Η αλήθεια για τον Ολυμπιακό, μετά της Παναγίας…

Η αλήθεια για τον Ολυμπιακό, μετά της Παναγίας…

Η αλήθεια για τον Ολυμπιακό, μετά της Παναγίας…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τρία πράγματα για τον Ολυμπιακό πριν τα παιχνίδια με τη Ριέκα.

Να ξεκινήσουμε από το προφανές: το χθεσινό τεστ στο Περιστέρι δεν ήταν καλό για τον Ολυμπιακό ενόψει Ριέκα.

Ας παρατηρήσουμε ότι και στο τρίτο του φιλικό με καλή ομάδα της ελληνικής Λίγκας είχε κακό αποτέλεσμα κι όχι καλή εμφάνιση: Πανιώνιος-Ολυμπιακός 2-1, Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 1-1 και Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-0. Άρα, στα τρία αυτά φιλικά είχε δυο ήττες στα εκτός έδρας και μία ισοπαλία στο εντός έδρας. Αφενός μεν δεν μπόρεσε σε κανένα να κρατήσει το μηδέν, αφετέρου δε σε όλα εμφάνισε δυσκολία στην διάσπαση της αντίπαλης άμυνας. Και, τελικά, και στα τρία έφαγε πρώτος γκολ και δεν πήρε ούτε ένα καλό αποτέλεσμα.

Α’ Ελεβτίας, Βασιλεία - Γκρασχόπερς, ώρα 21:00. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Είναι εξόφθαλμο ότι σε κλειστές άμυνες ο Ολυμπιακός, τουλάχιστον αυτή την εποχή, έχει πρόβλημα, λογικά επειδή φτιάχνεται μία ομάδα με καινούργιο προπονητή και πολλούς νέους παίκτες, όπερ σημαίνει ότι θέλει χρόνο. Όμως, έξι ημέρες πριν το εντός έδρας ματς με τη Ριέκα και εννιά πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τη Λάρισα στο κεκλεισμένων των θυρών Καραϊσκάκη, το συμπέρασμα παραμένει, σε συνδυασμό και με το φιλικό στο Βέλγιο στο σπίτι της Λόκερεν, που έπαιξε καλή άμυνα κι υποχρέωσε τους ερυθρόλευκους σε 0-0.

Ειδικά χθες η εικόνα ήταν προβληματική μπρος και πίσω. Και μας θύμισε το περσινό σκηνικό, το φιλικό Ατρόμητος-Ολυμπιακός 3-1, πριν τον αποκλεισμό από την Μπερ Σέβα.

Όπως φαίνεται κι από τα χάϊλαϊτς της Νόβα...Ο μοναδικός επικίνδυνος παίκτης του Ολυμπιακού ήταν ο Μπεν. Στο γκολ του Ατρόμητου, ο Χατζηϊσαϊας νίκησε κατά κράτος στον αέρα τον Βούκοβιτς, ενώ και στο α΄ ημίχρονο πάλι από κόρνερ θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ ο Ατρόμητος, με τον Ομάρ αυτή τη φορά να χάνει την κεφαλιά. Στο α΄ ημίχρονο, ο Καρσελά έχασε υπερβολικά εύκολα την μπάλα σε προσωπική μονομαχία κι ο Βούκοβιτς ήταν που έκανε τη σωτήρια επέμβαση. Και στο τέλος οι Ομάρ και Ρέτσος είχαν πολύ κακή τοποθέτηση στην καρδιά της άμυνας κι εκ τύχης δεν έγινε και το 2-0.

Κι επειδή η κακή ημέρα από το πρωί φαίνεται, το ματς ξεκίνησε με την θλάση του Εμενίκε (νοκ άουτ για Ριέκα, όπως είναι πολύ πιθανό να συμβεί το ίδιο και με τον φορ των Κροατών, τον Γκαβράνοβιτς), κύλησε με το «θέμα Φιγκέϊρας» κι ολοκληρώθηκε με το γκολ του Ατρόμητου από στημένη φάση.

Τέλος πάντων, την αλήθεια για τον Ολυμπιακό επί της ουσίας μετά της Παναγίας θα ξέρουμε. Μετά το πρώτο ματς με τη Ριέκα, το εδώ, αλλά και τη ρεβάνς, που άλλωστε είναι πολύ κοντινή, στις έξι ημέρες από τον αγώνα στο Καραϊσκάκη.

Γιατί σωστές είναι όλες αυτές οι παρατηρήσεις, αλλά ας βάλουμε κάτω και μία άλλη παράμετρο:

Πριν το Μαλίν-Ολυμπιακός 0-6 στο Βέλγιο είχαμε το Πανιώνιος-Ολυμπιακός 2-1.

Πριν το Παρτίζαν-Ολυμπιακός 1-3 στο Βελιγράδι είχαμε το Ολυμπιακός-Αστέρας 1-1.

Και τώρα πριν το Ολυμπιακός-Ριέκα είχαμε το Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-0.

Μήπως ο Χάσι έχει φτιάξει έτσι το πρόγραμμά του, ώστε ο Ολυμπιακός να βρεθεί πάλι στο αποκορύφωμα του, για την εποχή, στα ματς με τη Ριέκα; Δεν μπορώ να το ξέρω-αναρωτιέμαι. Κι ελπίζω. Όπως ελπίζω να προλάβει να παίξει ο Οτζίτζα (ερωτηματικό ακόμη), γιατί αυτός θα είναι πραγματικά μεγάλη απώλεια-όπως πάντως θα είναι μεγάλη απώλεια κι ο Μπράνταριτς, επίσης κεντρικός μοχλός της Ριέκα, αν τελικά δεν παίξει, που νομίζω ότι το πιθανότερο είναι να μην παίξει.

Αλλά πραγματικά πολύ θα ήθελα να ήταν Ριέκα-Ολυμπιακός το πρώτο, όπως ήταν Μαλίν-Ολυμπιακός και Παρτίζαν-Ολυμπιακός…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.