Πανιώνιος-Μακάμπι Τελ Αβίβ 0-1

Gazzetta team
Πανιώνιος-Μακάμπι Τελ Αβίβ 0-1

bet365

Ο Πανιώνιος προσπάθησε για την υπέρβαση κόντρα στη Μακάμπι (0-1), όμως το γκολ δεν ήρθε και το αυτογκόλ του Κόρμπου (79') του στέρησε το δικαίωμα να το παλέψει ως το φινάλε! Αποκλεισμός με 2 ήττες, αλλά και χειροκρότημα στο φινάλε.

Το πάλεψε, το κυνήγησε αλλά δεν ήταν γραφτό του να περάσει. Επεσε με την μοναδική ομάδα που δεν θα μπορούσαν να αγωνιστούν οι δύο Ιρανοί του (με τον Μασούντ να είναι ο ποιοτικότερος του παίκτης), δεν σκόραρε στο εκτός και δέχθηκε γκολ στη Νέα Σμύρνη από αυτογκόλ. Τι άλλο να ζητήσεις από τον Πανιώνιο;

Εκανε δύο νίκες (και πρόκριση φυσικά) με την Γκόριτσα και πέρασε το υποχρεωτικό του βήμα. Εψαχνε μικρή υπέρβαση με την Μακάμπι. Απέδειξε ότι μπορούσε να την πετύχει. Δε το έκανε αλλά ουδείς θα του ζητήσει και τα ρέστα. Ο «Ιστορικός» επέστρεψε στην Ευρώπη αλλά το ταξίδι του δεν θα συνεχιστεί...

ΔΥΝΑΜΗ, «ΞΥΛΟ» ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΦΑΣΕΙΣ
Η Μακάμπι γνώριζε ότι ο Πανιώνιος θα γίνει πιο ποιοτικός με τον Μασούντ στην 11αδα. Και προσπάθησε να τον βγάλει εκτός ματς. Και το κατάφερε. Οι Ισραηλινοί πήγαιναν με δύναμη στις φάσεις με αποτέλεσμα να βγάλουν το πρώτο ημίχρονο με τέσσερις κίτρινες! Η δουλειά ωστόσο έγινε.

Ποδόσφαιρο ουσιαστικά δεν είδαμε στο πρώτο ημίχρονο. Οτι προσπαθούσαν να δημιουργήσουν οι δύο ομάδες ήταν από στημένες φάσεις και ο Πανιώνιος είχε την στιγμή του στο 39' όταν ο Βλάχος δοκίμασε το μακρινό σουτ αλλά ο Ραϊκοβιτς έκανε εξαιρετική επέμβαση.

ΤΑ ΣΟΥΤ ΤΟΥ ΧΑΤΖΙΣΑΣΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ
Ο Πανιώνιος πήγαινε κι αυτός το ματς εκεί που ήθελε. Είχε μειώσει τις απειλές από την Μακάμπι και έψαχνε το ένα γκολ που θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση. Το έψαξε με υπομονή και αν οι Χατζισαφί και Σαββίδης ήταν πιο... εύστοχοι θα το είχε βρει το γκολ ο «Ιστορικός».

Ο Ιρανός στο 54' έπιασε μια βολίδα αλλά και πάλι ο Ραϊκοβιτς είπε «όχι» και στο 74' το σουτ του Σαββίδη πέρασε λίγο άουτ.

ΑΥΤΟΓΚΟΛ-ΜΑΧΑΙΡΙΑ
Και έπρεπε να κλείσει στραβά η βραδιά για τον Πανιώνιο. Σε μια απίστευτη φάση ο Κότνικ αιφνιδιάστηκε και αποφάσισε να χάσει την μπάλα μέσα από τα χέρια του και να χαρίσει κόρνερ στη Μακάμπι. Από αυτό το κόρνερ ο Κόρμπος έβαλε αυτογκόλ με αποτέλεσμα η υπόθεση πρόκριση να τελειώσει άδικα για τον Πανιώνιο.

Mvp: Σαββίδης. Εκανε πολλά στο γήπεδο. Και στο ανασταλτικό κομμάτι και στο δημιουργικό κομμάτι. Και αν ήταν λίγο πιο τυχερός ίσως να είχε σκοράρει κιόλας.
Αδύναμος κρίκος: Κότνικ. Ηταν εξαιρετικός όμως αποφάσισε να δωρήσει ένα κόρνερ από το οποίο προήλθε και το γκολ της Μακάμπι!
Στο ύψος του: Βλάχος. Και δεν είχε προβλήματα στην άμυνα και βοήθησε στο επιθετικό κομμάτι. Μάλιστα είχε και την καλύτερη ευκαιρία του Πανιωνίου στο πρώτο μέρος.
Η γκάφα: Η φάση του γκολ στο 79'. Ο Κότνικ κάνει τραγικό λάθος και χαρίζει κόρνερ και ο Κόρμπος άθελά του φυσικά βάζει αυτογκόλ.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Τι παραπάνω να ζητήσεις από τον Πανιώνιο; Το πάλεψε και εκτός και εντός. Και περισσότερο πλήρωσε την αστοχία του στο εκτός έδρας παιχνίδι που δεν είχε και τους Ιρανούς παρά το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη. Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Πανιωνίου τελειώνει με μια πίκρα για το γεγονός ότι θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα με την Μακάμπι.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου, Χατζισαφί, Κόρμπος, Σαββίδης, Λάμπρου, Μασούντ, Μασούρας, Γεσίλ
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Τζόρντι Κρόιφ): Ράικοβιτς, Σπούνγκιν, Ατζίλι, Κγιάρτανσον, Γέινι, Τίμπι, Γκολάσα, Σόενφελντ, Μπεν Χαΐμ, Νταβιντζάντα, Μπατόκιο



 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα