Η πρωτάρα Ριέκα απειλεί...

Η πρωτάρα Ριέκα απειλεί...

Η πρωτάρα Ριέκα απειλεί...

bet365

Μετά την πρωταθλήτρια Σερβίας, στο δρόμο του Ολυμπιακού η πρωταθλήτρια Κροατίας, Ριέκα. Xωρίς εμπειρία οι Κροάτες, αλλά ικανοί για ζημιές...

Έδρα: Ρουγέβιτσα Στάντιον (8.274), Ριέκα

Έτος ίδρυσης: 29 Ιουλίου 1946

Πρωταθλήματα: 1

Κύπελλα: 4

Πέρσι, η Σάλτσμπουργκ αποκλείστηκε στα προκριματικά από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Φέτος, οι Ταύροι τα βρήκαν ξανά σκούρα, αυτή τη φορά από τη νέα πρωταθλήτρια, τη Ριέκα. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η αντίπαλος του Ολυμπιακού κατέκτησε την κούπα, αλλά δε θέλει να μείνει εκεί, αφού στόχος είναι οι όμιλοι του Champions League! Στον 2ο προκριματικό έκανε πάρτι απέναντι στη Νιου Σεντς από την Ουαλία με δυο εύκολες νίκες. Στον 3ο γύρο πήρε δυο ισοπαλίες από τη Σάλτσμπουργκ (1-1 εκτός, 0-0 εντός), αν και συνάντησε πολλές δυσκολίες στην έδρα της. Η Ριέκα έχασε τα 30 γκολ του εντυπωσιακού επιθετικού Αντρισάγεβιτς και σίγουρα ο Μπέζιακ δεν έχει καταφέρει ακόμα να μπει στο κλίμα. Ο ηγέτης μεσαίας γραμμής, Μπράνταριτς που έπαιξε δυνατά για τον Ολυμπιακό, αποφάσισε να μείνει και τη νέα σεζόν στην ομάδα. Ο Κεκ έκανε τη διαφορά στον πάγκο της ομάδας την τελευταία τετραετία και φέτος ανανέωσε για τρία ακόμα χρόνια. Με εξαιρετική άμυνα και σύστημα 4-2-3-1 η Ριέκα, είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα που στηρίζει πολλά στις στημένες φάσεις. Ο Μάρι Γκαβράνοβιτς είναι επικίνδυνος επιθετικός, ενώ αρκετά γρήγορα είναι τα άκρα της με με τον Αυστριακό Γκοργκόν και τον Βόσνιο, Κβρζιτς.

.

Το πρώτο πρωτάθλημα

Παρότι μετράει 70 χρόνια ζωής, τη σεζόν που πέρασε κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα στην Κροατία. Μάλιστα, έφτασε στην κορυφή... χαλαρά, έχοντας μόλις δύο ήττες (27-7-2), ενώ πήρε και το Κύπελλο, κερδίζοντας άνετα το... αφεντικό τη χώρας, Ντινάμο Ζάγκρεμπ με 3-1! Ο άνθρωπος που την αναγέννησε, Ματίας Κεκ, συνεχίζει στο τιμόνι για 5η χρονιά, θέτοντας ως στόχο τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League. Aλλωστε, ξέρει τον τρόπο για την επιτυχία, αφού την έχει οδηγήσει δυο φορές στους ομίλους του Europa League.
Μεταγραφικά ενισχύθηκε, στρέφοντας κατά κύριο λόγο το βλέμμα της στην ιταλική αγορά, ενώ όπως προαναφέραμε η μοναδική βασική απώλεια ήταν αυτή του Αντριγιάσεβιτς. Εβαλε στα ταμεία της 4 εκατ. ευρώ, αλλά ακόμα δε βρήκε τα εύκολα γκολ του Κροάτη. Από τους νιόφερτους ξεχωρίζουν ο Βραζιλιάνος επιθετικός Εμπερ (10 γκολ πέρσι με την Σλάβεν Κοπρίβνιτσα) και ο αριστεροπόδαρος μέσος Τζόρτζεβιτς (20 συμ./όλες βασικός, με τη Σπέτσια).

Ο προπονητής: Ο Ματίας Κεκ είναι ο άνθρωπος - κλειδί του συλλόγου και αυτός που έφερε την ομάδα για πρώτη φορά στην κορυφή. Ανέλαβε την ομάδα τον Φεβρουάριο του 2013 κι από τότε άρχισε η ανοδική πορεία. Τρεις σεζόν στη 2η θέση, δυο κύπελλο και τη χρονιά που πέρασε ήρθε το πολυπόθητο πρωτάθλημα. Ο 55χρονος Σλοβένος ανανέωσε τη συνεργασία με την ομάδα μέχρι το 2020, λατρεύει την πειθαρχία και η ομάδα του... τρελαίνεται για την άμυνα. Η Ριέκα παρουσιάζεται με 4-2-3-1, δυνατή ανασταλτικά, ομάδα με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και βρίσκει δίχτυα από τα στημένα. «Θέλω να βρεθούμε στους ομίλους του Champions League» τόνισε ο Ματίας Κεκ, το όνομά του οποίου βρέθηκε στη λίστα ομάδων της Serie A, αλλά και της Bundesliga, ωστόσο ο ίδιος θέλει πρώτα να είναι συνεπής στο ραντεβού με τ' αστέρια.

Το αστέρι: Ο Αντριγιάσεβιτς αποχώρησε για τη Γάνδη, δεν έγινε όμως το ίδιο και με τον Φίλιπ Μπράνταριτς. Ο 25χρονος αμυντικός μέσος βρέθηκε στο στόχαστρο του Ολυμπιακού και της Σαμπντόρια, αλλά ο ίδιος δέχθηκε την επιθυμία του προπονητή και της διοίκησης να παραμείνει στην ομάδα και την επόμενη σεζόν, αφού στόχος είναι η είσοδος στους ομίλους του Champions League. Γρήγορος, δυνατός παίκτης, διεθνής με την Κροατία, πέρσι μέτρησε 40 παιχνίδια με δυο γκολ και τέσσερις ασίστ. Ξέρει να καταστρέφει το παιχνίδι του αντιπάλου και οι Κροάτες τον χαρακτηρίζουν ως παίκτη για «Επικίνδυνες αποστολές».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα