ΤΣΣΚΑ Μόσχας - ΑΕΚ 1-0

Γιώργος Τσακίρης
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - ΑΕΚ 1-0

bet365

Στα τρία κόρνερ πέναλτι, λέγαμε μικροί. Στα τρία κόρνερ αποκλεισμός, λένε στην ΑΕΚ. Το πάθημα των «στημένων» του ΟΑΚΑ, δεν έγινε μάθημα στη Μόσχα για την Ένωση που ηττήθηκε (1-0 ο Νάτχο) με φθηνό τρόπο από την ΤΣΣΚΑ! Την Παρασκευή μαθαίνουν αντίπαλο στο Europa oι «κιτρινόμαυροι». ΜΟΣΧΑ, αποστολή: Γιώργος Τσακίρης

Ηταν τέτοιο το σκορ του πρώτου αγώνα που δεν άφηνε πολλά περιθώρια στην ΑΕΚ. Κι όμως. Ο Μανόλο Χιμένεθ το δούλεψε στο κεφάλι του και αποφάσισε να πάει σε πολλές αλλαγές. Και στο σχήμα (3-5-2) και σε πρόσωπα. Δεδομένα η «Ενωση» τα πήγε καλύτερα στην ρεβάνς. Προφανώς και η... χαλαρότητα των Ρώσων έπαιξε τον ρόλο της. Μία χαλαρότητα που αν οι παίκτες τις ΑΕΚ την «μύριζαν» νωρίτερα θα μπορούσαν να τους αγχώσουν.

Ομως ο Γιόχανσον αποδείχθηκε μοιραίος. Μάλλον άτυχος για να μην τον αδικούμε. Στο 45' είχε την κεφαλιά που έβγαλε ο Ακινφέεβ και στο 63' είχε το δοκάρι (έδιωξε και ο Ρώσος γκολκίπερ). Το γκολ για την ΑΕΚ δεν ήρθε και οι Ρώσοι πάλι από κόρνερ έβαλαν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με τον Νάτχο να εκμεταλλεύεται την πρώτη κεφαλιά του Μπερεζούτσκι.

ΟΠΩΣ ΤΟ ΗΘΕΛΕ Η ΑΕΚ
Ούτε φουλ επίθεση, αλλά ούτε και παράδοση άνευ όρων. Η ΑΕΚ μπορεί να πήγε στην Μόσχα με το πολύ δύσκολο 0-2 του ΟΑΚΑ αλλά ήξερε ότι εάν έβρισκε τρόπο να σκοράρει τρόπο θ' αύξανε την πίεση στους Ρώσους. Και θα μπορούσε μόλις στο 10' ν' ανοίξει το σκορ αλλά το σουτ του Μάνταλου έβγαλε εξαιρετικά ο Ακινφέεβ στην γωνία του. Δημιουργικά μπορεί η «Ενωση» να έχασε το κέντρο της από εκείνο το σημείο και μετά αλλά δεν απειλήθηκε οργανωμένα από την ΤΣΣΚΑ.

Και το λέμε αυτό γιατί οι όποιες ευκαιρίες που έκανε ο Βιτίνιο προήλθαν από ατομικά λάθη (Τόσιτς ανέτοιμος και Σιμόες σε κακή μέρα). Και θα μπορούσε η ΑΕΚ ν' απαντήσει στην ΤΣΣΚΑ με το... ίδιο νόμισμα στο ίδιο λεπτό. Στο 45' μετά από κόρνερ ο Γιόχανσον από το σημείο του πέναλτι έπιασε την κεφαλιά αλλά και πάλι ο Ακινφέεβ ήταν στο σωστό σημείο.

ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ, ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΚΟΡΝΕΡ
Μπορεί ο χρόνος για μια μεγάλη ανατροπή να είχε μειωθεί αλλά η ΑΕΚ δεν άλλαξε τρόπο σκέψης στο παιχνίδι της. Οι Ρώσοι παρέμεναν χαλαροί και θα μπορούσαν να το πληρώσουν. Ομως στο 63' η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στην Ενωση. Ο Γιόχανσον έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ από τα 25 μέτρα αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι (πάλι με τον Ακινφέεβ να την ακουμπάει). Και σαν μην έφτανε αυτό στο ριμπάουντ έφτασε πρώτος ο Κλωναρίδης αλλά η κακή ισορροπία που είχε στο σώμα του έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Μάνταλος κυνήγησε το λάθος των Ρώσων, τσίμπησε την μπάλα από τον Ακινφέεβ στον αέρα αλλά στην συνέχεια έπεσε στον αγωνιστικό χώρο ζητώντας πέναλτι, αφήνοντας και την φάση. Στα replay σίγουρα ο γκολκίπερ των Ρώσων δεν βρίσκει μπάλα αλλά δεν διακρίνεται ότι υπάρχει και παράβαση. Και μετά τις δύο μεγάλες φάσεις της ΑΕΚ ήρθε το γκολ για την ΤΣΣΚΑ. Πάλι από στημένη φάση, πάλι από κόρνερ. Ο Μπερεζούτσκι πήρε την πρώτη κεφαλιά και στο δεύτερο δοκάρι ο Νάτχο ο οποίος μόλις είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Ενωση συνέχισε να προσπαθεί ώστε να σκοράρει το γκολ της τιμής αλλά και να πάρει θετικό αποτέλεσμα όμως δεν τα κατάφερε. Ο Γιακουμάκης έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 88' (κοντινή κεφαλιά μετά από σέντρα του Λάζαρου, ενώ τρία λεπτά νωρίτερα είχε ακυρωθεί γκολ του Φερνάντες ως επιθετικό φαουλ (χέρι χρεώθηκε στον παίκτη της ΤΣΣΚΑ).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στην ρεβάνς. Αξιζε να πετύχει (τουλάχιστον) ένα γκολ αλλά τελικά γυρνάει και από την Μόσχα με ήττα.
Ο Λιβάγια δεν δικαίωσε τον Χιμένεθ και σίγουρα ο Γιακουμάκης άξιζε περισσότερο χρόνο.
Περισσότερο χρόνο άξιζε και ο Γαλανόπουλος αντί του Σιμόες.
Εξαιρετικός στη ρεβάνς ο Τσιγκρίνσκι ο οποίος ήταν αλάνθαστος στο κομμάτι του.
Ο Μάνταλος όσο καλός ήταν στο πρώτο μέρος, τόσο κακός ήταν στο δεύτερο κι αυτό βγήκε και στο παιχνίδι της ΑΕΚ.
Αντίθετα στο δεύτερο ανέβηκε πάρα πολύ ο Μπακάκης ο οποίος θα μπορούσε να κάνει μεγαλύτερη ζημιά στην ΤΣΣΚΑ.

Mvp: Ακινφέεβ. Ηταν εκεί όταν έπρεπε. Η ΤΣΣΚΑ μπορεί να μην έπαιξε στο 100% έχοντας το 2-0 της Αθήνας... καβάτζα αλλά ο αρχηγός των Ρώσων όσες φορές χρειάστηκε ήταν εκεί. Και γι' αυτό άκουσε και το όνομά του ρυθμικά από την κερκίδα.
Αδύναμος κρίκος: Σιμόες και Λιβάγια. Ο Πορτογάλος μπήκε δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά και πάλι στη συνέχεια δεν βοήθησε σε κανένα σημείο την ομάδα του. Αρκετά λάθη και αχρείαστα φάουλ στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Οσο για τον Λιβάγια; Ο Γιακουμάκης έπαιξε για 10 λεπτά και η άμυνα της ΤΣΣΚΑ τον ένιωσε δύο φορές! Καταλαβαίνετε την διαφορά.
Στο ύψος του: Γιόχανσον. Με το όνομά του να παίζει για μεταγραφή ο Σουηδός ήταν ο παίκτης που θα μπορούσε ν' αλλάξει τις ισορροπίες. Πρώτα με την κεφαλιά στο 45' που δεν τελείωσε καλά την φάση και στη συνέχεια στο 63' όταν η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.
Η γκάφα: Το τελείωμα του Κλωναρίδη μετά το δοκάρι του Γιόχανσον. Δεν είχε καλή ισορροπία το σώμα του και γι' αυτό η μπάλα πήρε ύψος όμως θα μπορούσε να διαχειριστεί διαφορετικά την φάση.
Το στραγάλι: Ο Γάλλος, Μπενουά Μπιγιό έπαιξε έδρα αλλά όχι σε βαθμό να διαμορφώσει αποτέλεσμα. Δύσκολη η φάση στο 69' με την φάση του Μάνταλου με τον αρχηγό της ΑΕΚ να τσιμπάει την μπάλα και τον Ακινφέεβ να βρίσκει (;) το κεφάλι του Ελληνα μέσου.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από το πρώτο της παιχνίδι, δημιούργησε περισσότερες φάσεις όμως και πάλι πλήρωσε την αδυναμία της στις στημένες φάσεις. Τρια γκολ από τρία κόρνερ τα οποία έκαναν και την διαφορά στα δύο 90λεπτα.

Oι συνθέσεις:
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Ακινφέεβ, Βάσιν, Α. Μπερεζούτσκι, Β. Μπερεζούτσκι, Μάριο Φερνάντες, Βέρνμπλουμ, Σένικοβ, Τζαγκόεβ (72' Νάτχο), Γκολοβίν (81' Μιλάνοβ), Βιτίνιο, Τσάλοβ (69' Ολανάρε).
ΑΕΚ: Ανέστης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες (77' Γαλανόπουλος), Γιόχανσον, Μάνταλος, Λιβάγια, Κλωναρίδης (77' Γιακουμάκης).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα