη του.

Σχεδόν 25 εκατ ευρώ στοιχίζουν αυτά τα δύο 90άλεπτα που έρχονται. Και ο νικητής τα παίρνει όλα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής